:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳
تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ برای اقتصاد جهان از 20 درصد برای اروپا تا 34 درصد برای چین 

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها / واکنش بازارهای سهام، طلا و رمز ارز

چین شاهد سخت‌گیرانه‌ترین تعرفه‌های جدید دولت آمریکا شده است. آقای ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که علاوه بر ۲۰ درصدی که قبلا بر واردات از چین وضع کرده بود اکنون ۳۴ درصد دیگر تعرفه به کالاهای چینی وارداتی عوارض خواهد بست. این بی سابقه ترین تعرفه های تجاری در 80 سال اخیر و بعد از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 است
کد خبر: ۲۲۳۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۴

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه هااقتصاد گردان - کارشناسان می‌گویند یک «بمب اتمی روی جهان اقتصاد» افتاد دونالد ترامپ جزئیات افزایش تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی به این کشوررا اعلام کرد. او تعرفه کالاهای وارداتی ار بریتانیا را به ۱۰ درصد و کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا را به ۲۰ درصد رساند. تمامی خودروهای خارجی از پنجشنبه سوم آوریل مشمول تعرفه ۲۵ درصدی شده‌اند. کشورها با انتقاد نسبت به این تصمیم آقای ترامپ واکنش نشان داده‌اند و کارشناسان اقتصادی از آن تحت عنوان «بمب اتمی رها شده روی اقتصاد جهانی» نام برده‌اند. همزمان ارزش دلار افت و بازارهای بورس با کاهش فوری ارزش سهام‌ها روبرو شده‌اند.
    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تعرفه‌ها ی جدیدی بر کالاهای وارداتی به این کشور را اعلام کرد. او تعرفه کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به بیست درصد رساند.
    تمامی خودروهای خارجی مشمول تعرفه ۲۵ درصدی شده‌اند.
    پیش از اعلام این تعرفه‌ها بعضی از کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا و آلمان درباره بروز احتمالی «جنگ تجاری» هشدار داده‌اند.
چین وعده داد که «اقدامات متقابل» در برابر تعرفه‌های آمریکا لحاظ کند
    با شروع روز پنجشنبه در شرق آسیا، واکنش بازارها و دولت‌های این منطقه به تعرفه‌های جدید آمریکا آغاز شده است.
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که شب گذشته آقای ترامپ تعرفه ۳۴ درصدی بر واردات از آن را اعلام کرد گفته هر اقدام لازمی برای مقابله با این تعرفه‌ها را مد نظر قرار خواهد داد.
چین پیش‌تر هم نسبت به قانونی بودن تعرفه‌های آقای ترامپ و مطابقت آنها با معاهدات بین‌المللی به سازمان تجارت جهانی شکایت برده بود - اقدامی که کانادا هم مشابه آن را انجام داده است.
وزیر بازرگانی چین صبح پنجشنبه از آمریکا خواست که «فورا همه تعرفه‌های یک طرفه را لغو و اختلافات را از طریق گفتگوی برابر با شرکای تجاری خود حل کند».
سخنگوی دولت چین گفته پکن وضع تعرفه‌ها علیه واردات از این کشور را قویا محکوم می‌کند و گفته اقدامات مقابله جویانه‌ای را برای «حفاظت از منافع و حقوق» خود وضع خواهد کرد.

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها


کمی پیش‌تر خبرگزاری شینهوآ در یادداشتی تعرفه‌های آقای ترامپ را به «خودزنی همراه با قلدری» تعبیر کرد و نوشت آقای ترامپ تجارت را در حد بازی «این در برابر آن» ساده فرض کرده است.
چین احتمالا شاهد سخت‌گیرانه‌ترین تعرفه‌های جدید دولت آمریکا شده است. آقای ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که علاوه بر ۲۰ درصدی که قبلا بر واردات از چین وضع کرده بود اکنون ۳۴ درصد دیگر تعرفه به کالاهای چینی وارداتی عوارض خواهد بست.

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها

این جدول مربوط به «تعرفه‌های متقابل» (Reciprocal Tariffs) است و میزان تعرفه‌هایی را که کشورهای مختلف بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده اعمال می‌کنند، در مقایسه با تعرفه‌هایی که آمریکا بر کالاهای آن کشورها اعمال می‌کند، نشان می‌دهد.

ساختار جدول:

ستون اول (کشور): نام کشورها

ستون دوم (تعرفه‌های اعمال‌شده به آمریکا): درصد تعرفه‌ای که آن کشور بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است

ستون سوم (تعرفه‌های متقابل آمریکا): درصد تعرفه‌ای که آمریکا به‌عنوان پاسخ بر کالاهای وارداتی از آن کشور وضع کرده است

به عنوان مثال چین ۶۷٪ تعرفه بر کالاهای آمریکایی اعمال کرده، در حالی که آمریکا فقط ۳۴٪ تعرفه روی کالاهای چینی گذاشته است.

