معاونت حقوقی دولت از بخش خصوصی نفت خواست اگر در رابطه با مشارکت شرکت های داخلی در قراردادهای جدید نفتی قانونی را مزاحم کسب و کار و فعالیت عمرانی و سرمایه گذاری خود می بینند، به این معاونت اطلاع دهند. وی افزود: ما با اطلاع از این موارد، سریعا در زمینه اصلاح یا حذف این قوانین مزاحم اقدام می کنیم.
خبراقتصادي - الهام امین زاده اظهار داشت: به اصلاحاتی در زمینه مسائل حقوقی انرژی نیاز داریم تا کسب و کار در حوزه نفت و گاز راحت تر شود. رونمایی از قراردادهای جدید نفتی کشور هم ایجاب می کند که زودتر به فکر این اصلاحات باشیم.
وی تاکید کرد: البته دولت بخشی از این قوانین اصلاحی در حوزه کسب و کار انرژی را به عنوان قوانینی که باید دائمی شوند مدتی قبل به مجلس فرستاده است.
معاون حقوقی دولت با اشاره به نحوه حضور شرکت های داخلی به صورت جوینت ونچر در قراردادهای جدید نفتی هم بیان کرد: شرکت های داخلی برای مشارکت با شرکت های خارجی متقاضی سرمایه گذاری در بالادستی نفت، به دو صورت می توانند وارد عمل شوند. به گفته وی چند شرکت داخلی می توانند با هم ادغام شوند یا با حفظ هویت خود کنسرسیوم تشکیل دهند و حتی یک ثبت جدید داشته باشند.
امین زاده خاطر نشان کرد: در حوزه داخلی، قوانین مربوط به ادغام و تشکیل کنسرسیوم شرکت ها به طور کامل وجود دارد؛ اما در حوزه مشارکت با شرکت های خارجی از بخش خصوصی می خواهیم اگر قانونی برای مشارکت با خارجی ها در صنایع بالادستی یا صنایع پایین دستی نفت برای آنها مزاحمت ایجاد می کند به ما اعلام کنند.
وی افزود: در حال حاضر قوانین پایه برای مشارکت شرکت های داخلی با شرکت های خارجی در قراردادهای جدید نفتی وجود دارد؛ اما گاهی در مراحل دوم و سوم مشارکت برای شرکت های ایرانی مشکلاتی ایجاد می شود. ما می خواهیم در هر فرایندی از قانون یا حتی در مقررات که فرعی تر هم هستند، اگر شرکت های داخلی حوزه انرژی موردی را می بینند که مزاحم کسب و کار و فعالیت عمرانی و سرمایه گذاری شان هست آن را به ما اطلاع دهند.
امین زاده پیش از این در مورد ویژگی قراردهای جدید نفتی ایران گفته بود: بحث مشارکت شرکت های داخلی در قراردادهای IPC و حضور آنها به عنوان شریک خارجی ها در پروژه ها،انتقال تکنولوژی، مسئولیت اجتماعی شرکت های خارجی در منطقه کار و … باعث شده تا این قراردادها از حالت بای بک صرف نسل اول خارج شود.
معرفی قراردادهای جدید نفتی ایران به سرمایه گذاران خارجی روزهای هفتم و هشتم آذر ماه در کنفرانس تهران انجام می شود. اخبار مرتبط با این کنفرانس را می توانید از طریق وبسایت اینترنتی به آدرس www.tehransummit.com پیگیری کنید.