به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
برنامه‌هاي وزير ارتباطات براي اينترنت و فضا

اينترنت با كيفيت مي‌شود

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از برنامه‌هاي جديد اين وزارتخانه براي ارائه خدمات با كيفيت به كاربران اينترنت و نيز دستيبابي به دانش و تجاري‌سازي فناوري فضايي خبر داد.
کد خبر: ۷۳۹۷۶
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰

خبر اقتصادی - محمود واعظي در صفحه شخصي خود در شبكه اجتماعي اينستاگرام از برنامه‌هاي جديد وزارت ارتباطات در دو حوزه اينترنت و فضا، خبر داد.



 حفظ حقوق كاربران اينترنت

وي گفت: درراستاي حفظ حقوق شهروندي كاربران اينترنت و لزوم دريافت خدمات باكيفيت و همچنين نظارت بيشتر بر عملكرد اپراتورها و شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات اينترنتي، مصوبات جديدي را در كميسيون تنظيم مقررات لازم الاجرا كرديم و پس از بحث و بررسي كارشناسانه تصميم برآن شد تا شركت ارتباطات زيرساخت به‌عنوان تنها نهاد مادر مخابراتي كشور، شيوه‌هاي نظارتي جديدي را در كنار روش‌هاي مرسوم نظارت بر عملكرد به كارگيرد. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ادامه داد: براساس اين مصوبه مقررشد، شركت ارتباطات زيرساخت تا ارديبهشت ماه نسبت به پياده‌سازي و تكميل سامانه‌هاي ثبت رسيد خرابي اندازه‌گيري كيفيت و نيز مديريت و پايش موافقتنامه سطح خدمات و ارائه دسترسي به خدمت گيرندگان، اقدام كند.

واعظي تاكيد كرد: پس از آن مشتركان از طريق پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني اپراتور خود و ارتباط با بخش پشتيباني مشتركان مي‌توانند از روش‌هاي درخواست خسارت توسط اپراتور خود اطلاع‌يافته و از اين طريق، اقدام به ثبت درخواست خسارت از اپراتور كنند، تا پس از طي مراحل قانوني، امكان استفاده از خسارت پيش‌بيني شده در موافقتنامه سطح سرويس را داشته باشند.

به گفته وي اپراتورها وظيفه دارند خسارت وارده به مشتركان فعلي را مطابق موافقتنامه سطح خدمات پرداخت كنند.



 تجاري‌سازي ماهواره «دوستي»

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مورد برنامه‌هاي مدنظر اين وزارتخانه در حوزه فناوري فضايي نيز گفت: اين روزها با افتخار اعلام مي‌كنم كه به يمن دستيابي جوانان و دانشمندان اين مرز و بوم به دانش طراحي، ساخت و پرتاب ماهواره به فضا، كشورمان، به جمع ۱۵‌كشور اصلي داراي فناوري صلح‌آميز فضايي پيوست. وي تصريح كرد: در حال حاضر نيز ماهواره «دوستي» با فناوري بومي آماده پرتاب است. بايد تاكيد كنم كه هدف ما در دستيابي به اين مهم، علاوه بر اقتدار ملي، كسب دانش و تجاري‌سازي در حوزه فضا و ماهواره است. واعظي خاطرنشان كرد: از اين پس بايد روي كاربردهاي فناوري فضايي از مخابرات تا سنجش از دور در حوزه‌هايي چون مديريت بلاياي طبيعي، كشاورزي، محيط زيست و داده‌هاي سنجشي و مخابراتي متمركز شويم.


 مردم بايد خسارت اينترنت بي‌كيفيت را بگيرند

وزير ارتباطات گفت: كليه اپراتورهاي اينترنتي وظيفه دارند خسارت وارده به مشتركان فعلي را مطابق موافقتنامه سطح خدمات پرداخت كنند.

محمود واعظي با بيان اينكه درراستاي حفظ حقوق شهروندي كاربران اينترنت مصوبات جديد را در كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات وضع كرديم، اظهار كرد: علاوه بر حفظ منافع مشتركان، لزوم دريافت خدمات باكيفيت و همچنين نظارت بيشتر بر عملكرد اپراتورها و شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات اينترنتي نيز از جمله اهداف اين مصوبات بود. وزير ارتباطات بااشاره به اين مصوبات جديدي كه لازم الاجراء شده است، ابراز كرد: پس از بحث و بررسي كارشناسانه تصميم بر آن شد تا شركت ارتباطات زيرساخت به‌عنوان تنها نهاد مادر مخابراتي كشور شيوه‌هاي نظارتي جديدي را در كنار روش‌هاي مرسوم نظارت بر عملكرد به كار گيرد.

