به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
ارزش یورو و پوند سقوط و قیمت دلار ۶درصد رشدکرد

انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند

با اعلام نتایج اولیه همه‌پرسی انگلیس درباره بقا یا خروج این کشور از اتحادیه اروپا، مشخص شده است که اکثریت انگلیسی‌ها به خروج از این اتحادیه رای داده‌اند.بدنبال انتشار نتایج اولیه رفراندوم انگلستان؛ ارزش یورو و پوند سقوط و قیمت دلار ۶٪ افزایش یافت.
کد خبر: ۷۸۳۳۷
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵

خبر اقتصادی - نتایج همه پرسی انگلیس با اعلام نتایج شمارش آرای 372 منطقه از 382 منطقه تقریبا نهایی است و گفته می‌شود این میزان رای به معنی خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست.

با اعلام پیروزی کمپین حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، ارزش پوند، پول رایج انگلیس به پایین‌ترین سطح خود از سال 1985 رسیده است. کارشناسان می‌گویند این تصمیم جمعی انگلیسی‌ها بر اقتصاد این کشور تاثیر چشمگیری خواهد داشت. گزارش ها حاکی از شرکت 72 درصدی رای‌دهندگان انگلیسی در این همه پرسی بوده است.

آخرین نتیجه رای گیری به شرح زیر اعلام شده است:

رای به ماندن 15,864,555 معادل 48 درصد کل آرا

رای به خروج  17,061,744 معادل 52 درصد کل آرا

توزیع جغرافیایی آرا در سطح بریتانیا یکسان نبوده است. اکثر رای دهندگان در اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند در حالیکه در دیگر نقاط بریتانیا، اکثریت خواستار خروج از اتحادیه بوده اند.

نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند، گفته است که نتیجه همه پرسی نشان می دهد که "اکثر مردم کشورش" خواهان عضویت در اتحادیه اروپا هستند. برخی ناظران این اظهارات را به تصمیم به برگزاری همه پرسی دیگری در مورد استقلال اسکاتلند از بریتانیا تعبیر کرده اند.

بازار سهام در ژاپن نیز کار خود را با سقوط چشمگیر آغاز کرد.

در ژاپن ارزش سهام تا هشت درصد سقوط کرد و معاملات مدتی متوقف شد.

نتیجه‌ همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به افت ارزش واحد پول پوند این کشور منجر شده و ارزش پوند به زیر ۱.۴ دلار رسیده است.

نتیجه همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باعث ابهام در مورد آینده اتحادیه اروپا و توانمندی اقتصادی آن نیز شده است. نرخ برابری یورو در برابر دلار آمریکا هم 3.1درصد کاهش یافته و به 1.1021 یورو در برابر یک دلار رسیده است.

با وجود آن که آخرین نظرسنجی‌های قبل از این همه‌پرسی حاکی از قرار داشتن هر یک از دو طرف حامی و مخالف خروج از اتحادیه اروپا در موضعی برابر برای پیروزی بود و این نتیجه حیرت بریتانیا، اروپا و ائتلاف ترانس‌ آتلانتیک را در پی داشته است. این نتیجه به نوعی نشان‌دهنده قدرت فزاینده احساسات پوپولیستی و ملی‌گرایانه در انگلیس است.

نایجل فاریج، رهبر حزب استقلال انگلیس که از جمله اصلی‌ترین حامیان خروج از اتحادیه اروپا بود، در پیامی به منظور ابراز خوشحالی خود از نتیجه مذکور گفت: جرات کرده و رویای طلوع یک انگلیس مستقل را ببینید.

انگلیس اکنون اولین تبدیل به اولین کشوری شده که اتحادیه اروپا را ترک کرده است.

این نتیجه اکنون به شدت موجب تضعیف جایگاه دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که نهایت تلاشش را برای متقاعد کردن انگلیسی‌ها به منظور رای به باقی ماندن در اتحادیه اروپا به کار گرفت می شود و او اکنون با خطر کنار گذاشته شدن از نخست وزیری مواجه است. بسیاری از بوریس جانسون، شهردار سابق شهر لندن و یک حامی اصلی جنبش حامی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، به عنوان کاندیدای جانشینی دیوید کامرون برای نخست وزیری یاد می کنند.

دیوید کامرون وعده داده بود در صورت رای انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا سریعا بعد از همه پرسی این فرآیند خروج را آغاز کند. با این حال حتی اگر هم که وی به وعده اش عمل کند برخی از رهبران جنبش حامی خروج توصیه به حرکت آهسته در این مسیر کرده اند و قرار نیست خیلی سریع تغییرات رخ دهند و فعلا قوانین تجارت و مهاجرت فعلی برقرار خواهند ماند. انتظار می رود فرآیند جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا پیچیده و پرمناقشه باشد هر چند که بر اساس معاهده فعلی حاکم بر اتحادیه اروپا این فرآیند محدود به دو سال شده است. با این تصمیم رای دهندگان انگلیسی یک فرآیند چندساله مذاکرات میان این کشور و اتحادیه اروپا بر سر روابط تجاری و سیاسی به راه خواهد افتاد و این همه‌پرسی آغاز این فرآیند پرمناقشه که ممکن است چند دهه برای به نتیجه رسیدن به طول بیانجامد خواهد بود.

برای اتحادیه اروپا این نتیجه یک فاجعه است و پرسشهایی را درباره مسیر و آینده این اتحادیه این مبتنی بر ارزشهای لیبرال و حاکمیت مشترک است مطرح خواهد کرد.

