به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

جزئیات معافیت مالیاتی ارزیابی دارایی‌ها

یک مقام مسئول در سازمان بورس گفت: در حال حاضر آن دسته از شرکت‌هایی که فرآیند تجدید ارزیابی دارایی‌ها و ثبت آن در دفاتر حسابداری را در سال مالی 94 انجام داده می‌توانند از معافیت مالیاتی استفاده کنند.
کد خبر: ۷۹۱۳۸
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۷
خبراقتصادي - حسن امیری رئیس اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس در گفت‌وگو با فارس گفت: آنچه که در حال حاضر در دستور کار سازمان بورس قرار دارد، اینکه تنها شرکت‌هایی می‌توانند از معافیت مالیاتی ناشی از تجدید ارزیابی دارایی خود در سال 95 استفاده کنند که در سال مالی 94 ضمن انجام تجدید ارزیابی دارایی‌ها اقدام به ثبت رقم حاصل از مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها در دفاتر حسابداری باشد.
امیری هنزکی، در پاسخ به این پرسش که بر اساس کدام مستند و یا توافقی در مجمع سالیانه شرکت سایپا به نقل از مدیرعامل این شرکت عنوان شده که معافیت مالیاتی ناشی از تجدید ارزیابی دارایی ها به مدت شش ماه در سال مالی 95 تمدید شده است، گفت: آنچه که هم اکنون برای سازمان بورس و سازمان امور مالیاتی نهایی شده اینکه فقط آن دسته از شرکت هایی که در سال مالی 94 اقدام به تجدید ارزیابی و ثبت آن در دفاتر حسابداری خود کرده‌اند می‌توانند ادامه فرایند افزایش سرمایه خود را از محل مازاد این تجدید ارزیابی با برخورداری از معافیت مالیاتی ادامه دهند.
امیری در پاسخ به پرسش دیگري مبنی بر اینکه چرا با وجود یکسان بودن درخواست قانونی شرکت‌هایی همچون پلی اکریل ایران و پلاسکوکار سایپا برای افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها تا چه حد شائبه تبعیض میان پذیرش درخواست‌ها صحت دارد؛ عنوان کرد: در زمینه صدور مجوزهای افزایش سرمایه چنانچه با درخواستی موافقت نمی‌شود، بطور معمول دلیل آن در ذیل درخواست ها عنوان می‌شود.
وی افزود: در مورد این دو شرکت به طور عموم اداره نظارت بر ناشران تلاش می‌کند که به طور موردی اظهار نظر نکند، اما تا آنجا که در جریان هستم، به دلیل اینکه یکی از این شرکت ها (پلی اکریل) با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها از شمول ماده 141 قانون تجارت خارج نمی‌شد و از طرفی رقم محاسبه شده بابت هزینه ناشی از دارایی های استهلاک پذیر نا مساعد بوده تنها با بخشی از درخواست این شرکت موافقت شده است.

سهام عدالت در قالب تعاونی آزاد شود
مدیرعامل اتحادیه سراسری سهام عدالت با انتقاد از عملکرد دولت برای آزادسازی سهام عدالت به عدم وجود پشتوانه ۲۱ هزار میلیارد تومان از سهام در دست مردم گفت: سهام عدالت طبق سیاستهای کلی در قالب تعاونی ساماندهی و آزادسازی شود.
داریوش پاک بین، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت کشور در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به آخرین وضعیت سهام عدالت و لایحه مربوط به آن که قرار بود از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شود، اظهار داشت: لایحه آزاد سازی سهام عدالت را به مجلس ارائه نکردند و درباره محتویات آن نیز اطلاعاتی در دست نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای تدوین لایحه سهام عدالت با شرکت‌های سرمایه گذاری و تعاونی‌های سهام عدالت مشورت می‌شود یا خیر؟، توضیح داد: در این باره فقط وزارت امور اقتصادی و دارایی و کارشناسان سازمان خصوصی سازی بررسی می‌کنند و هیچ مشورتی از تعاونی‌ها که پایه اصلی سهام عدالت در کشور هستند، نمی‌گیرند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت کشور همچنین با تاکید بر اینکه بهترین حالت برای آزادسازی سهام عدالت همان وضع فعلی (تعاونی‌ها) هستند، گفت: البته اشکالاتی هم در وضع موجود وجود دارد که می‌تواند به یکسری دستورالعمل‌ها آن را برطرف کرد و نواقص را به طور کامل رفع کنیم.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین بیمه‌ها و بانک‌ها و همچنین بخش حمل و نقل دنیا از ظرفیت تعاونی ایجاد شده‌اند، گفت: گردش مالی تعاونی‌ها در دنیا بیش از 300 تریلیون دلار است که بیشترین منفعت را برای ایجاد عدالت و توزیع ثروت از این وسیله به دست می‌آورد. 
پاک بین با اشاره به اینکه شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با سرمایه 150 میلیارد تومانی شکل گرفته‌اند، گفت: هم اکنون این سرمایه به 400 میلیارد تومان رسیده که باید تعیین تکلیف شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: 49 هزار میلیارد تومان سهام به مردم واگذار شده است، یعنی 49 میلیون نفر برگه سهام عدالت دریافت کرده‌اند، اما تاکنون تنها 28 هزار میلیارد تومان آن به شرکت‌های سرمایه گذاری انتقال پیدا کرده است. 21 هزار میلیارد تومان از سهام عدالت در دست مردم بدون پشتوانه است و هنوز به طور قطعی به شرکت‌های سرمایه‌گذاری منتقل نشده است. از طرفی از 28 هزار میلیارد تومان سهام  بیش از 27 هزار میلیارد تومان آن از محل سود سهام عدالت پرداخت شده، اما دولت نسبت به آزادسازی آن اقدام نکرده است.
وی با اشاره به مدیریت شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت توسط دولت، گفت: این شرکت‌ها از دو سال گذشته تاکنون زیان سنگینی داده‌اند، در حالی که در سال 92 شرکت‌های سرمایه گذاری بیش از 7 هزار و 600 میلیارد تومان سود ساخته بودند. پس از ورود دولت به موضوع سهام عدالت و مدیریت شرکت سرمایه گذاری بیش از سه هزار و 500 میلیارد تومان از سود این شرکت‌ها کم شده است و روز به روز وضعیت بدتر می‌شود.

captcha