به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
هشدار ابتکار در نشست مشترک با رییس اتاق بازرگانی؛

زمین دیگر نمی‌تواند به روند فعلی ادامه دهد

رییس سازمان محیط زیست گفت: رویکرد دولت یازدهم گفت و گوی سازنده بین دولت و بخش خصوصی است. امری که یک ضرورت است و پشتوانه ای برای توسعه پایدار که در هدف گذاری ملی دیده شده است.
کد خبر: ۷۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷

خبر اقتصادی - معصومه ابتکار در نشست مشترک با رییس اتاق بازرگانی ایران و فعالان بخش خصوصی که امروز 17 اسفند در اتاق ایران برگزار شد با اشاره به ضرورت هدف گذاری بین بخش خصوصی و بخش دولتی ادامه داد: ابتدا باید به یک نقشه ذهنی مشترک با یکدیگر در موضوعات پرچالش برسیم و بعد بر اساس آن نقشه، راه مشترکی ترسیم کنیم.

به گزارش ایسنا، ابتکار افزود: خوشبختانه این سعادت وجود داشته است که دولت یازدهم و ریاست جمهوری نسبت به موضوع محیط زیست توجه ویژه داشتند. شرایط امروز به گونه ای ایجاب می‌کند که در تمام زمینه ها با نگاه کارشناسی و با استفاده از تمام ظرفیت ها اقدام شود که یکی از ظرفیت ها بخش خصوصی است.

رییس سازمان محیط زیست یادآور شد: اکنون همه متوجه زنگ خطر جهانی برای محیط زیست شده اند. در نشستی که در پاریس با حضور رهبران 195 کشور دنیا در خصوص جمع آوری گازهای گلخانه ای برگزار شد رییس اجلاس از نقش ایران برای شکل گیری این توافق جهانی تشکر کرد.

ابتکار ادامه داد: ما در هدف گذاری مان کاهش 4 درصدی گازهای گلخانه ای را دنبال می‌کنیم و توافق کردیم که در مجموع 12 درصد تا سال 2030 انتشار کربن در کنار دیگر کشورها کاهش دهیم. این کاهش انتشار به معنی رکود و کاهش فعالیت اقتصادی نیست. بلکه به معنی اصلاح الگوی مصرف است.

وی افزود: آن چیزی که برای ما اهمیت دارد رشد سبز و اقتصاد سبز است رشدی که در صورت توجه به ملاحظات زیست محیطی مانند کاهش آلودگی هوا،محیط متنوع زیستی، مدیریت درست پسماند و... اتفاق می افتد.

ابتکار به اهمیت موضوع بازیافت در رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: بازیافت یکی از مهمترین مولفه های اقتصادی در آینده است. در ایران سرمایه گذاری هایی در این بخش در حال انجام است. زمین دیگر نمی تواند به روند فعلی ادامه دهد چرا بیش از ظرفیت هایش از آن استفاده شده است. از این جهت توجه به موضوع بازیافت از اهمیت برخوردار است.

وی با اشاره به برخی مشکلات در بخش کشاورزی افزود: ادامه روند در بخش کشاورزی به شکل فعلی امکان پذیر نیست. در حال حاضر افت شدید آب های زیرزمینی و نابودی نشان گرهای طبیعت مثل تالاب ها مشخص می‌کند که طبیعت در حال از بین رفتن است در حال حاضر حدود 35 هزار چاه مجاز و غیر مجاز مشغول برداشت آب های زیر زمینی هستند. باید توجه شود که تالاب ها جنگل ها و طبیعت در کنار ارزش اقتصادی دارای ارزش ذاتی هستند.

رییس سازمان محیط زیست عنوان کرد: ایران از نظر تغییر اقلیم در حال ضربه خوردن است. منابع آبی ما به تغییرات اقلیمی تحت فشار هستند، تالاب جازموریان که بین سیستان و کرمان واقع است یکی از منابع مهم آبی ما برای جلوگیری از فرسایش، جذب پرندگان مهاجر و ایجاد تعادل آبی بود؛ اما اکنون به دلیل بی توجهی‌ها تبدیل به یکی از کانون‌های گرد و غبار منطقه شده است و تبدیل به تهدیدی جدی برای محیط زیست شده است.

ابتکار ادامه داد: با جلوگیری از صادرات کالاهایی که آب مصرف می‌کنند و با کشت فراسرزمینی می‌توانیم آب کشور را حفظ کنیم،طبیعت ایران بسیار شکننده است و زمان زیادی هم برای حفظ آن نداریم باید همه مردم در مسائل محیط زیست و سازگاری توسعه همکاری کنند.

رییس سازمان محیط زیست همچنین از پیش‌بینی مشوق‌هایی برای فناوری های سبز خبر داد.

وی همچنین اعلام کرد: کاهش انتشار کربن را به عنوان سیاست عمومی برای همه بنگاه ها ی صنعتی،تجاری،حمل و نقل و ... تعیین خواهیم کرد که در این زمینه نیاز به همکاری اتاق بازرگانی داریم. همچنین برای این بخش از دکتر طیب نیا خواسته ایم مشوق هایی را برای کسانی که همکاری های لازم را انجام می دهند در نظر گرفته شود.
captcha