وي ادامه داد: براساس اين مصوبه مقرر شد شركت زيرساخت تا ارديبهشت ماه نسبت به پياده‌سازي و تكميل سامانه‌هاي ثبت رسيد خرابي اندازه‌گيري كيفيت و نيز مديريت و پايش موافقتنامه سطح خدمات و ارائه دسترسي به خدمت گيرندگان،

اقدام كند. وي خاطرنشان كرد: پس از آن مشتركان از طريق پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني اپراتور خود و ارتباط با بخش پشتيباني مشتركان مي‌توانند از روش‌هاي درخواست خسارت توسط اپراتور خود اطلاع يافته و از اين طريق، اقدام به ثبت درخواست خسارت از اپراتور كنند تا پس از طي مراحل قانوني، امكان استفاده از خسارت پيش‌بيني شده در موافقتنامه سطح سرويس را داشته باشند. واعظي تصريح كرد: اپراتورها وظيفه دارند خسارت وارده به مشتركان فعلي را مطابق موافقتنامه سطح خدمات پرداخت كنند.



 پرداخت خسارت اينترنت به مشتركان مخابرات

همچنين معاون شركت مخابرات تهران از پرداخت خسارت قطعي‌هاي اينترنت به مشتريان براي نخستين‌بار خبر داد و جزئيات آن از جمله روش محاسبه خسارت، مبلغ و شرايط دريافت را تشريح كرد. كامران كاظمي در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات فارس، با تشريح پرداخت جزئيات به مشتركان ADSL مخابرات تهران براي نخستين‌بار اظهار داشت: پرداخت خسارت در قبض‌هاي اخير مربوط به دوره 1/9/94 تا 1/11/94 انجام شده است.

معاون تجاري شركت مخابرات استان تهران گفت: جبران خسارت مشتركان ADSL طبق مصوبه شماره177 كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات با موضوع SLA (توافق‌نامه سطح كيفيت خدمات) انجام شده است.

كاظمي تصريح كرد: پرداخت خسارت نقدي انجام و در ستون بستانكاري با عنوان رديف «جبران خسارت ADSL» در قبوض درج شده است.

وي بااشاره به زيرساخت اين امكان گفت: با تكميل سامانه OSS، بررسي مداوم كيفيت خط و تعيين زمان قطعي‌ها براي پرداخت خسارت ممكن شده و اكنون اين سامانه همواره بطور خودكار كيفيت خط را بررسي و زمان قطعي‌ها را محاسبه مي‌كند.

معاون تجاري شركت مخابرات استان تهران در تشريح چگونگي محاسبه ميزان قطعي‌ها اظهار داشت: وقتي مشترك قطعي سرويس به مركز تماس گزارش مي‌كند، سامانه OSS زمان اعلامي مشترك را با قطعي و وصلي ثبت شده در سامانه مطابقت مي‌دهد و طبق زمان به تاييد رسيده خسارت پرداخت مي‌شود.

كاظمي همچنين با تشريح چگونگي محاسبه مبلغ خسارت براساس زمان قطعي‌ها با ذكر مثالي توضيح داد: ميزان خسارت طبق قيمت پايه سرويس تعيين مي‌شود.

اگر مشترك سرويس يك ماهه نامحدود با سرعت 2مگ داشته باشد قيمت سرويس براساس هر ساعت محاسبه و مبلغ معادل هر ساعت قطعي نيز براساس همين فرمول منظور مي‌شود.

وي يادآور شد: طبق بندي از مصوبه شماره177 كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات مشترك براي برخورداري از حق دريافت خسارت طبق SLA بايد حتما مواقع قطعي را به شركت گزارش كند. معاون تجاري شركت مخابرات استان تهران افزود: زيرا براي مثال ممكن است مشترك در سفر باشد و مودم را خاموش كرده باشد و اگر اطلاع ندهد تشخيص اينكه عدم استفاده از سرويس خودخواسته يا ناشي از قطعي است ممكن نيست.

كاظمي خاطرنشان كرد: همچنين طبق بند ديگري از مصوبه شماره177 كميسيون تنظيم مقررات در SLA سطح برنز سقف 14 ساعت قطعي بلااشكال است و مشمول پرداخت خسارت نمي‌شود.

وي تصريح كرد: همه سرويس‌هاي شركت مخابرات استان تهران جز سرويس چند مشترك تجاري بزرگ داراي SLA سطح برنز است.
captcha