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها


ترامپ در آنچه که «روز آزادی» خواند، علیه همه کشورها تعرفه‌های جدیدی وضع کرد
به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، ایالات متحده با این اقدامات «از کارگران آمریکایی دفاع می‌کند»
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شماری زیادی از آنچه که تعرفه‌های «متقابل» خواند، علیه کشورهای دوست و دشمن ایالات متحده وضع کرد.
تعرفه‌های جدید روز چهارشنبه ۱۳ فروردین اعلام شد که آقای ترامپ به همین دلیل، آن را «روز آزادی» نامید. او دقایقی پس از سخنرانی‌اش، فرمان اجرایی اعمال تعرفه‌ها را امضا کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا پیش از امضای این فرمان، در سخنانی در محوطهٔ کاخ سفید گفت: «من یک فرمان اجرایی تاریخی را امضا می‌کنم که تعرفه‌های متقابلی را بر کشورهای سراسر جهان اعمال خواهد کرد».

آقای ترامپ افزود: «متقابل به این معنی است: آن‌ها این کار را با ما انجام می دهند و ما با آن‌ها انجام می دهیم».
او اظهار داشت که تعرفهٔ پایهٔ ۱۰ درصدی را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده و تعرفه‌های بیشتری برای برخی از بزرگترین شرکای تجاری این کشور وضع خواهد کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا با نام بردن از برخی مناطق که مشمول تعرفه‌های جدید خواهند شد، گفت: «ما تقریباً نصف مبلغی را که از ما می‌گیرند یا از ما گرفته‌اند، از آن‌ها دریافت خواهیم کرد». به گفته آقای ترامپ، اتحادیه اروپا با تعرفه ۲۰ درصدی روبرو خواهد شد، چین باید ۳۴ درصد و ژاپن نیز ۲۴ درصد عوارض بپردازد.

ایران به دلیل وضع عوارض ۱۰ درصدی بر کالاهای آمریکایی، مشمول همین میزان تعرفه شده است.
علاوه بر این، ویتنام با تعرفه ۴۶ درصدی، هند ۲۶، اندونزی ۳۲، کامبوج ۴۹، مالزی ۲۴، کره جنوبی ۲۵، تایلند ۳۶، تایوان ۳۲، سوئیس ۳۱، اوکراین و بریتانیا هر کدام ۱۰ درصدی مواجه خواهند شد. مکزیک و کانادا نیز مشمول تعرفهٔ ۲۵ درصدی شده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «به نظر من این یکی از مهمترین روزها در تاریخ آمریکاست. این اعلامیه استقلال اقتصادی ماست. اکنون نوبت رونق ماست».

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها

به گفته او، ایالات متحده با این اقدامات «از کارگران آمریکایی دفاع می‌کند».
آقای ترامپ وعده داد که مشاغل کارخانه‌ها در نتیجهٔ تعرفه‌ها به ایالات متحده بازمی‌گردند.
او تصریح کرد: «بیش از ۵۰ سال است که مالیات‌دهندگان مغبون شده‌اند. اما دیگر این اتفاق نخواهد افتاد».
دونالد ترامپ (چپ) رئیس‌جمهور ایالات متحده پس از امضای یک فرمان اجرایی در مورد تعرفه‌ها در کنار هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی
وضع تعرفه‌های جدید، تلاشی برای تقویت تولیدات ایالات متحده و مجازات سایر کشورها عنوان شده است که به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، سال‌ها شیوه‌های تجاری ناعادلانه‌ای را تحمیل کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اما بر اساس ارزیابی‌ بیشتر اقتصاددانان، این حرکتِ مخاطره‌آمیز اقتصاد را در معرض رکود قرار می‌دهد و اتحادهای چند دهه‌ای را از بین می‌برد.

این گزارش می‌افزاید که سیاست‌های آقای ترامپ ممکن است باعث کند شدن رشد اقتصادی شود، زیرا مصرف‌کنندگان و مشاغل ممکن است با افزایش شدید قیمت خودرو، لباس و سایر کالاها مواجه شوند.

واردکنندگان احتمالاً بخشی از هزینه‌های عوارض را به مصرف‌کنندگان منتقل می‌کنند. پژوهشکدهٔ بودجه در دانشگاه ییل تخمین می‌زند که تعرفه‌های جهانی ۲۰ درصدی، برای هر خانوادهٔ متوسط، ۳۴۰۰ تا ۴۲۰۰ دلار هزینه اضافی به دنبال خواهد داشت.

