به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
دستورالعمل وزارت ارتباطات براي ورود شركت‌هاي خارجي تدوين شد

انتقال دانش فني و استفاده از نيروهاي متخصص بومي

پس از رفع تحريم‌ها بسياري از شركت‌ها و اپراتورهاي خارجي براي ورود به بازار‌ اي تي ايران اعلام آمادگي كردند، اين مساله زماني جدي‌تر شد كه هيات‌هاي مختلف اروپايي و آسيايي با ورود به كشور از ديدارهاي مختلف و جداگانه خود با وزير ارتباطات ايران خبر دادند.
کد خبر: ۷۱۴۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲

خبر اقتصادی - از سويي ديگر سفر رييس جمهور با هيات همراه به فرانسه و ايتاليا فصل‌هاي جديدي از همكاري را در تمام بخش‌ها به خصوص در بخش ارتباطات و فناوري رقم زد. مساله‌يي كه مي‌توان آن را به فال نيك گرفت، هر چند كه در اين بين برخي از كارشناسان با شك و ترديد به اين مسائل نگاه كرده و معتقدند كه ايران نبايد با شركت‌ها و اپراتورهاي خارجي به اين سرعت اقدام به عقد قرارداد كند. اما اين نگراني مسوولان و برخي كارشناسان نيز از بين رفته است چراكه وزير ارتباطات ورود شركت‌ها و اپراتورهاي خارجي را به بازار ايران منوط به پذيرش شرط‌هايي كرده است.

بر همين اساس شروط حضور شركت‌هاي خارجي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات در ايران با لغو تحريم‌ها از سوي معاونت برنامه‌ريزي وزارت ارتباطات درحال تدوين است تا شركت‌هاي خارجي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري كه تمايل به ورود به بازار ايران را دارند براساس ضوابط و قوانين مشخص در اين بازار فعاليت كنند.

در اين آيين‌نامه، شركت‌هاي خارجي كه قرار است در داخل ايران نمايندگي داشته باشند بايد ملاحظات و قوانين كشور را رعايت كنند.

براساس شروط در نظر گرفته شده براي فعاليت شركت‌هاي خارجي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري در ايران راه‌اندازي مراكز آموزشي و انتقال دانش فني و نيز تامين نيروي انساني متخصص ازجمله نيروهاي بومي مد نظر است.

شركت‌هاي خارجي خدمات ‌دهنده حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزاري بايد تحت شرايطي در كشور فعال شوند كه بازار فعلي محصولات بومي از دست نرود چراكه بسياري از شركت‌هاي ايراني در شرايط تحريم موفق شدند، محصولات بومي طراحي و راه‌اندازي كنند. به همين دليل وزارت ارتباطات قصد دارد در شرايط جديد كه شركت‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري با ارائه خدمات وارد بازار ايران مي‌شوند، سهم بازار بومي محفوظ باقي بماند و شركت‌هاي داخلي هم بتوانند در اين كسب و كار بيش از پيش فعال شوند.

در اين آيين‌نامه، ضوابط داخلي براي تامين‌كنندگان تجهيزات، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و صنعت داخلي و نيروي انساني بومي پس از تحريم ديده شده است. همچنين طبق آيين‌نامه درحال تدوين، سرويس‌دهندگان مراكز توزيع محتوا (CDN) نيز با رعايت ملاحظات و موازين كشور مي‌توانند فعاليت كنند و سرويس‌هايشان را در داخل كشور به كاربران داخلي ارائه دهند.

هم‌اكنون تمامي زيرمجموعه‌هاي وزارت ارتباطات ازجمله سازمان فناوري اطلاعات و شركت ارتباطات زيرساخت، پيشنهادات خود را براي تدوين اين شرايط و ضوابط اعلام كرده‌اند كه اين آيين‌نامه از سوي معاونت برنامه‌ريزي وزارت ارتباطات درحال جمع‌بندي و نهايي شدن است.

وزير ارتباطات در پاسخ به منتقداني كه مي‌گويند بايد با كشورهايي كه در شرايط تحريم برخورد سختي با ايران داشتند بايد در پساتحريم رفتاري سختگيرانه‌يي داشته باشيم، گفت: كساني كه وقتي قطعنامه‌هاي تحريم در آژانس عليه ايران صادر مي‌شد، صدايشان درنيامد امروز منصف باشند.

 محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه برخي معتقدند بايد در دوره پساتحريم با شركت‌هايي كه ايران را در زمان تحريم ترك كردند و برخورد سخت‌تري با ايران داشتند ازجمله شركت‌هاي فرانسوي سخت‌گيرانه‌تر رفتار كنيم، گفت: بعضي‌ها ترجيحشان اين است كه ايران به سبك تحريم زندگي كند يعني در گذشته آنها ما را تحريم كرده بودند و اكنون ما آنها را تحريم كنيم اما با وضعيتي كه اكنون قيمت نفت دارد و با شروط سه‌گانه ايران براي قراردادهاي پساتحريم راه بهتر تعامل با دنيا است.

وي گفت: ‌دولت نمي‌تواند در هر قدمي كه برمي‌دارد به اين فكر كند كه گروهي ناراحت هستند. در زمان تحريم 7 قطعنامه و 12تحريم عليه ايران صادر شد چرا اين افراد صدايشان درنيامد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: اكنون كه قطعنامه‌يي گرفته‌ايم كه هر 7 قطعنامه تحريم را لغو مي‌كند، مي‌گويند اگر فلان بند طور ديگري بود بهتر بود يا همچنين درباره لغو 12تحريم چيز ديگري مي‌گويند درحالي كه موضوع بسته شدن PND در ايران براي هميشه موفقيت كمي نيست.

واعظي با اشاره به اينكه در مسووليت‌هاي متعددي كه در وزارت امور خارجه داشتم انواع و اقسام سفرها را طراحي كرده‌ام، گفت: سفر رييس‌جمهور به اروپا و ايتاليا انصافا از نظر احترامي كه به هيات و ايشان و در واقع نظام و مردم گذاشتند بسيار موفق بود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه جايگاه نظام در منطقه و جهان ارتقا يافته است، گفت: در سفر اخير تمامي شركت‌هاي بزرگ فرانسوي و ايتاليايي براي مذاكره در چارچوبي كه ايران در راستاي سياست اقتصاد مقاومتي ترسيم كرده بود، ابراز علاقه كردند.

وي ادامه داد: ‌درحال حاضر كشورهاي مختلف درحال گشايش خطوط اعتباري با ايران هستند و سوئيفت نيز باز شده كه اگر آماده نباشيم مثل شوروي پس از فروپاشي هر آنچه كه داشته‌ايم را از دست مي‌دهيم اما اگر آماده باشيم مي‌توانيم از اين فرصت در راستاي اهداف خود استفاده كنيم.

واعظي تاكيد كرد: مهم اين است كه خودباوري به دست آورده در دوران تحريم و دانشي كه براي بومي‌سازي فناوري كسب كرديم در دوران پساتحريم تقويت شود و از بين نرود.

وزير ارتباطات به ارائه توضيحاتي درباره تاثيرات لغو تحريم‌هاي بين‌المللي بر وضعيت ارتباطي و اينترنتي كشور پرداخت.

محمود واعظي در پاسخ به سوالي در ارتباط با تاثير شرايط جديد بين‌الملل بر جايگاه اينترنت ايران و وضعيت ارتباطي كشور گفت: طبيعي است در شرايط جديد فعاليت‌هاي ما با سرعت بيشتري دنبال خواهد شد.

وي در عين حال عنوان كرد: در گذشته در كشور حدود سه تا چهار ميليون كاربر اينترنت داشتيم. در ابتداي كار ما نيز با دو رويكرد پيش روي خود مواجه بوديم؛ اول آنكه برنامه‌هاي توسعه‌يي را به گونه‌يي طراحي كنيم كه اين بخش سرعت بيشتري داشته باشد يا آنكه همگام با حفظ كيفيت براي اين بخش به درخواست افرادي كه مدت‌ها در صف انتظار بودند هم پاسخ دهيم.

واعظي افزود: ما رويكرد دوم را در نظر گرفتيم و بر همين اساس اكنون در كشور بيش از 29ميليون كاربر داريم كه اين رقم رشد چند برابري داشته است.



مرجان محمدی
captcha