انگلیس بعد از آلمان دومین اقتصاد بزرگ اروپا است و در عین حال یک قدرت هسته ای برخوردار از کرسی دائم شورای امنیت سازمان ملل و از حامیان اقتصاد بازار آزاد و همپیمان نزدیک آمریکا محسوب می شود. از دست دادن انگلیس ضربه بزرگی به اعتبار اتحادیه اروپا که از مدتی پیش به دلیل رشد آهسته اقتصادی، افزایش بیکاری ، بحران فزاینده مهاجرت، جنگ در اوکراین و مساله بدهی یونان تحت فشار قرار داشته خواهد بود.

نفت ارزان، طلا گران شد

خبر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بازارهای مالی جهان را تکان داد به طوری که ارزش پوند این کشور در باربر دلار بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت و نفت با سقوط ۳ دلاری و طلا با رشد قیمت ۶۸ دلاری مواجه شد.نتایج رفراندوم  تاریخی روز پنجشنبه نشان می دهد که انگلیسی ها رای به خروج از اتحادیه اروپا داده اند. این نتیجه نشان دهنده آغاز مسیری نامشخص است و بزرگترین ضربه به تلاش های اروپایی برای اتحاد بیشتر از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون به شمار می رود.
در حالی که آمارها  نشان می دهد که طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با نسبت 51.8 به 48.2 درصد به پیروزی دست یافته اند، بازارهای مالی جهان شاهد سقوط بودند. پس از انتشار این خبر ارزش استرلینگ بیشترین کاهش یک روزه خود را تجربه کرد و با افت بیش از 10 درصدی در برابر دلار به پایین ترین رقم در 31 سال گذشته رسید. ارزش یورو در برابر دلار نیز بیش از 3 درصد کاهش یافت. بازارها نگران اند این تصمیم موجب آسیب دیدن ورود سرمایه به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان شود.
رای مردم انگلیس،  موجب آغاز فرآیند حداقل 2 ساله جدایی بریتانیا از اتحادیه اورپا خواهد شد و تردیدهایی را درباره نقش لندن به عنوان پایتخت مالی جهان مطرح خواهد ساخت. رای به جدایی همچنین فشار فزاینده ای را بر دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس برای استعفا از سمت خود وارد خواهد آورد، هرچند که او قول داده که هر نتیجه ای از این رفراندوم بیرون بیاید، از سمت خود کناره گیری ننماید.
افزایش نگرانی ها از این مسئله که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موجب بیشتر شدن آسیب های اقتصادی  سیاسی اروپا خواهد شد، ارزش یورو را در برابر دلار بیش از 3 درصد کاهش داد. سرمایه گذاران دارایی های خود را به سمت بهشت های امن نظیر بازار طلا و ین ژاپن سرازیر کرده اند. سهام های اروپایی امروز کار خود را با 6 تا 7.5 درصد کاهش شروع خواهند کرد.
بانک مرکزی انگلیس هنوز اظهارنظری درباره جدایی از اتحادیه اروپا نکرده است. سیاستگذاران جهانی خود را برای انجام تمهیداتی جهت تثبیت بازارها کرده اند. تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن قول داده که به نیازهای بازار ارز پاسخ خواهد داد.
پس از اعلام نتایج رفراندوم جدایی در انگلیس، شاخص های اس اند پی 500 و نزدک در بورس وال استریت با افت 5 درصدی مواجه شدند.
شاخص های سهام در بازار هنک کنگ نیز با افت حدودا 5 درصدی مواجه شد.
پس از اعلام جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا قیمت نفت در اوایل روز جمعه با بیش از 6 درصد کاهش مواجه شد. قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا با 52 سنت کاهش به 48 دلار و 85 سنت رسید. قیمت نفت برنت با 3 دلار و 9 سنت کاهش به 47 دلار و 82 سنت رسید.
در مقابل، طلا به عنوان یک بازار امن سرمایه گذاری در هنگام بروز شرایط پیش بینی نشده اقتصادی و مالی، با افزایش قیمت 8 درصدی مواجه بود. قیمت هر اونس طلا با رشد قیمت 68 دلاری به 1331 دلار در هر اونس رسید.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی:
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
0
1
من فکر میکنم این روباه پیر از قبل میدونست رای مردم به خروج از اروپاست و تمام سرمایه هاشو از پوند و سهام به طلا تبدیل کرد.
بنظر من استعفای دیوید کامرون هم صوری بود و برای رد گم کردن بود.
حدود یکسال دیگه اوباما میره کنار و دیود کامرون هم برای سه ماه دیگه کارش رو تموم میکنه.
در واقع ممکنه با روی کار اومدن چهره تندرو در انگلیس مثل جناحهای ملی گرای راست افراطی، در آمریکا هم مردم به سمت آقای ترامپ بروند.(البته امیدوارم اینطور نشه و سندرز رای بیاره)
این اتفاق چند سال پیش هم رخ داد یعنی شارون و جورج بوش و سارکوزی باهم به میدان اومدند و فضای جهانی رو امنیتی کردند و به بهونه 11 سپتامبر به عراق و افغانستان حمله کردند.
البته اینکه این روباه پیر استعماگر دقیقا چی تو سرشه بعد حدود 4 یا 5 ماه اینده معلوم میشه و اونوقت میشه به قطعیت گفت چرا این بازیها رو درآورده.
captcha