به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

بانك مركزي از نظر اعتبار بين‌المللي و منابع ارزي در وضع بسيار مناسبي است

وزير امور اقتصادي و دارايي وضع بانك مركزي از نظر اعتبار بين‌المللي و منابع ارزي را «بسيار مناسب» دانست و مهم‌ترين اولويت‌هاي سال آينده را بهبود محيط كسب‌وكار و جذب سرمايه خارجي براي دستيابي به رشد اقتصادي 8درصدي برشمرد.
کد خبر: ۷۴۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰

خبر اقتصادی - علي طيب‌نيا در گردهمايي مديران كل امور اقتصادي و دارايي استان‌ها گفت: سال1394 سال بسيار مهم و حساسي در اقتصاد ايران بود و باوجود سقوط بي‌سابقه قيمت نفت و كاهش درآمدهاي ارزي كشور، دستاوردهاي خوبي در اقتصاد كشور به دست آمد.  

به گزارش شادا، وزير امور اقتصادي و دارايي افزود: تحريم‌هاي بانكي، تجاري و اقتصادي در برهه‌يي عليه ايران تنظيم و اجرا شد كه وابستگي اقتصاد ايران به درآمدهاي ارزي حاصل از فروش نفت به بالاترين سطح خود رسيده بود و همين وابستگي اثر تحريم‌ها را تشديد كرد.

وي از افزايش ضريب مقاومت اقتصاد ايران در برابر فشارها به‌عنوان يكي از عوامل موفقيت كشور در دستيابي به توافق هسته‌يي ياد كرد و افزود: در دو سال گذشته دو تكانه شديد تحريم‌ها و سقوط همزمان قيمت نفت، اقتصاد ايران را تحت‌تاثير قرار داد اما دولت با مديريت مناسب توانست كشتي اقتصاد كشور را از تبعات سنگين اين دو تكانه عبور دهد.

طيب‌نيا شرايط پس از برجام را فرصت مناسبي براي ايجاد گشايش در اقتصاد و دستيابي به رشد 8درصدي برشمرد و گفت: با اقدام‌هاي مناسب صورت گرفته و بازگشت ايران به بازار نفت، پيش‌بيني مي‌شود بار ديگر سطح فروش نفت ايران به‌زودي به سطح دو ميليون بشكه در روز بازگردد. بانك مركزي نيز از نظر اعتبار بين‌المللي و منابع ارزي در وضع بسيار مناسبي قرار دارد.  وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان دستيابي به رشد 8درصدي را يك الزام براي اقتصاد ايران برشمرد و افزود: كشورهاي بزرگ دنيا خطوط اعتباري مناسبي دراختيار ايران قرار داده‌اند كه حاكي از علاقه‌مندي اقتصادي‌هاي بزرگ به توسعه روابط اقتصادي و تجاري با ايران است.  وي توافق براي افتتاح خط اعتباري 10ميليارد دلاري ازسوي ژاپن و خط اعتباري 5ميليارد يورويي ازسوي دولت كره‌جنوبي براي توسعه روابط اقتصادي و تجاري با ايران را نشان‌دهنده وجود ظرفيت‌هاي بزرگ در اقتصاد ايران دانست و افزود: بايد از فرصت كنوني براي اصلاح ساختار اقتصاد ايران استفاده كنيم و از اشتباه‌هاي گذشته درس بگيريم.  طيب‌نيا درباره اعلام آمادگي صدها شركت ژاپني و اروپايي براي حضور در بازار ايران در بخش خودرو، هواپيما و... گفت: بايد اين فرصت را غنيمت بشماريم و با بهبود محيط كسب‌وكار در جذب منابع و سرمايه‌هاي خارجي تلاش كنيم.
captcha