:
كمينه:۴.۹۹°
بیشینه:۵.۴°
به‌روز شده در: ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۱
کاهش صادرات پتروشیمی غدیر به دلیل عوارض ۱۰ درصدی PVC

افزایش 41 تا 71 درصدی هزینه خوراک و مواد مصرفی پتروشیمی غدیر در نیمه نخست 1403

افزایش ۷۱ درصدی نرخ مواد اولیه مصرفی بهای تمام شده تولیدی شامل افزایش نرخ اتیلن مصرفی، افزایش ۴۶ درصدی نرخ مواد خوراک کلر مصرفی و افزایش ۴۱ درصدی نرخ خوراک EDC از دلایل عمده افزایش هزینه ها اعلام شده است.
کد خبر: ۲۲۱۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۳

اقتصادگردان- براساس گزارش کدال بورس، و نامه سروش خسروی سرپرست و رئیس هیات مدیره پتروشیمی غدیر به رئيس اداره نظارت بر ناشران شیمیایی و غذایی بورس، گزارش اطلاعات صورت های مالی ۶ ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۶/۳۱ با موضوع کاهش سود عملیاتی شرکت پتروشیمی غدیر به علت افزایش هزینه های تولید و بهای تمام شده اعلام شده که عمده افزایش در مواد اولیه مصرفی و هزینه های سربار نسبت به دوره مشابه قبل بوده است.

در این نامه آمده است: افزایش ۷۱ درصدی نرخ مواد اولیه مصرفی بهای تمام شده تولیدی شامل افزایش نرخ اتیلن مصرفی در دوره مشابه قبل 180 میلیون و 215 هزار و 2 ریال برای هر تن و در دوره شش ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 مبلغ 308 میلیون و 486 هزار و 6 ریال به ازاء هر تن بوده است.

افزایش ۴۶ درصدی نرخ مواد خوراک کلر مصرفی در دوره مشابه قبل 38 میلیون و 486 هزار و 6 ریال برای هرتن و در دوره شش ماهه منتهی به 31 شهریور مبلغ ۵۶.۲۶۵.۹۸۱ ریال به ازاء هر تن و همچنین افزایش ۴۱ درصدی نرخ خوراک EDC در دوره مشابه قبل 84 میلیون و 511 هزار و 39 ریال و برای شش ماهه 31 شهریور مبلغ 119 میلیون و 217 هزار و 921 ریال به ازاء هر تن و افزایش هزینه های سربار در بهای تمام شده عملکرد دوره شش ماهه اول سال 1403 بدلیل افزایش نرخ های خرید و مصرف هزینه یوتیلیتی (گاز مصرفی - آب مصرفی  وبرق مصرفی می باشد.

افزایش هزینه های مواد مصرفی و هزینه های سربار به علت افزایش نرخ خرید مواد شیمیایی تولید و خرید ابزار و قطعات مصرفی تولید میباشد. افزایش هزینه های مالی بدلیل اخذ تسهیلات دریافتی و هزینه های مرتبط با تسهیلات در دوره شش ماهه 31 شهریور 1403 می باشد.

کاهش مقدار فروش صادراتی در دوره عملکرد شش ماهه منتهی به 31 شهریور به علت اعمال عوارض صادراتی ۱۰ درصدی محصول PVC و قابل رقابت نبودن نسبت به سایر رقبا و مقرون به صرفه نبودن صادرات در مقایسه با نرخ فروش داخلی میباشد.

با توجه به اینکه مقدار تولید و فروش در برآورد دوره ۶ ماهه منتهی به 30 اسفند 1403نسبت به دوره ۶ ماهه منتهی31 شهریور 1403  افزایشی بوده لذا برآورد بهای تمام شده در دوره مذکور متناسب با مقدار تولید بوده و لزومی به بازبینی برآوردهای شرکت نمی باشد.

افزایش هزینه های حقوق و دستمزد ناشی از افزایش قانونی وزارت کار و افزایش سایر هزینه های کارکنان به دلیل اصلاح ساختار پرسنلی براساس طرح طبقه بندی مشاغل می باشد.

افزایش هزینه های حق العمکاری و کمیسیون فروش بدلیل افزایش هزینه های کارمزد فروش بورس و کارگزاری می باشد.

سایر موارد مربوط به جداول سامانه کدال در فایل شش ماهه حسابرسی شده اعمال و اصلاح خواهد شد.