دبیر انجمن خودروسازان ایران:دولت تکلیف مردم و خودروسازان را مشخص کند
دبیر انجمن خودروسازان ایران مصوبه شورای رقابت را دارای اشکال اساسی و غیر قابل اجرا دانست و اظهار داشت: این مصوبه صنعت خودرو را به نابودی خواهد کشاند و از دولت خواستاریم تکلیف خودروسازان و مردم را در خصوص قیمت خودر ها روشن کند.
احمد نعمت بخش – دبیر انجمن خودروسازان ایران – در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی «دنیای خودرو» اظهار داشت: جای تاسف دارد که شواری رقابت علی رغم تذکرات و مکاتبات مختلف خوردوسازان با این شورا، اصرار بر اجرای مصوبه نادرستی دارد که مبنا قیمت ها را بر اساس شهریور سال جاری و تورم بخشی ۶ ماهه گذاشته است و باید اذعان داشت اساساً مبنا این مصوبه دارای اشکال اساسی بوده و در واقع بحث بر این است که علی رغم در اختیار داشتن اطلاعات کافی این شورا از روند مالی و تولید خودرو در شرکتها، انتظار داشتیم که مجموعه شواری رقابت حداقل از سازمان حمایت که پیش از این مسئول قیمت گذاری خودرو ها بوده است می پرسید که مبنای قیمت خودرو در شهریور ماه سال جاری بر چه اساسی صورت گرفته است!
وی افزود: قیمت شهریور ۹۱ فرقی با قیمت اسفند ۹۰ نداشته و باید گفت که ما در اسفند ماه سال گذشته ۶ درصد افزایش قیمت را بر اساس دلار مرجع ۱۲۲۶ تومان برای محصولات خود لحاظ کردیم و همه مسئولان اعم از وزیرصنعت، معدن و تجارت و مسئولان سازمان حمایت بدلیل حساسیت کالائی همچون خودرو معتقد بودند نباید قیمت این کالا بصورت ماهانه افزایش یابد و به همین واسطه جلسه قیمت گذاری این محصول را برای تاریخ ۱۲ مهر در نظر گرفتند و این مساله نیز مانند بسیاری از موارد دیگر در مصوبه شورای رقابت دیده نشده است.
نعمت بخش شیوه پیشنهادی قیمت گذاری در همین راستا را بر اساس قیمت اسفند سال گذشته و تورم بخشی سال جاری را تنها راه اجرائی کردن این شیوه دانست و اضافه کرد: اگر مصوبه شورای رقابت با این شیوه و با احتساب نرخ ارز و هزینه های مالی شرکتها در نظر گرفته شود قابلیت اجرائی را پیدا خواهد کرد و در غیر این صورت عملاً قابل اجرا نخواهد بود.
دبیر انجمن خودروسازان با اشاره به ضرر بیش از ۳ هزار میلیاردی خودروسازان در سال گذشته اضافه کرد: بدلیل مکلف کردن خودروسازان به ارزان فروشی محصولات این صنعت در سال گذشته حق سهامداران ایران خودرو و سایپا و سایر خودروسازان بخش خصوصی ضایع شده است و دولت مدیون آنها شده است اما در عین حال باید توجه داشت که با قیمت های شورای رقابت، صنعت خودرو بطور کل نابود خواهد شد و در صورت بروز این اتفاق برگرداندن این صنعت به حالت عادی زمان بسیار زیادی می برد و در نهایت دود این عمل نسنجیده به چشم مصرف کننده می رود چرا که با عدم عرضه ۲ تا سه ماهه خودرو از سوی خودروسازان قیمت خودرو به شدت با افزایش همراه خواهد شد و در این بین مصرف کننده نیز متضر خواهد شد.
وی تاکید کرد: انتظار بر این است که هم سازمان حمایت و هم رئیس جمهور محترم وارد بحث قیمت گذاری شوند و تکلیف خودروسازان و مردم را که هنوز نمی دانند که حرف چه کسی درست است را روشن کنند
وی در خصوص اظهار نظر روزهای گذشته رئیس شورای رقابت بر ضد سازمان حمایت افزود: خود آقای تقوی رئیس سازمان حمایت ید طولائی در این زمینه دارند و مطمئناً پاسخ آقای پژویان را خواهند داد ولی من تصورم این است که صنعت خودرو اجازه نمی دهد که این صنعت با اقدامات نسنجیده و به دست هر کس به نابودی کشیده شود.