به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
بررسی داد و ستد روز گذشته بازار سرمايه

بازگشت محتاطانه سهامداران به معاملات

روز گذشته، فعالان بازار سرمايه در انتظار اخبار سياسي، تالارهاي بورس را با احتياط دنبال كردند، اين درحالي است با وجود آنكه اغلب نمادهاي بورسي سبزرنگ بودند ولي نقدينگي روي اين نمادها در جريان نبود تا حجم سنگين پول سبب تقويت بيشتر شاخص شود.
کد خبر: ۷۳۵۱۰
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰

خبر اقتصادی - هر چند بر خلاف آنكه انتظار مي‌رفت بازار سرمايه روز گذشته به دنبال برگزاري انتخابات مجلس دهم و خبرگان رهبري روندي هيجاني همچون بعد از اجرايي شدن برجام بگيرد روز نسبتا آرامي را سپري كرد و تنها به رشد 388واحدي بسنده كرد. از سوي ديگر در روزهاي اخير به دليل بسته شدن بيشتر نمادهاي خودرويي و رشد قابل توجه قيمت سهام اين گروه و گروه بانكي، سهامداران اقدام به جابه‌جايي نقدينگي از گروه خودرو و بانك به گروه فرآورده‌هاي نفتي با نمادي بزرگي چون شاوان، شبندر، شپنا و شتران كردند. اين جابه‌جايي سبب ايجاد صف‌هاي خريد نسبتا طولاني روي نمادهاي اين صنعت شد و به دليل اينكه قيمت اغلب نمادهاي اين صنعت بالاتر از ديگر گروه‌هاست، پول در اين نماد بلوكه شده و سبب كاهش ارزش معاملات در بازار در روز گذشته شد؛ اما روز گذشته ارزش كل معاملات يكي از بازنده‌هاي اصلي بازار سرمايه بود زيرا در روزهاي كاري هفته گذشته به صورت ميانگين روزانه بالاي 600 ميليارد تومان معامله بورس تهران به بيش از 286ميليارد و 910ميليون تومان بالغ شد كه ناشي از دست به‌ دست شدن يك ميليارد و 57 ميليون سهم و اوراق مالي قابل معامله طي 80هزار   797 نوبت داد و ستد بود.

كاهش ارزش معاملات نشان از احتياط فعالان بازار است. بازار سرمايه در انتظار تصميم‌گيري درخصوص بازگشايي نمادهاي خودرويي ازجمله سايپا به سر مي‌برد؛ از سوي ديگر شاخص كل بورس در پايان معاملات ديروز با افزايش 388واحدي به رقم 78هزار و 228واحد رسيد. شاخص كل هم‌وزن نيز با افزايش 99واحدي، عدد 12هزار و 844 واحد را براي خود ثبت كرد همچنين شاخص سهام آزاد شناور با   596 واحد رشد به عدد 87هزار و 955واحد دست يافت. شاخص بازار اول نيز با رشد 338واحدي به رقم 54 هزار و 346واحد رسيد و شاخص بازار دوم با افزايش 449واحدي به عدد 173هزار و 466واحد دست يافت.

هر چند ديروز حجم و ارزش معاملات بازار سهام به اندازه روزهاي گذشته نبود و نسبت به هفته قبل كمي افزايش يافت؛ اما انتظار مي‌رود كه بورس طي روزهاي آينده به روند مثبت بازگشته و به ‌آرامي جايگاه‌هاي از دست رفته خود در هفته گذشته را پس بگيرد.



  معاملات بازار بورس

براساس اين گزارش، معاملات سهام در نماد معاملاتي پالايش نفت اصفهان با 72واحد، پالايش نفت بندرعباس با 67 واحد و ايران‌خودرو با 53 واحد رشد بيشترين تاثير مثبت را بر محاسبه شاخص بورس به نام خود ثبت كردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتي صنايع پتروشيمي خليج‌فارس با 36واحد، پتروشيمي جم با 22واحد و معدني و صنعتي گل‌گهر با 16واحد كاهش بيشترين تاثير منفي را در برآورد اين نماگر به دوش كشيدند.

طي معاملات ديروز نماد معاملاتي شركت‌هاي فولاد خوزستان، صنايع شيميايي ايران، حق تقدم خريد سهام قند نقش‌جهان، حق تقدم خريد سهام فولاد مباركه، سيمان تهران، سيمان خزر، سيمان شمال، توسعه معادن روي ايران، كارتن ايران، تراكتورسازي ايران، گسترش سرمايه‌گذاري ايران‌خودرو، داروسازي كوثر و آهن و فولاد ارفع از سوي ناظر بازار سهام بازگشايي و در عين حال نماد معاملاتي شركت‌هاي صنايع ريخته‌گري ايران، سيمان كردستان، توسعه خدمات دريايي و بندري سينا، نفت پاسارگاد، ذوب‌آهن اصفهان، حق تقدم خريد سهام صنايع مس شهيد باهنر و حق تقدم خريد سهام گروه دارويي سبحان متوقف شدند.