انتظار می‌رود این تعرفه‌ها شبیه موارد اخیر از جمله وضع عوارض ۲۵ درصدی بر واردات خودرو، اعمال تعرفه علیه چین، کانادا و مکزیک و وضع عوارض بر واردات فولاد و آلومینیوم باشد.

دولت دونالد ترامپ همچنین بر کشورهایی که نفت از ونزوئلا وارد می‌کنند تعرفه وضع کرده است و قصد دارد بر واردات دارو، چوب، مس و تراشه‌های کامپیوتری عوارض جداگانه‌ای اعمال کند.

پیتر ناوارو، مشاور بازرگانی کاخ سفید، پیش‌بینی کرده است که تعرفه‌های جدید سالانه ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌کند که بزرگترین افزایش مالیات از زمان جنگ جهانی دوم خواهد بود.

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، به نمایندگان کنگره گفته است که تعرفه‌ها محدود خواهد شد و کشورهای دیگر می‌توانند دربارهٔ آن مذاکره کنند.

اتحادیه اروپا می‌گوید برای مقابله با تعرفه‌های تجاری ترامپ «همه گزینه‌ها روی میز» است
فون در لاین می‌گوید «اروپا این رویارویی را آغاز نکرده است. هدف ما دستیابی به یک راه‌حل از طریق مذاکره است»
ارسال

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید امیدوار است که راه‌حلی در مورد تعرفه‌های احتمالی ایالات متحده از طریق مذاکره حاصل شود، اما هشدار داد که «همه گزینه‌ها روی میز است» تا این اتحادیه در صورت لزوم واکنش نشان دهد.

اورسولا فون در لاین روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین در جلسهٔ پارلمان اروپا گفت: «ما آمادهٔ مذاکره هستیم، اما در صورت لزوم، یک برنامه قوی برای مقابله به مثل داریم».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، قرار است تا اوایل روز چهارشنبه، در روزی که «روز آزادی» نامیده می‌شود، مجموعه‌ای از تعرفه‌های جدید را علیه چند کشور اعلام کند تا آنچه را که «تراز تجاری ناعادلانه» علیه ایالات متحده خوانده است، جبران کند.

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید برای کاهش کسری تجاری ۱.۲ تریلیون دلاری، واردات از سایر کشورها را مشمول تعرفه خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، استراتژی تعرفه‌های تهاجمی ترامپ موجب ایجاد نگرانی از دامن زدن به یک جنگ تجاری جهانی شده و احتمال می‌رود که با واکنش زنجیره‌ای از سوی شرکای تجاری بزرگ مانند چین، کانادا و اتحادیه اروپا روبرو شود.

بازارهای سهام نیز در روزهای اخیر به دلیل این نگرانی‌ها، با نوسانات شدیدی روبرو بوده است.
«گام‌های بعدی» اتحادیه اروپا

رئیس کمیسیون اروپا با بیان این‌که در حال رایزنی با رهبران اتحادیه اروپا در مورد «گام‌های بعدی» است، گفت: «ما تصمیمات فردا را به دقت ارزیابی خواهیم کرد تا پاسخ خود را بر اساس آن تنظیم کنیم».

این کمیسیون سیاست تجاری بلوک ۲۷ کشور را رهبری می‌کند و مسئول مذاکره با ایالات متحده برای جلوگیری از بروز جنگ تجاری است.

فون در لاین تصریح کرد: «اروپا این رویارویی را آغاز نکرده است. هدف ما دستیابی به یک راه‌حل از طریق مذاکره است. اما البته، در صورت نیاز، ما از منافع خود، مردم و شرکت‌های خود محافظت خواهیم کرد».

او وعده داد که اروپا با «وحدت و قاطعیت» در این زمینه واکنش نشان خواهد داد.

اتحادیه اروپا از زمان بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در ژانویه امسال، تحت تأثیر تعرفه‌های متعدد ایالات متحده از جمله تعرفهٔ ۲۵ درصدی بر واردات خودرو قرار گرفته است که از روز هفتم فروردین اجرایی شد.

