:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱
گفت وگوی وزیر اقتصاد با روسای بورس و بانک مرکزی در مورد وضعیت بازار سرمایه

کاهش 84 هزار واحدی در سه هفته اخیر ، کاهش 21 هزار واحدی شاخص بورس در روز سه شنبه

روز سه شنبه تمام شاخص های اصلی شامل شاخص کل، هم وزن، ارزش معاملات، و ارزش بازار روبه کاهش بوده اند.
کد خبر: ۲۲۱۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰

اقتصادگردان- روز سه شنبه شاخص کل با 1.04 درصد کاهش به 2 میلیون و 69 هزار و 62 واحد رسید و روی هم معادل 21731 واحد منفی شد. شاخص کل در سه هفته اخیر و قبل از تحولات منطقه، از 2 میلیون و 153 هزار به 2 میلیون و 69 هزار رسیده و 84 هزار واحد سقوط داشته است.
شاخص هم وزن نیز مثبت شده و با 0.8 درصد کاهش به میزان 5546 واحد به 684738 واحد رسید. بورس تهران ارزش معاملات را  32605 میلیارد ریال، حجم معاملات 4.92 میلیارد، و ارزش بازار را 66899 هزار  میلیارد ریال اعلام کرد.
هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه  روز شنبه خود مقرر کرد دامنه نوسان سهام در بورس و فرابورس از روز شنبه ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۳ به مثبت و منفی ۳ درصد برگردد. کارشناسان معتقدند که در روزهای آینده این تصمیم می تواند روی کل معاملات و شاخص های اثر مثبت داشته باشد. در این جلسه پس از بحث و بررسی در خصوص شرایط بازارها و تحلیل ریسک‌های موجود، مقرر شد دامنه نوسان همه نمادهای سهام، حق تقدم سهام، صندوق‌های سهامی و مختلط قابل معامله در بازارهای بورس و فرابورس به مثبت و منفی ۳ درصد افزایش یابد.
به نظر می‌رسد با توجه به تداوم سایه ریسک‌های سیاسی و نظامی و جذاب‌ شدن بازارهای ارز و طلا، فعلا تمایل سهامداران به سمت بازارهایی با قابلیت نقدشوندگی بالاتر باشد و بازار سهام همچنان صفوف فروش را تجربه کند.

گفت وگوی وزیر اقتصاد با روسای بورس و بانک مرکزی در مورد وضعیت بازار سرمایه

از ابتدای سال تاکنون بورس تهران در بین بازارهای سرمایه‌گذاری مختلف نه‌تنها پیشرو نبوده، حتی با کسب بازدهی منفی بیش از ۳درصدی شرایطی را در بازار سهام به وجود آورده است که در مقطع کنونی سرمایه‌گذاران به‌دنبال بازار سرمایه‌گذاری مناسب برای نیم‌سال دوم ۱۴۰۳ هستند. تا این جای کار بازار سهام نتوانسته است رضایت سهامداران را جلب کند.
روز سه شنبه شاخص کل با 1.04 درصد کاهش به 2 میلیون و 69 هزار و 62 واحد رسید و روی هم معادل 21731 واحد منفی شد. شاخص کل در سه هفته اخیر و قبل از تحولات منطقه، از 2 میلیون و 153 هزار به 2 میلیون و 69 هزار رسیده و 84 هزار واحد سقوط داشته است.

شاخص هم وزن نیز مثبت شده و با 0.8 درصد کاهش به میزان 5546 واحد به 684738 واحد رسید. بورس تهران ارزش معاملات را  32605 میلیارد ریال، حجم معاملات 4.92 میلیارد، و ارزش بازار را 66899 هزار  میلیارد ریال اعلام کرد.
عدم‌همراهی شاخص هموزن در راستای رشد نمادهای کوچک‌تر حاکی از آن است که رشد شاخص کل به باور کارشناسان، همسو با حمایت سیاستگذار صورت گرفته است. در معاملات یکشنبه نیز ارزش معاملات خرد با افت قابل ‌توجهی نسبت به نخستین روز هفته همراه شد. به نظر می‌رسد خوش‌بینی‌هایی که در شنبه نسبت به صعود ادامه‌دار بازار پدیدار شده بود، در معاملات یکشنبه رنگ باخت. مسیریابی ورود و خروج پول به تالار سهام نیز بر این نکته تاکید می‌کند.
وزیر اقتصاد در این زمینه گفت: با رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان  بورس جداگانه در خصوص مسائل بازار پول و سرمایه صحبت کردم .
در مورد مدیریت فروش اوراق و نقدینگی و سایر اقدامات لازم برای کنترل و کاهش نرخ سود هماهنگی لازم انجام گرفت.
البته تأثیر شرایط منطقه و ریسک سیاسی در وضعیت فعلی بازارها را نمیتوان نادیده گرفت که البته گذرا است.

