بازرسيها از صنوف خردهفروشي در سراسر كشور، در ۱۱ماهه منتهي به بهمن۹۴، در مجموع سه ميليون و ۸۷۴هزار و ۶۷۰فقره بوده كه در اين ميان، نان و ميوه در صدر تخلفات قرار داشتهاند.
خبر اقتصادی - گزارش معاونت بازرسي و نظارت اتاق اصناف ايران در مورد برخي اقلام از سراسر كشور، حاكي از آن است كه در ۱۱ماهه سال۹۴، مواد لبني، قندوشكر، گوشت قرمز، ماكاروني، برنج، تخممرغ، حبوبات و صيفيجات، بهطور ميانگين، ۵ تا ۴۷درصد افزايش قيمت داشت.
براساس اين گزارش، از مجموع بازرسيها، ۲۲۷هزار و ۵۹۶فقره پرونده به ارزش پيشنهادي بيش از ۴۳۱ميليارد و ۲۷۲ميليون ريال، تشكيل و همگي به تعزيرات حكومتي ارجاع شده است. در دوره مورد گزارش در عين حال، ۱۳۷هزار و ۶۴۷فقره شكايت توسط واحدهاي بازرسي اصناف دريافت شده كه ۶۱درصد در بخش كالا و ۳۹درصد در بخش خدمات است. اين گزارش حاكي است كه بيشترين تخلفات به وقوع پيوسته در مورد كالاها، مربوط به نان، ميوه و مركبات، تخممرغ، گوشت مرغ، گوشت قرمز و لبنيات و بيشترين عناوين تخلف مربوط به درج نكردن قيمت، گرانفروشي و صادر نكردن صورتحساب بود.
كاهش تخلفات صنفي در نوروز95
از سوي ديگر، به گفته رييس اتاق اصناف كشور، بازار نوروزي امسال بهدليل فراواني عرضه اقلام پرمصرف، با تخلفات كمتري روبهرو بود و در عين حال، تخلفاتي كه بعضا گزارش شد، به دليل نصب نكردن برچسب قيمت و عدم صدور فاكتور بود. علي فاضلي به ايسنا گفت: وفور كالاهاي پرمصرف نوروزي و توجه به بحث كيفيت، از موارد مهمي بود كه منجر به كاهش تخلفات شد و با مشكل خاصي مواجه نشديم. وي بااشاره به اينكه بيشتر تخلفات در حوزه واحدهاي صنفي بدون پروانه انجام گرفت، افزود: البته منكر آن نيستم كه هيچ تخلفي از طرف واحدهاي صنفي انجام نشده است، اما نكته مهم كاهش قابلتوجه ميزان تخلفات بود.
فاضلي همچنين درباره مقابله جدي با قاچاق در سال جاري نيز گفت: باتوجه به اينكه ممكن است بعضي كالاها توليد داخل نداشته باشند، بايد در اين زمينه تدابيري انديشيده شود كه يا اجازه ورود آنها داده شود يا اينكه اگر بنا به دلايلي نبايد واردات انجام شود، قاچاق آن نيز از طريق مرزها مورد نظارت و كنترل بيشتري قرار گيرد. رييس اتاق اصناف كشور بااشاره به بحث قاچاق ميوه تاكيد كرد: ميوه يكي از كالاهايي است كه بدون هدف نميتواند وارد كشور شود، چون فاسدشدني است؛ بنابراين بهصورت هدفمند وارد كشور شده و توزيع ميشود و اينكه در زمينه قاچاق ميوه فقط چند واحد صنفي را خطاب قرار دهيم، كار درستي نيست.