به‌روز شده در: ۰۶ آبان ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۴
افزايش نرخ سكه و ارز

پیش بینی اونس طلاي 1500 دلاري و نوسان ارز با پیروزی ترامپ

طلا که هفته گذشته در بازار کامکس نیویورک 2.2 درصد نسبت به هفته پیش از آن افزایش داشت، در سه هفته گذشته در مجموع بیش از چهار درصد افزایش داشته است.
کد خبر: ۸۲۷۶۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۲
خبراقتصادي - روز شنبه 15  آبان 95 نرخ رسمی 13 ارز افزایش و 21 ارز کاهش و نرخ 5 ارز هم تغییری نداشت. بر این اساس دلار با 0.1 تومان کاهش 3179.5 تومان، پوند با  59.2 تومان  افزایش 3980.3 تومان و یورو با 6.1 تومان رشد قیمت 3541 تومان ارزش‌گذاری شد.


 در بازار آزاد نيز قیمت هر دلار با ۳ تومان افزایش به ۳۶۲۵ تومان رسید، یورو با ۱۲ تومان افزایش، نرخ ۴۰۳۴ تومان را تجربه کرد، درهم امارات و لیر ترکیه نیز به ترتیب ۹۹۳ تومان و ۱۱۷۲ تومان قیمت خورد. هر پوند انگلیس هم بیش از ۵۹ تومان افزایش، ۳۹۸۰ تومان را تجربه کرد.
اختلاف قيمت نرخ رسمي و  آزاد دلار نيز به 445 تومان رسيد. 
در بازار طلا نيز هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۳۰۵ دلار و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۱۳ هزار و ۹۷۹ تومان است
، قیمت هر قطعه سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم با ۵ هزار تومان افزایش به یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان رسید، ضمن اینکه دلار ۳ تومان و یورو ۱۲ تومان گران شد.
هر قطعه سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم با ۵ هزار تومان افزایش به یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان رسید، سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز با ۴۰۰ تومان کاهش به نرخ یک میلیون و ۱۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. همچنین نیم سکه و ربع سکه دو هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به ترتیب به قیمت ۵۶۴ هزار تومان و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. قیمت هر سکه یک گرمی نیز ۱۸۶ هزار تومان است.

پیش بینی 1500دلار با پیروزی ترامپ

پایگاه خبری مانی مورنینگ(Money Morning) آمریکا اعلام کرد، قیمت طلا در پایان معاملات دیروز (جمعه) بازار کامکس نیویورک با 0.09 درصد افزایش نسبت به روز پیش از آن به یک هزار و 303 دلار و 30 سنت رسید. قیمت طلا در این بازار، این هفته برای چهارمین هفته متوالی افزایش یافت.
این پایگاه خبری اعلام کرد، هر چه به انتخابات روز سه شنبه (هشتم نوامبر، 18 آبان) آمریکا نزدیک می شویم، قیمت طلا افزایش می یابد.
قیمت طلا که هفته گذشته در بازار کامکس نیویورک 2.2 درصد نسبت به هفته پیش از آن افزایش داشت، در سه هفته گذشته در مجموع بیش از چهار درصد افزایش داشته است.
در پایان معاملات دیروز بازار لندن نیز هر اونس طلا به قیمت یک هزار و 302 دلار و 80 سنت معامله شد. 
به نوشته این پایگاه خبری، تا قبل از اعلام پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) مبنی بر از سرگیری بررسی نامه های الکترونیکی «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات آمریکا برای ریاست جمهوری، وی در نظرسنجی ها پیشتاز بود لیکن پس از آن، در نظرسنجی ها فاصله آرای «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه این کشور با کلینتون بشدت کاهش یافت و این مساله قیمت فلز زرد را بالا برد.
بانک بین المللی اچ اس بی سی(HSBC) انگلیس پیش بینی کرد، در صورت پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، قیمت طلا به یک هزار و 400 دلار و در صورت پیروزی ترامپ قیمت آن به یک هزار و 500 دلار در هر اونس در پایان سال 2016 افزایش یابد. در آغاز سال 2016 قیمت طلا در بازارهای جهانی کمتر از یک هزار و 100 دلار بود.