در اين ميان برخي گروه‌هاي جذاب براي سرمايه‌گذاري در بورس همچنان مورد توجه معامله‌گران قرار دارد ازجمله اين گروه‌ها مي‌توان به گروه فناوري اطلاعات، برخي غذايي‌ها و شركت‌هاي تجهيزاتي و پيمانكاري اشاره كرد. در عين حال در گروه بانك‌ها نيز برخي ليدرهاي اين گروه در انتظار انتشار خبرهاي مثبت در بازار هستند. از طرفي در گروه خودروسازان درحالي امروز، روز مهمي براي گروه سايپا به‌ويژه پارس‌خودرو در آستانه امضاي قرارداد واگذاري سهام اين شركت مونتاژكار با شركت فرانسوي رنو است كه روز گذشته برخي شنيده‌ها حاكي از آماده شدن قرارداد ايران‌خودرو با شركت فيات حكايت دارد. در گروه بانك‌ها نيز درحالي شايعاتي مبني بر افزايش سرمايه در بانك شهر به گوش رسيد كه در اين گروه بانك دي حاكي از خبرهايي مبني بر واگذاري عرضه اوليه سهام نيروگاه دماوند متعلق به اين بانك را در دل خود داشت.

ديروز بازار سهام، بازاري متعادل اما رو به مثبت بود كه برخي گروه‌هاي سرمايه‌گذاري ازجمله پالايشي‌ها در آن پيشرو بودند همچنين بازارگرداني سهام درحالي از سوي مديران صندوق‌ها و سبدگردان‌ها پيگيري شد كه اغلب خريداران حقيقي‌ها بودند.



  معاملات 3 هزار و 437 ميليارد ريالي فرابورس

معامله‌گران بازار سرمايه روز گذشته550ميليون اورق بهادار به ارزش 3هزار و 437ميليارد ريال در 22هزار و 677 نوبت را مورد معامله قرار دادند و پر بازديدترين نمادهاي روز گذشته فرابورس به ترتيب مربوط به شركت‌هاي پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان، پالايش نفت تهران، لاوان و بانك دي بود. آيفكس نيز همانند هفته گذشته روند مثبت خود را ادامه داد و با رشد 9پله‌يي به عدد 840 واحد رسيد و شركت‌هاي پالايش نفت تهران، پالايش نفت لاوان و گروه پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان بيشترين تاثير مثبت را بر شاخص داشتند.

در روز گذشته 41ميليون اوراق بهادار به ارزش 90ميليارد ريال در بازار اول مورد معامله قرار گرفت و بيشترين حجم معاملات در نماد سرمايه‌گذاري سبحان انجام شد. در بازار دوم نيز 425ميليون اوراق بهادار به ارزش 855ميليارد ريال خريد و فروش شد و بيشترين افزايش قيمت در اين بازار را شركت‌هاي پالايش نفت شيراز، ليا و توسعه و عمران كرمان داشته‌اند؛ همچنين شركت‌هاي پالايش نفت شيراز، ليا و بيمه سامان بالاترين رشد قيمت را در بازار سهم داشتند و در مقابل شركت‌هاي معادن مس تكنار، روان فن‌آور و بيمه نوين با بيشترين كاهش قيمت روبه‌رو شدند.

طبق اين گزارش، صندوق سرمايه‌گذاري اعتماد آفرين پارسيان با خريد و فروش 2ميليون و 140هزار سهم به ارزش 26ميليارد ريال بيشترين حجم و ارزش معاملات ETF را به خود اختصاص داد. همچنين بيشترين حجم و ارزش معاملات در بازار اوراق با درآمد ثابت هم متعلق به داد و ستد 477هزار ورقه اجاره رايتل به ارزش 477ميليارد ريال بود. در مجموع طي روز گذشته 692 هزار ورقه اسناد خزانه اسلامي با ارزش 599 ميليارد ريال داد و ستد شد و قيمت اسناد خزانه در نماد«اخزا1» با سررسيد 23 اسفندماه به 988هزار و 500 ريال رسيد. قيمت اوراق تسهيلات مسكن مجددا رو به كاهش گذاشت و در محدوده 838 تا 881هزار ريال دست به دست شد و بيشترين افت قيمت در نماد فروردين 93 ثبت شد.

از سوي ديگر بازار فرابورس شاهد بازگشايي نماد معاملاتي شركت آهن و فولاد ارفع پس از ارائه اطلاعات پيش‌بيني بود و نمادهاي معاملاتي شركت نفت پاسارگاد و شركت سهامي ذوب‌آهن اصفهان با توجه به دريافت اطلاعات با اهميت پيش‌بيني درآمد هر سهم سال مالي 1395 و نماد معاملاتي شركت توسعه خدمات دريايي و بندري سينا با توجه به دريافت اطلاعات مبني بر تعديل با اهميت پيش‌بيني سود هر سهم سال مالي 1394 و ارائه نخستين پيش‌بيني درآمد هر سهم سال 95 متوقف شد.


مهشید خیزان
captcha