صرافان بازار ارز و سکه نرخ هر دلار آمریکا را در روز شنبه با 19 تومان رشد نسبت به روز ژنج شنبه سه هزار و562تومان و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید را با 5 هزار تومان افزايش 917 هزار تومان تعیین قیمت کردند.
خبر اقتصادی - هر یورو در بازار آزاد با 20 تومان افزايش، سه هزار و 863 تومان و هر پوند نیز با 40 تومان افزایش، 5 هزار و 440ومان قیمت خورد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم نیز به ترتیب با پنج و چهار هزار تومان افزايش917 و916 هزار تومان تعیین قیمت شد.
همچنین نرخ هر نیم سکه بهار آزادی با سه هزار تومان رشد، 462هزار تومان و هر ربع سکه نیز با 2 هزار تومان افزايش 249 هزار تومان فروخته شد. هر سکه یک گرمی بدون تغيير قیمت 166 هزار تومان و هر گرم طلای 18 عیار نیز 94 هزار و 400 تومان خرید و فروش شد. همچنین هر اونس طلا نيز 1083 دلار قیمت گذاری شد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر افزایش سفر و تقاضا برای خرید دلار را مهمترین عاملی دانست که منجر به افزایش نرخ آن و نزدیک شدن به مرز 3600 تومان شده است.
محمد کشتیآرای اظهار کرد: معمولا اوایل هفته با توجه به دو روز تعطیلی، تقاضا برای خرید دلار افزایش مییابد اما به اعتقاد من مهمترین دلیلی که باعث افزایش قیمت دلار در روز جاری شده است، بحث مسافرتها و تعطیلاتی است که تا حدود 20 روز آینده شاهد خواهیم بود.
وی افزود: با تعطیلات اربعین و 28 صفر معمولا میزان مسافرتها افزایش مییابد و تعدادی از ایرانیان نیز به خارج از کشور سفر میکنند که طبیعی است این موضوع منجر به افزایش تقاضا برای خرید دلار شود.
کشتیآرای با بیان اینکه در هفته گذشته بحث کاهش نرخ سود بانکی منجر به نوساناتی در بازار شد، گفت: این موضوع در حال حاضر ظاهرا منتفی است و تاثیراتی در افزایش قیمت ارز ندارد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر، در گفتوگو با ایسنا، افزایش قیمت ارز را در حالی دانست که بازارهای جهانی تعطیل بوده و نوسانی در قیمت طلا در بازارهای جهانی نداشتیم.
وی در عین حال بیان کرد: قیمت طلا تحت تاثیر قیمت ارز بوده و طبیعی است که با بالا رفتن نرخ ارز، قیمت طلا هم در بازار داخلی افزایش یابد.
بهاءالدین حسینی هاشمی کارشناس بازارهای مالی نيز با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز در روزهای گذشته و روند افزایشی آن، نگرانی هایی در بازار ایجاد کرده است، افزود: وقتی دولتها به کسری بودجه برسند، به ناچار برای تعیین نرخ ارز تسلیم بازار می شوند.
بهاءالدین حسینی هاشمی افزود: با وجود برخی نگرانی ها، دولت نمی تواند تنها منابعی که برای اداره کشور در اختیار دارد را ارزان بفروشد.
وی افزود: نرخ ارز پیچیدگی هایی دارد و مولفه های متعددی برآن تاثیرگذار است اما بازار ارز پس از برجام واکنش منطقی از خود نشان داد زیرا بازار تابع عرضه و تقاضاست، واقعیت ها در تصمیم گیری معامله گران تاثیرگذار و نیاز بازار نیز مشخص است و عرضه نیز وضعیت روشنی دارد.
وی ادامه داد: در واقع با ایجاد خوش بینی میان فعالان اقتصادی، فعالیت های اقتصادی رونق می گیرد و این موضوع تقاضا برای ارز را افزایش می دهد.
وی یادآورشد: با افزایش تقاضا، قیمت ارز بالا می رود به خصوص آنکه با کاهش قیمت نفت، عرضه دلار نیز محدود شده است.
این کارشناس حوزه بانکی با بیان اینکه در اقتصاد ایران سطح عمومی قیمت ها با نرخ ارز گره خورده است، افزود: وقتی نرخ ارز افزایش می یابد، به سرعت بازار واکنش نشان می دهد و دوره افزایش قیمت در اقتصاد رقم می خورد؛ در نتیجه سیاست کنترل تورم و تک رقمی کردن آن را دچار خدشه می کند.
هاشمی ادامه داد: از طرفی دولت منابع ریالی برای اداره کشور ندارد و نمی تواند منابع ارزی خود را با نرخ پایین بفروشد از این رو باید به نرخ واقعی بفروشد تا بتواند کسری بودجه را جبران کند.
وی با بیان اینکه کسری بودجه تورم بیشتری نسبت به اصلاح ساختار ارز ایجاد می کند، افزود: پایین نگاه داشتن نرخ ارز ضررهای بسیاری دارد؛ اگر نرخ ارز واقعی شود صادرات افزایش و واردات کاهش می یابد؛ رقابت اقتصادی ایجاد می شود؛ انحصار از بین می رود و سقف بودجه دولت نیز کنترل می شود.
وی گفت: دولت برای واقعی کردن نرخ ارز تلاش می کند تا فاصله نرخ ارز مبادله ای و آزاد را کم کند و یکسان سازی و ارزش گذاری واقعی نرخ ارز اتفاق بیفتد.