اقتصاد گردان - در آغاز این نشست، سید محمدرضا مرتضوی، عضو هیئت مدیره شرکت کاوشکام آسیا و رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت تهران درباره هدف وایزر از انتشار این گزارش گفت: «با این گزارش قصد داریم جایگاه فناوری در تامین امنیت داراییها و همچنین حس امنیت را برجسته کرده و با کمک رسانهها نقش آن را در امنیت اقتصادی پررنگ کنیم.»
مرتضوی افزود: «در این گزارش با صرف زمان شش ماههی تحقیق و نظرسنجی و تحلیل اطلاعات و برای اولین بار آماری دقیق از وضعیت سرقت خودرو در کشور و جایگاه ایران در میانگین جهانی ارائه میشود و در کنار آن به درکی از باورهای مردم در مورد امنیت خودروها در ایران در برابر سرقت خواهیم رسید. امیدوارم نتایج این گزارش و گفتگوهای در مورد آن جامعهی ایرانی را به سمت احساس امنیت اقتصادی بیشتر سوق دهد.»
در ادامه نشست، دکتر علی فتوت احمدی، مدیرعامل شرکت کاوشکام آسیا و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر آسیبپذیری وسایل نقلیه در برابر سرقت گفت: «خودرو و موتورسیکلت، نه فقط تنها دارایی مهم بسیاری از مردمند بلکه آسیبپذیرترین آنها هم هستند. یعنی حتی در برابر داراییهای دیگر دهکهای پایین و متوسط جامعه، همچون خانه و اثاث خانه، ماشین هم قیمت بالاتری دارد، هم نسبت به بسیاری از دیگر داراییها در برابر سرقت آسیبپذیرتر است. یعنی اگر فقط کاری کنیم که متوسط مردم، احساس امنیت بیشتری در برابر سرقت خودروهایشان داشته باشند، همین یک مساله، چندین برابر از اضطرابها و ترسهای مردم کم کرده و کارایی و بهرهوری آنها را افزایش میدهد.»
او ادامه داد: «باعث خوشحالی است که طبق نظرسنجیهای انجام شده، کاربران وایزر بعد از آغاز استفاده از تجهیزات ما 86 درصد احساس امنیت بیشتری را تجربه میکنند.»
ارائه اولین گزارش ادراک امنیت در جامعه و آمار سرقت خودرو در ایران
در ادامه این نشست یوسف دوستحسینی، مدیر کسبوکار وایزر و متخصص حوزهی فناوری با تشریح جزئیات اولین گزارش ادراک امنیت در جامعه ایران به ارائه نکات کلیدی این گزارش پرداخت و گفت: «در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۶۷۰۰ دستگاه خودرو در ایران سرقت شده است. نرخ سرقت خودرو در ایران در سال ۱۴۰۲ معادل ۸۶.۳ سرقت بهازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت محاسبه میشود که نزدیک به میانگین جهانی یعنی 85.3 مورد بهازای هر 100 هزار نفر جمعیت است. اما با این حال، ایرانیان بیشترین احساس ناامنی را نسبت به سرقت خودروهایشان دارند.»
به گفته او «براساس اطلاعات دریافتی از فراجا، از کل سرقت خودرو صورت گرفته در سال ۱۴۰۲، ۲۵ درصد مربوط به خودروهای تولید ۹۰ به بعد و ۷۵ درصد مربوط به خودروهای تولید قبل از ۹۰ بودهاند. همچنین ۸۹ درصد گزارشهای سرقت خودرو در سال ۱۴۰۲ مربوط به پراید و انواع پژو بوده است. خانواده پراید با ۴۱۹۰۳ و خانواده پژو با ۱۰۹۷۲ گزارش، بالاترین آمار سرقت را در بین خودروها در ایران دارند.»
دوستحسینی گفت: «مطابق با نتایج نظرسنجی انجام شده از عموم جامعه، 73 درصد از مالکان خودرو معتقدند سرقت خودرو در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است. در این گزارش آمده کاربران فارسیزبان شبکههای اجتماعی در سال 1402 بیش از 143 هزار مرتبه درباره سرقت خودرو صحبت کردهاند و روند انتشار محتوا درباره این موضوع طی سال 1402 رو به رشد بوده است.»
او ادامه داد: «طبق برآوردهای انجام شده، ارزش کل وسایل نقلیه شخصی در کشور بیش از 10،000 هزار میلیارد تومان (همت) یا 150 میلیارد دلار تخمین زده میشود. طی تحقیقات انجام شده ما، در حال حاضر در کشور نزدیک به 2% از خودروهای شخصی به جی پی اس مجهز شدند، در حالی که این عدد در کشورهای توسعه یافته بیش از 20% است. موضوعی که نشان میدهد 98 درصد خودروها در ایران به ارزش 147 میلیارد دلار تحت اثر این شکاف استفاده از فناوری در تامین امنیت خودرو در برابر سرقت آسیبپذیر هستند.»
دوستحسینی تاکید کرد: «وایزر با در اختیار داشتن ۴۵ درصد از سهم بازار، به عنوان پیشگام حوزهی امنیت وسایل نقلیهی شخصی، افتخار دارد که نقش قابلتوجهی در افزایش امنیت داراییهای مردم ایفا میکند. وایزر در محافظت از بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومانی تا پایان سال ۱۴۰۲ و ۸۰ هزار میلیارد تومان دارایی (تا انتهای مهرماه ۱۴۰۳) نقشآفرینی کرده و توانسته است در شرایط اقتصادی دشوار، به افراد احساس امنیت اقتصادی بیشتری ببخشد. استفاده از محصولات وایزر در 78 درصد مواقع در پیشگیری یا جلوگیری از سرقت خودروی کاربران یا کشف خودرو مسروقه موثر بوده است.»
او در پایان خاطرنشان کرد: «وایزر همچنان به تلاشهای خود برای توسعهی فناوریهای نوین و گسترش پوشش امنیتی ادامه میدهد تا بتواند به اهداف خود در حفاظت از داراییهای مردم و افزایش آرامش خاطر آنان نزدیکتر شود.»