حدود 60 الي 70درصد روابط خارجي ايران با سايركشورها به اين وزارتخانه مربوط ميشود. از سوي ديگر، دو شركت معتبر استراليايي خواهان سرمايهگذاري در بخش معدن و صنايع معدني ايران به ويژه مس و طلا شدند
خبراقتصادي - ورود هياتهاي تجاري از كشورهاي اروپايي و آسيايي همچنان داغ است؛ در اين راستا، روز گذشته بخش خصوصي ايران ميزبان نمايندگان سه كشور از جمله هياتهاي تجاري سوييس، تايوان و مقدونيه بود.
از سوي ديگر، وزير صنعت نيز مهماناني از بريتانيا و هند داشت تا در خصوص گسترش مبادلات تجاري دو كشور مذاكره كند. همچنين رييس هيات عامل ايميدرو نيز مذاكراتي به استرالياييها داشت و به نظر ميرسد كه بازار مذاكرات تجاري هر روز بيش از گذشته، داغ ميشود. در اين زمينه، وزير صنعت، معدن و تجارت در ديدار با رييس اتاق مشترك بازرگاني بريتانيا و ايران گفت: ايران به دنبال سرمايهگذاري مشترك، سهيم شدن در دانش، پيشرفت تكنولوژي و بازار است.
محمدرضا نعمتزاده تاكيد كرد: فعال شدن بيمه صادراتي در مقياس بزرگ براي همكاريهاي دوجانبه ضروري است. «لرد لامونت» رييس اتاق مشترك بازرگاني بريتانيا و ايران نيز گفت: ما خواهان ازسرگيري روابط خود با ايران همچون گذشته هستيم.
نعمتزاده همچنين طي نشست با رييس كنفدراسيون هند و هياتي از شركتها و تجار اين كشور افزود: حدود 60 الي 70درصد روابط خارجي ايران با سايركشورها به اين وزارتخانه مربوط ميشود. از سوي ديگر، دو شركت معتبر استراليايي خواهان سرمايهگذاري در بخش معدن و صنايع معدني ايران به ويژه مس و طلا شدند.
در نشست با استرالياييها، مهدي كرباسيان، رييس هيات عامل ايميدرو گفت: اولويت ايران براي سرمايهگذاري در اين حوزه به صورت فاينانس و مشاركت مستقيم است و شركتهاي استراليايي ميتوانند در همه زنجيره صنايع معدني حضور يابند.
همچنين رييس اتاق صنايع، معادن و بازرگاني تهران در ديدار با هيات تجاري سوييس گفت: توسعه سريع مراودات اقتصادي، موازنه كردن مبادلات تجاري دوجانبه و سرمايهگذاري مشترك براي تضمين همكاريهاي بلندمدت سه مولفهيي است كه بايد به آن توجه كرد.
مسعود خوانساري اظهار كرد: در سال 1394 صادرات غيرنفتي ايران به سوييس معادل 10.5ميليون دلار بوده است و در همين بازه 2.5ميليارد دلار كالا و خدمات از سوييس وارد كشور ما شده است. همچنين رتبه ايران بين شركاي تجاري سوييس در فهرست واردكنندگان 34 و در فهرست صادركنندگان 112 است.
همچنين يك هيات اقتصادي متشكل از 40 شركت بزرگ از اتريش نيز روز گذشته به تهران آمد تا در نشستي با مسوولان اتاق تهران و فعالان اقتصادي ايراني راههاي دستيابي به همكاريهاي اقتصادي و تجاري را مورد ارزيابي قرار دهد. خوانساري در اين ديدار نيز گفت: با توجه به حجم سرمايهگذاري خارجي اتريش كه بالغبر 360ميليارد دلار محاسبه شده است، اتريش يكي از كشورهاي سرمايهفرست به حساب ميآيد. «پترا بوهوسلاو» وزير اقتصاد، گردشگري و فرهنگ ايالتي اتريش سفلي هم گفت: ايران در ماههاي گذشته هدف بسياري از كشورها براي بررسي فرصتهاي همكاري بوده است؛ اما شركتهاي ما اگر همكاري خود را با كشوري آغاز كنند، در مقاطع بحراني نيز در كنار شركاي خود باقي ميمانند. بنابراين از شما ميخواهم روي اتريشيها، حساب باز كنيد.
از سوي ديگر؛ نايبرييس اتاق تهران با هيات تجاري تايواني ديدار و گفتوگو داشت. مهدي جهانگيري گفت: اتاق تهران به دنبال ساماندهي شرايط جلب و جذب سرمايهگذاران خارجي به كشور است و پيشنهادها و راهكارهاي خود را به دولت ارائه ميدهد. معاون وزير خارجه تايوان، «چينگ شان هو» نيز از تاييد مجوز تاسيس دفتر نمايندگي اتاق تهران در تايوان و برنامهريزي تايوان براي خريد 14ميليون بشكه نفت از ايران خبر داد. در همين حال؛ مقدونيه نيز يكي از كشورهايي بود كه روز گذشته هيات تجاري خود را عازم ايران كرد.
نايبرييس اتاق بازرگاني ايران در اين ديدار، گفت: نخستينبار است كه يك ديپلمات مقدونيه در رأس يك هيات تجاري و اقتصادي به ايران آمده است. پدرام سلطاني افزود: در سال گذشته ايران به عنوان پر بازديدترين كشور دنيا بوده است؛ چنانكه 160 هيات خارجي را پذيرش كرده است و اكنون وقت آن است كه ايران به جايگاه اقتصادي خود در بازار جهاني دست يابد.
وي ادامه داد: اين ديدارها دو مزيت دارد؛ اول اينكه با وجود تبليغات سوء عليه ايران، هياتهاي خارجي با فضاي امن و مناسب ايران آشنا ميشوند و ديگر آنكه تبادل اطلاعات تجاري و آشنايي با فرصتهاي سرمايهگذاري بين كشورها انجام خواهد گرفت. نيكولا پوپسكي وزير خارجه مقدونيه نيز گفت: مقدونيه بهزودي سفارت خود را در تهران افتتاح ميكند.