به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

پرداخت 4 هزار و 844 ميليارد ريال سود انواع اوراق

مدير امور ارتباط با مشتريان و خدمات الكترونيك شركت سپرده‌گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه(سمات) از پرداخت بيش از 4هزار و 844ميليارد ريال سود انواع اوراق در شهريور ماه امسال خبر داد.
کد خبر: ۸۰۰۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
خبر اقتصادی- مدير امور ارتباط با مشتريان و خدمات الكترونيك شركت سپرده‌گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه(سمات) از پرداخت بيش از 4هزار و 844ميليارد ريال سود انواع اوراق در شهريور ماه امسال خبر داد.

به گزارش «تعادل» به نقل از سمات، شادروز خسروي با بيان مطلب فوق افزود: بيش از چهار هزار و 844ميليارد و 209ميليون ريال سود انواع اوراق در ماه آينده به سرمايه‌گذاران پرداخت خواهد شد. وي تصريح كرد: زمان سررسيد اوراق اجاره شركت‌هاي هواپيمايي ماهان، خدمات ارتباطي رايتل، دانا پتروريگ كيش و فولاد كاوه جنوب كيش در شهريور ماه است كه شركت سپرده‌گذاري مركزي سود اين اوراق را به سرمايه‌گذاران پرداخت مي‌كند. خسروي ادامه داد: سود اوراق مشاركت شركت‌هاي ليزينگ رايان سايپا، ملي نفت ايران، توسعه خاورميانه، عمران و نوسازي مجد مشهد، قطار شهري تبريز، شهرداري‌هاي شيراز، اصفهان، دزفول، مشهد، اسناد خزانه اسلامي، مرابحه شركت بنا گستر كرانه، گواهي سپرده عام بانك گردشگردي و سفارش ساخت استصناع شركت صنعتي و معدني توسعه ملي نيز ماه آينده به حساب سرمايه‌گذاران واريز خواهد شد.

 وي با بيان اينكه هم‌اكنون حدود 60 نوع اوراق(اجاره، مرابحه، مشاركت، گواهي سپرده و استصناع) در بازار سرمايه منتشر شده است، اظهار كرد: سود اين اوراق به صورت ماهانه يا سه ماهه يك ‌بار به سرمايه‌گذاران پرداخت مي‌شود. درحال حاضر سود سهام شركت‌هاي پتروشيمي فارابي، فناوران، بيمه دانا، گسترش سرمايه‌گذاري ايران خودرو، سرمايه‌گذاري صنايع پتروشيمي، فرابورس، سيمان ايلام، كاغذ‌سازي كاوه، سرمايه‌گذاري رنا و شركت خوراك دام پارس از طريق شركت سپرده‌گذاري مركزي به حساب سرمايه‌گذاران واريز مي‌شود.



انتشار آمار واگذاري‌هاي دولت

از ابتداي امسال تاكنون در مدت 5 ماه بالغ بر يك هزار و 698 ميليارد ريال سهم دولتي توسط سازمان خصوصي‌سازي واگذار شده كه از اين ميزان 1620ميليارد ريال در بورس، 64 ميليارد ريال در فرابورس و 14ميليارد ريال از طريق مزايده به فروش رسيده است. همچنين از يك هزار و 698 ميليارد ريال سهم دولتي واگذار شده در اين مدت 1550ميليارد ريال به صورت بلوكي، 75ميليارد ريال به صورت تدريجي و 73ميليارد ريال به صورت ترجيحي واگذار شده است. افزون بر اين؛ از اين ميزان واگذاري 1575ميليارد ريال مربوط به شركت‌هاي گروه يك ماده دو قانون اصل 44 و 122ميليارد ريال مربوط به شركت‌هاي گروه دو ماده 2 اين قانون بوده است.

 

سهام دولتي ۳ شركت از طريق مزايده واگذار مي‌شود

سهام دولتي سه شركت در مجموع به ارزش كل پايه 338ميليارد و 762ميليون و 670 هزار و 102ريال در روز 15شهريورماه امسال از طريق مزايده واگذار مي‌شود.  براساس اين گزارش؛ تعداد 4826سهم شركت نساجي قائمشهر معادل 92.05درصد سهام اين شركت به قيمت پايه هر سهم 60 ميليون و 256هزار و 117ريال و ارزش كل پايه 290ميليارد و 796ميليون و 310هزار و 202ريال به مزايده گذاشته مي‌شود.

 اين بلوك به وكالت از شركت مادر تخصصي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران به صورت 5 درصد نقد و بقيه با اقساط 6 ماهه در مدت 8سال واگذار خواهد شد. همچنين تعداد يك ميليون سهم شركت مجتمع صنايع پتروشيمي دهلران سپهر معادل 10درصد سهام اين شركت در روز 15شهريور ماه جاري درحالي توسط سازمان خصوصي‌سازي به صوت مزايده واگذار مي‌شود كه قيمت پايه هر سهم آن 38هزار و 980ريال و ارزش كل پايه 38ميليارد و 980ميليون ريال تعيين شده است؛ به علاوه اينكه اين ميزان سهام به وكالت از شركت مادر تخصصي توليد محصولات پتروشيمي به صورت 20درصد نقد و بقيه با اقساط 6 ماهه در مدت 4ساله واگذار مي‌شود. اين گزارش مي‌افزايد: تعداد 15ميليون و 628 هزار و 452سهم شركت پلي استر لرستان معادل 49درصد سهام اين شركت نيز در اين روز به قيمت پايه هر سهم 575 ريال و ارزش كل پايه 8 ميليارد و 986ميليون و 359هزار و 900ريال به صورت 20درصد نقد و بقيه با اقساط 6 ماهه در مدت 2سال به مزايده گذاشته مي‌شود.



دومين نكول بازار بدهي ايران برطرف شد

بعد از ۲۶روز از شكل‌گيري دومين نكول در بازار بدهي بازار سرمايه ايران، شركت حاضر در بورس بين‌المللي توسعه ساختمان با پرداخت ۸۰ميليارد تومان، تعهدات اين اوراق مشاركت را ايفا كرد.

در پي عدم تسويه و پرداخت به موقع 80ميليارد تومان اوراق مشاركت بين المللي توسعه ساختمان كه 5 مرداد به دليل كمبود نقدينگي رخ داد، دومين نكول(تاخير در پرداخت اصل پول يا سود) بعد از اوراق مشاركت گوهر زمين در بازار بدهي ايران شكل گرفت و طي آن سازمان بورس و ديگر اركان پيگير رفع اين رويداد شدند. حال بعد از گذشت كمتر از 26روز، تعهدات اين اوراق مشاركت ايفا شد.  شركت بين‌المللي توسعه ساختمان كه با سرمايه 300ميليارد توماني در بورس حضور دارد و دو شركت سرمايه‌گذاري زرين پرشيا و غدير مالكيت 47.5 و 38درصدي آن را در اختيار دارند 5 مرداد 90 اقدام به پذيره‌نويسي 80ميليارد تومان اوراق مشاركت براي تامين مالي مجتمع نارجستان با نرخ سود سالانه 16.5درصدي، ضمانت بانك گردشگري و تعهد پذيره‌نويسي تامين سرمايه امين و سررسيد 5 ساله و پرداخت سود هر سه ماه در فرابورس كرد.

 اين شركت درحالي اقدام به پرداخت به موقع سودهاي اوراق كرده بود كه 5 مرداد سال جاري اصل پول به دارندگان اوراق پرداخت نشد تا دومين نكول بازار بدهي ايران شكل گيرد.

captcha