با نگاهی به وعده‌ها و تحرکات مدیران سازمان بورس در مقام رگولاتور بازار سرمایه، امید در دل برخی سهامداران ریشه دوانده است. بر همین اساس به نظر می‌رسد در صورتی که اتفاق ویژه‌ای رخ ندهد، بازار سهام هفته چهارم مهر ماه را در فضایی متعادل آغاز کند.
همچنین  صاحب نظران با اشاره به تحولات بین المللی، می گویند که قطعنامه سازمان ملل و حضور ارتش لبنان در مناطق مرزی، فشارهای بین المللی برای مذاکرات آتش بس، به نتیجه نرسیدن تصمیمات در کابینه جنگ اسرائیل، اختلاف نظر با بایدن و آمریکا در آستانه انتخابات، و پیش بینی آرامش نسبی در منطقه، روی هم رفته جو روانی و بین المللی اثرگذار بر بورس های جهان را مثبت کرده و نسبت به قبل بهتر کرده است.
به دنبال کاهش شاخص های  بورس در سه هفته اخیر و با در نظر گرفتن سقف نوسان یک درصدی، و همچنین آرامش نسبی در تحولات منطقه، سرانجام روز شنبه بورس به روند قبلی خود قبل از تنش های منطقه رسید و دامنه نوسان به مثبت و منفی 3 درصد بازگشت که می تواند در روزهای آینده روی بازار اثر مثبت داشته باشد
ناظران اقتصادی می گویند که آرام تر شدن نسبی تنش منطقه، عامل موثری در سبز شدن بورس بوده  است. همچنین دولت و سازمان بورس به دنبال اقداماتی در جهت بهبود روند بازار هستند.
حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس اعلام کرد: مأموریت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار، تسهیل تشکیل سرمایه است و یکی از وظایفش، صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران است. سرمایه وقتی تشکیل می‌شود که سرمایه‌گذار احساس کند مورد صیانت و حمایت است. برای این صیانت باید از تصویب مقررات خلق‌الساعه جلوگیری شود و شرکت‌ها باید ملزم به شفافیت شوند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار برای سهامداران عدالت: مهلت برگزاری مجامع سهام عدالت تمدید می‌شود
با اعضای کانون سهام عدالت برای ادامه برگزاری مجامع مذاکره شده است.فضا برای برگزاری مجامع آماده می‌شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس :تشکیل ۳ ضلعی کمک به بورس در بودجه ۱۴۰۴
سازمان بورس، دولت و مجلس برای رفع مشکلات بازار سرمایه در بودجه سال آینده تلاش‌های قابل توجهی را آغاز کرده‌اند.
انتظار می‌رود دولت در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۴ نگاه ویژه‌تری به بازار سهام داشته باشد.
بهروز محبی نجم آبادی گفت: سازمان بورس، مجلس و دولت، برای رفع مسایلی که در بودجه ۱۴۰۴ به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر بازار سرمایه تاثیرگذار است، تلاش‌های قابل توجهی را آغاز کرده‌اند.

اعلام آمادگی مجلس برای اصلاح قانون بازار اوراق بهادار و حل مسائل سهام عدالت

هفته پیش نشست مشترک کمیته بورس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد.
جعفر قادری نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در این جلسه حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، درباره برنامه‌ها و اولویت‌های بازار سرمایه از جمله تعیین تکلیف تعاونی‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، مباحث مربوط به تثبیت دامنه نوسان بازار سهام، اصلاح قانون بازار اوراق بهادار و هم‌چنین توسعه ابزارهای مالی ارائه کرد.
همچنین رئیس سازمان بورس از رایزنی با مجلس و سازمان برنامه و بودجه برای حمایت از حقوق سهامداران و حمایت از بورسی‌ها در بودجه ۱۴۰۴خبر داد. وی اعلام کرد که از رئیس صندوق توسعه ملی قول همکاری بیشتر برای حمایت از بازار سرمایه را گرفتیم.