به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
زماني جديد براي اجراي «طرح كاهش» تعيين شد

اصرار بر اجراي طرح LEZ تا پايان آبان

طرح جايگزين «محدوده زوج و فرد» در روزهاي گذشته و در آستانه آبان‌ماه به دليل مخالفت مقام‌هاي پليس به تعويق افتاد. مسوولان پليس راهور معتقدند زير ساخت‌هاي اين طرح آماده نيست. اكنون آنگونه كه رييس كميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران مي‌گويد، قرار است طرح LEZ تا پايان آبان ماه اجرايي شود.
کد خبر: ۶۴۹۷۹
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
خبر اقتصادی - اقبال شاكري گفت: هم‌اكنون هماهنگي و مبادله اطلاعات اين طرح كه باعنوان كاهش آلودگي هوا در مناطق مطرح است بين پليس راهور و معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در حال انجام است. او همچنين از موافقت كميسيون عمران شوراي شهر با كليت طرح كاهش خبر داده و گفته است: بر اساس مذاكرات صورت گرفته معاونت حمل و نقل و ترافيك تا دو هفته آينده طرح نهايي را به كميسيون ارائه مي‌دهد و نهايتا تا پايان آبان ماه اين طرح در شهر تهران اجرايي مي‌شود.

به گزارش فارس، پيش از اين قرار بود طرح LEZ از اول آبان ماه اجرايي شود اما به‌دليل ابهامات زيادي كه طرح در مواجهه با دستگاه‌هايي چون پليس و وزارت كشور داشت به تعويق افتاد. سرهنگ مراد مرادي، معاون آموزش و فرهنگ ترافيك پليس راهور تهران بزرگ معتقد بود بايد زيرساخت‌هاي لازم براي اجراي طرح مناطق كم انتشار آلاينده فراهم شود و اجراي اين طرح در تهران مشكل سخت افزاري و نرم افزاري دارد.  اما اقبال شاكري اين موضوع را قبول ندارد. او مي‌گويد: زيرساخت‌هاي لازم براي اجراي طرح كاهش مهيا شده است و اطلاعات لازم از دوربين‌ها به پليس راهور براي اعمال قانون منتقل مي‌شود. در طرح كاهش ماشين‌ها دسته‌بندي مي‌شوند و بر اساس سلامت خودرو نه پلاك زوج و فرد در محدوده‌هاي اين طرح مي‌توانند تردد كنند. وي با اشاره به اينكه مذاكرات با پليس راهور براي اجراي طرح كاهش مثبت بوده است، مي‌افزايد: بايد براي بعضي از اقشار شهر نيز كه در اين طرح محكوم مي‌شوند مزايا و امتيازاتي در نظر گرفت. بايد براي خودروهاي از رده خارج تسهيلاتي فراهم شود و خودروهاي انژكتوري جايگزين خودروهاي فرسوده شوند. اسكندر مومني، جانشين فرمانده انتظامي نيز چندي پيش درباره طرح LEZ گفته بود: طرح‌هاي پي در پي و مطالعه نشده كه در آن حقوق مردم نقض شود نبايد اجرا شود و نظم مردم را به‌هم بريزد.

به گزارش «تعادل»، اكنون معاون حمل و نقل و ترافيك شهردار تهران توضيحاتي را در پاسخ به انتقادات مطرح شده در طرح L.E.Z  عنوان مي‌كند تا شايد ديدگاه‌هاي پليس و شهرداري درباره اين طرح ترافيكي به هم نزديك‌تر شود. سيدجعفر تشكري هاشمي از ايجاد هماهنگي با پليس خبر مي‌دهد و مي‌گويد: اشكالاتي كه وجود دارد را با يك كار جمعي مرتفع خواهيم كرد، در اين زمينه نه اختلافي وجود دارد و نه عدم اجراي طرح طولاني خواهد شد؛ چراكه اشكالات و ابهاماتي مطرح شده اما ديدگاه‌ها به هم نزديك است و قطعا برطرف خواهد شد.  او در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه يكي از انتقادات پليس به اجراي طرح اين است كه با اعمال محدوديت در تردد خودروهاي آلاينده در محدوده كاهش، اين آلودگي از نقطه‌يي به نقطه ديگري از شهر منتقل مي‌شود و قابل كنترل نيست، گفت: نمي‌توانيم بطور ناگهاني شهر تهران و حومه را از آلاينده‌ها پاكسازي كنيم و شما مي‌دانيد در سال 89 نيز دولت مصوب كرد كه 100درصد خودروهاي فرسوده اجازه تردد ندارند، اما آيا اين مصوبه به اجرا درآمد؟ پاسخ منفي است، زيرا هيچ كس نمي‌تواند در تمام سطح شهرها و روستاها به دنبال اين خودروها بگردد و به آنها اجازه تردد ندهد.

 طرحي به‌نفع سرمايه‌داران

تشكري هاشمي با بيان اينكه يك خودروانژكتوري در هر كيلومتر 2.7 گرم و خودرو كاربراتوري درهر كيلومتر 45 گرم آلودگي توليد مي‌كند، گفت: بعضاً شنيده‌ام كه مي‌گويند اين طرح به نفع سرمايه داران است؛ در حالي كه پرايد كاربراتوري مدل 81 با پرايد انژكتوري مدل 82 تفاوت چنداني ندارند و ما بايد نگاهمان را نسبت به موضوع تغيير دهيم.  با وجود تمام محاسني كه اين طرح مي‌تواند براي كاهش ترافيك و آلودگي هواي شهر تهران داشته باشد اما نكته مهم و قابل توجه آماده نبودن زيرساخت‌هاي اجراي طرح است. تا جايي كه ابوالفضل قناعتي، عضو هيات رييسه شوراي شهر هم نسبت به اين موضوع تاكيد مي‌كند. او مي‌گويد: زيرساخت‌هاي لازم اجراي طرح LEZ و اطلاع‌رساني مردم براي معاينه فني و طبقه‌بندي طرح به‌طور كامل انجام نشده است و اگر تمام دستگاه‌ها به نحو مطلوب ايفاي نقش كنند تا يك‌سال ديگر زيرساخت‌هاي آن براي اجرا ايجاد مي‌شود.
captcha