تولیدکنندگان کشورهای عضو اتحادیهٔ اروپا همچنین هدف اعمال تعرفهٔ ۲۵ درصدی ایالات متحده بر واردات فولاد و آلومینیوم از سراسر جهان قرار گرفتند. بروکسل قبلاً قول داده که اقدامات متقابل در این زمینه را از اواسط آوریل آغاز خواهد کرد.
جنگ تعرفه‌ای ترامپ، اقتصاد جهان را در آستانهٔ تکانه‌ای جدید قرار داده است؛ وضعیتی که ممکن است باعث کند شدن رشد اقتصادی، تجارت منقبض‌تر و و تورم بیشتر برای جهان باشد
در همین حال، وزیر بازرگانی بریتانیا روز سه‌شنبه گفت کشورش همچنان امیدوار است پس از توافق با ایالات متحده بر سر طرح کلی همکاری اقتصادی جدید، تعرفه‌های اعمال‌شده توسط دونالد ترامپ لغو شود.

بریتانیا با ارائه پیشنهاد همکاری نزدیک‌تر با واشینگتن در زمینه‌هایی مانند فناوری و هوش مصنوعی، به دنبال جلوگیری از سرایت طرح تعرفه‌های جهانی ترامپ به این کشور است. اما جاناتان رینولدز، وزیر بازرگانی، می‌گوید ترامپ اکنون می‌خواهد قبل از بحث در مورد معافیت‌های موردی، همه کشورها را مشمول عوارض کند.

اعلام بی سابقه ترین تعرفه ها، حقوق گمرکی و سود بازرگانی در 80 سال اخیر در اقتصاد جهان+ لیست کامل تعرفه ها

او ابراز امیدواری کرد این تعرفه‌ها که قرار است روز چهارشنبه اعلام شود، پس از توافق دو طرف لغو شود.

فهرست تعرفه‌های متقابل آمریکا برای شرکای تجاری

ترامپ با امضای فرمان اجرایی تعرفه‌ها، اعلام کرد که تعرفه‌ی پایه‌ی ۱۰درصدی از ۵ آوریل (۱۵ فروردین) و تعرفه‌های متقابل از ۹ آوریل (۱۹ فروردین) اجرا خواهند شد.

ترامپ به ابراز نظراتی پرداخت که بر شکایات طولانی‌مدتش درباره‌ی آسیب‌های واردشده به کارگران و شرکت‌های آمریکایی از طریق تجارت جهانی تأکید داشت. این ابهام بازارهای مالی و کسب‌وکارهایی را که به ترتیبات تجاری شکل‌گرفته از سال ۱۹۴۷ تکیه داشتند، نگران کرده است.

ترامپ گفت: «در بسیاری از موارد، دوست از دشمن هم بدتر است، حداقل در زمینه تجارت.» او درباره‌ی شرکای تجاری، به‌ویژه مکزیک و کانادا، اذعان داشت: «ما به بسیاری از کشورها یارانه می‌دهیم، آن‌ها را سرپا نگه می‌داریم و به کسب‌وکارشان کمک می‌کنیم؛ چرا این کار را می‌کنیم؟ یعنی چه زمانی می‌گوییم که باید خودتان کار کنید؟»

دولت آمریکا اعلام کرده که تعرفه‌های جدید بلافاصله پس از اعلام ترامپ اجرایی خواهند بود، هرچند هنوز اطلاعیه‌ی رسمی لازم برای اجرا منتشر نشده؛ بااین‌حال، دولت اطلاعیه‌ی رسمی درباره‌ی تعرفه‌های جداگانه‌ی اعلام‌شده بر واردات خودرو را منتشر کرده است و این تعرفه‌ها از ۳ آوریل اجرایی می‌شوند.

ترامپ پیش‌تر تعرفه‌های ۲۰درصدی بر تمامی واردات از چین و ۲۵درصدی بر فولاد و آلومینیوم وضع کرده بود و آن‌ها را به حدود ۱۵۰ میلیارد دلار از محصولات پایین‌دستی نیز گسترش داده است. مشاوران او معتقدند که این تعرفه‌ها توانایی‌های تولیدی استراتژیک را به ایالات متحده بازمی‌گرداند.

ترامپ در جریان رویداد امروز اعلام کرد که ایالات متحده برای تمام خودروهای خارجی وارداتی تعرفه‌ی ۲۵درصدی اِعمال خواهد کرد؛ از سوی دیگر کلیه‌ی کامپیوترهای واراداتی شامل لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های دسکتاپ هم شامل تعرفه‌ی ۲۵درصدی خواهند شد.

اقتصاددانان خارجی هشدار دادند که تعرفه‌ها ممکن است باعث کُندی اقتصاد جهانی، افزایش خطر رکود اقتصادی و افزایش هزینه‌های زندگی برای خانواده‌های آمریکایی به میزان هزاران دلار شود. کسب‌وکارها نیز اعلام کرده‌اند تهدیدات مکرر ترامپ برنامه‌ریزی برای عملیات‌شان را دشوار ساخته است.