نوسانات شدید در بازار ارز متأثر از انتخابات و برگزیت

رأی جنجالی دادگاه عالی انگلیس در مورد ضرورت رأی نمایندگان مجلس عوام به اجرای ماده 50 پیمان لیسبون همزمان با افزایش نگرانی ها از نتایج انتخابات آمریکا، روز جمعه سبب نوسانات شدید در بازار ارز و سهام در لندن شد.
از زمان رأی غیرمنتظره و شوک‌آور دادگاه عالی انگلیس در روز پنجشنبه گذشته ارزش پوند در برابر دلار و یورو روندی صعودی یافته است.
این روند صعودی که به دنبال اعلام نتایج نشست کمیته سیاست‌های پولی بانک مرکزی انگلیس، تقویت شد، روز جمعه نیز ادامه یافت.
ارزش پوند در بعدازظهر روز جمعه، در برابر دلار آمریکا با 0.63 درصد افزایش، در مقابل 1.2546 دلار و همچنین با 0.45 افزایش در مقابل یورو، در مقابل1.1281 یورو معامله شد.
ارزش پوند از روز پنجشنبه گذشته تاکنون در برابر یورو و دلار آمریکا بیش از دو درصد رشد پیدا کرده است. 
سه قاضی دادگاه عالی انگلیس روز پنجشنبه گذشته رأی دادند که هرگونه اقدام برای خروج از اتحادیه اروپا بدون کسب مجوز مجلس عوام غیرقانونی است و دولت 'ترزا می' باید قبل از فعال کردن 'ماده 50' پیمان لیسبون، لایحه مربوطه را برای مذاکره و بررسی در مجلس مطرح کند و آن را به تصویب نمایندگان برساند.
'ترزا می' نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرده بود که ماده 50 پیمان لیسبون را تا پیش از پایان ماه مارس سال آینده فعال خواهد کرد و طبق جدول زمانی موردنظر او، انتظار می‌رفت تا بهار سال 2019، مذاکرات به نتیجه برسد و عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا خاتمه یابد.
اما بارأی دادگاه عالی انگلیس در حال حاضر این جدول زمانی با تردید مواجه شده و همه نگاه‌ها از هم‌اکنون به دادگاه عالی‌تر این کشور که قرار است در اوایل دسامبر درخواست تجدیدنظر دولت انگلیس در خصوص رأی یادشده را مورد بررسی قرار دهد، دوخته‌شده است.
نخست‌وزیر انگلیس تاکنون رأی‌گیری نمایندگان مجلس در خصوص زمان فعال کردن ماده 50 پیمان لیسبون و یا ارائه جزئیات مذاکرات با بروکسل را رد کرده و می‌گوید که این حق دولت است تا در این خصوص تصمیم‌گیری کند.
شاکیان در دادگاه عالی انگلیس استدلال کرده بودند از آنجاکه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا با مصوبه پارلمان صورت گرفته، لغو این مصوبه به‌ منظور خروج از عضویت نیز مستلزم کسب مصوبه پارلمان است. شماری از نمایندگان مجلس نیز تأکید داشته‌اند که مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا باید با مصوبه مجلس آغاز شود.
حزب حاکم محافظه‌کار، اگرچه اکثریت کرسی مجلس عوام را در دست دارد، اما شمار قابل‌توجهی از نمایندگان مجلس مخالف ترک اتحادیه اروپا و یا حداقل خروج سخت از این اتحادیه هستند.
از زمان اعلام نتایج همه‌پرسی 23 ژوئن (سوم تیرماه) که منجر به رأی انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا شد، ارزش پوند انگلیس تاکنون روندی نزولی داشته است.
بانک مرکزی انگلیس نیز روز پنجشنبه گذشته با وجود پیش‌بینی افزایش نرخ تورم و افزایش دو برابری رشد اقتصادی این کشور در سال آینده میلادی، بر ثابت ماندن نرخ بهره بین‌بانکی تأکید کرد.
در حال حاضر رقابت میان هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ بسیار نزدیک به هم است و به همین مساله پیش‌بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای تحلیل گران دشوار و همراه با حدس و گمان‌های زیادی شده است.
captcha