به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
تسهيلات 300 ميليون دلاري جهت برندسازي پوشاك تامين مي‌شود

دست نساج‌ها در جيب صندوق توسعه

صنعت نساجي يكي از قديمي‌ترين صنايعي است كه ارتباط نزديكي با نيازهاي اوليه هر انسان دارد اما ركود اقتصادي، اين صنعت قديمي را در ايران دچار مشكل كرده است.
کد خبر: ۷۴۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۰
خبر اقتصادی - از سوي ديگر واردات و قاچاق نيز معضل بزرگي بر سر راه اين صنعت شده كه با وجود اينكه بخش‌هاي مختلف آمار متفاوتي از ميزان قاچاق اعلام مي‌كنند اما به گفته مديركل صنايع نساجي وزارت صنعت در بخش پوشاك، آخرين آمار ارزش قاچاق 700ميليون دلار است.

گلناز نصراللهي بر اين باور است كه 60 درصد بازار پوشاك كشور در اختيار واحدهاي نساجي داخلي و 40درصد آن قاچاق است كه بيش از 80درصد آن از كشور چين وارد مي‌شود.

از اين رو نصراللهي معتقد است كه درحال حاضر صنعت استراتژيك نساجي نيازمند سرمايه‌گذاري است و براي برندسازي، ميزان تسهيلات دريافتي از صندوق را بايد براي بخش نساجي افزايش دهيم به نحوي كه در مرحله اول درحال تامين رقم 300ميليون دلاري از صندوق توسعه ملي براي حمايت از صنعت نساجي هستيم.

در همين حال وزير صنعت معتقد است كه افزايش حجم واردات در سال‌هاي گذشته باعث شده تا اين صنعت با مشكلات زيادي همراه شود و بايد طرح‌هاي نوسازي صنعت نساجي اجرا شود. از سوي ديگر البته با توجه به اجراي برجام، سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف آغاز شده و شركت‌هاي ايتاليايي و استراليايي براي سرمايه‌گذاري در صنعت نساجي علاقه‌مند هستند.



 احياي واحدهاي واگذار شده نساجي
وزير صنعت، معدن و تجارت در حاشيه نمايشگاه تخصصي پتو از برنامه وزارتخانه متبوعش براي احياي واحدهاي واگذار شده صنعت نساجي به بخش دولتي خبر داد و گفت: نوسازي اين واحدها در دستور كار قرار دارد. محمدرضا نعمت‌زاده گفت: در سال‌هاي گذشته برخي واحدهاي نساجي دچار مشكل شده‌اند چراكه اين تصور وجود داشت كه نساجي يك صنعت قديمي است و به همين دليل به اين بخش توجه مناسبي نشد.

وي افزود: اكنون صنعت نساجي به ركود كشيده شده و ميزان واردات نيز افزايش يافته است. نعمت‌زاده با اشاره به واردات غيررسمي پتو به كشور بيان كرد: ميزان اين واردات در مبادي مختلف ازجمله مناطق آزاد، ‌مرزها و ته‌لنجي بيش از توليد داخل است. محصولات وارداتي بدون پرداخت ماليات به كشور وارد مي‌شوند كه صنعت داخل قدرت رقابت با آنها را ندارد. به‌ گفته‌ وي درحال حاضر بيش از ۴۰واحد توليدي در صنعت پتو در كشور وجود دارد و در اين بخش انحصاري وجود ندارد.



 طرح نصفه نيمه نوسازي نساجي

مديركل صنايع نساجي وزارت صنعت نيز با بيان اينكه صنعت نساجي بدون ديوار تعرفه با واردات مقابله مي‌كند، گفت: صنعت نساجي در هيچ جاي دنيا وضعيتي به اين شكل نداشته و داراي حمايت‌هاي مختلفي در ممنوعيت ورود كالاهاي قاچاق است.

گلناز نصراللهي با اشاره به اينكه مهم‌ترين معضل امروز صنعت نساجي كشور واردات غيررسمي است، اظهار كرد: اين واردات هيچ‌گونه حقوق ورودي را پرداخت نمي‌كنند. وي با اشاره به اينكه در سال 80-79 يك طرح جامع براي بازسازي صنعت نساجي اجرايي شد، افزود: اين طرح به صورت كامل اجرايي نشده كه وزارت صنعت درصدد است با احياي آن وضعيت صنعت نساجي كشور را بهبود دهد. مديركل صنايع نساجي وزارت صنعت تصريح كرد: 200 تعرفه در بخش پوشاك وجود دارد كه فقط 10رديف تعرفه مشمول قرارداد ترجيحي ايران و تركيه است.



 گم شدن رد ورود 90 هزار تن پارچه

همچنين رييس انجمن نساجي كشور در ادامه نشست گفت: سال گذشته 220هزار تن پارچه وارد كشور شد كه فقط 50 هزار تن آن توسط گمرك اظهار شده و 80 هزار تن آن از مناطق آزاد وارد شده اما براي بقيه 90هزار تن آن هيچ آماري وجود ندارد. مروج همچنين از ورود 7.5ميليون دلار داروي قاچاق در قالب بسته‌بندي پتو به كشور خبر داد و يادآور شد: قطعات رايانه و تلفن همراه نيز در همين قالب به صورت غيررسمي وارد كشور مي‌شود كه نيازمند ساماندهي است.

وي خاطرنشان كرد: دوزندگان پيراهن اين موضوع را عنوان مي‌كنند كه چنانچه مارك‌هاي خود را روي توليدات نصب كنند با قيمت پاييني در بازار بايد كالاي خود را بفروشند درحالي كه اجناس آنها كيفيت بالايي در حد برندهاي برتر دنيا دارد.

مروج همچنين گفت: بخش عمده‌يي از كالاهايي كه از طريق تركيه وارد ايران مي‌شود، چيني است چراكه اين كشور يك مرز زميني آسان دارد و در منطقه آزاد ارس اين موضوع را به طور واضح مي‌توان ديد كه هر روز صبح رديف كاميون‌هاي خالي وارد مرز شده و بعداز ظهر پر از كالا از مرز خارج مي‌شوند. درحالي كه تنها يك اتاقك به عنوان گمرك در اين منطقه مستقر است كه هيچ‌گونه سوالي درخصوص محتويات كالاهاي خارج شده از مرز صورت نمي‌دهد.
captcha