در شرايطي كه مديران دولتي معمولا از عملكرد حوزه خود دفاع ميكنند و نسبت به بهبود اوضاع اميدوارند، رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران با بيان اينكه مسوولان نظام هنوز بها به بخش معدن ندادهاند، گفت: اگر به بخش معدن كمك شود، ميتواند در آينده نقش اساسي در اقتصاد كشور داشته باشد.
خبر اقتصادی - بخش معدن بر اساس برنامههاي توسعهيي و سند چشمانداز توسعه بيست ساله، يكي از مهمترين بخشهايي است كه ميتواند بار رشد اقتصادي را به دوش بكشد. ايران داراي ذخاير عظيم معدني است و در اين زمينه، در بين كشورهاي خاورميانه زبانزد است؛ اين در شرايطي است كه به گفته فعالان اقتصادي و حتي برخي مسوولان، از ظرفيتهاي اين بخش بهطور لازم و ويژه بهرهبرداري نشده است. در اين راستا نادعلي اسماعيلي، رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران اظهار كرد: از ساليان گذشته همه ما از مزاحمتهايي كه براي بخش معدن ايجاد ميشود، ناراضي هستيم. وي بيان كرد: اعتقاد داريم در سنوات گذشته به بخش معدن ظلم شده و آن چنان كه بايد و شايد به آن توجه نشده است.
ادعاي جايگزيني نفت با معدن را نداريم
رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران با اشاره به اينكه بخش معدن در اين تحريم چند ساله به خوبي نقش خود را انجام داد، عنوان داشت: بخش معدن در اين سالها توانست به خوبي با تحريم مقابله كند؛ چراكه همه مواد اوليه را در كشور داشتيم كه خوارك بخش معدن را داد. اسماعيلي با بيان اينكه با وجود همه اين مسائل مسوولان ما در نظام هنوز بها به بخش معدن ندادهاند، بيان داشت: بخش معدن ظرفيت بسيار خوبي در كشور است، ادعا نميكنيم كه جايگزين نفت شود اما اگر اعتبار به آن داده و كمك شود ميتواند در آينده نقش اساسي در اقتصاد كشور داشته باشد. وي اضافه كرد: به خصوص در بحث اقتصاد مقاومتي، من اعتقاد دارم معدن يعني اقتصاد مقاومتي و اگر ميخواهيم به دنيا وابسته نباشيم بايد به بخش معدن كمك كنيم تا كسي نتواند به صنعت و معدن ما ضربه بزند. رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران با اشاره به اينكه قبل از تحريم ۷۰ تا ۸۰ تن ماده معدني بايد به كشور وارد ميشد، بيان كرد: اما با درايت در اين بخش در سال گذشته ۸۰ تن ماده معدني صادرات داشتهايم و اين به معناي تحقق اقتصاد مقاومتي در اين بخش است. وي اضافه كرد: بنابراين يكي از موضوعاتي كه دولت بايد به آن كمك كند، ماده معدني طلا است كه در حال حاضر مقداري در كشور رها بوده و در استان شما نيز پروانههاي اكتشافي در اين بخش وجود دارد اما به سمت تكنولوژي نرفتهايم.
بخش استخراج و فراوري ضعيف شده است
رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران با اشاره به اينكه در سنوات گذشته پشرفت كشور در حوزههاي استخراج، فرآوري و بهرهبرداري معدن بسيار زياد بوده است، بيان داشت: اما اين پيشرفتها متناسب با علم روز نبوده است. اسماعيلي با بيان اينكه در سنوات گذشته تعامل بين وزارتخانه و سازمان نظام مهندسي يكي از موضوعاتي بود كه كمتر به آن توجه شد، افزود: در همين راستا يكي از برنامههاي سازمان مهندسي ايجاد تعامل بين اين دو بخش خواهد بود. وي بهرهبرداري بهينه از مواد معدني را يكي از مهمترين برنامههاي اين سازمان عنوان كرد و گفت: اين امر نيز با آموزش مسوولان فني ميتواند انجام شود. رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران با اشاره به اينكه سامان دهي و نظارت بر مسوولان فني بخش معدن نيز يكي از برنامههاي سازمان است، عنوان داشت: در چند سال گذشته از مسوولان فني غافل شديم و نظارت نكرديم. اسماعيلي ادامه داد: ما قصد داريم اين موضوع را پيگيري كنيم كه مسوول فني به عنوان عضوي از معدن حضور دايمي داشته باشد و حق و حقوق آنها نيز داده و معدن داران بپذيرند كه مسوول فني به عنوان يك بازوي اجرايي است.