به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
ليزينگ و سهام پروژه؛ راهكار خروج مسكن از ركود

پيشنهاد افزايش وام جعاله رد شد

با وجود پيشنهاد وزارت راه و شهرسازي مبني بر افزايش وام جعاله (تعميرمسكن) از 10 ميليون به 20 ميليون تومان، شوراي پول و اعتبار در آخرين جلسه خود اين پيشنهاد را تا اطلاع ثانوي از دستور كار خارج كرد، البته هنوز احتمال بررسي مجدد شوراي پول و اعتبار بر افزايش 10ميليون توماني وام جعاله از ميان نرفته است.
کد خبر: ۶۴۸۸۲
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۲

خبر اقتصادی - ناگفته نماند كه براساس مصوبه اخير شوراي پول و اعتبار، وام 35ميليوني خريد مسكن از محل حساب سپرده‌گذاري ممتاز مسكن يا همان اوراق حق تقدم به 60 ميليون تومان افزايش يافت تا با تصويب اين طرح، شاهد گام بعدي دولت براي تحريك طرف تقاضا و همچنين خروج مسكن از ركود باشيم.  
به گزارش مهر، اگرچه وزير راه و شهرسازي به تاثير افزايش تسهيلات خريد مسكن بر خروج اين بازار از ركود تاكيد دارد اما يكي از فعالان حوزه مسكن، افزايش وام‌هاي خريد را در ايجاد رونق موثر نمي‌دانند، دبير انجمن انبوه‌سازان اصفهان با بيان اينكه افزايش وام 35 ميليوني خريد مسكن يا افزايش وام 10 ميليوني جعاله در تحريك طرف تقاضا بي‌تاثير است، راهكارهايي همچون ليزينگ مسكن و سهام پروژه را براي رونق بازار مسكن پيشنهاد كرد.  احمد تولا اظهار كرد: ممكن است كساني كه پروژه‌هاي نيمه تمام دارند از اين تسهيلات استفاده كنند اما اگر در پايان تحركي ايجاد نشود و قدرت خريد متقاضيان افزايش نيابد اين وام‌ها بي‌تاثير بوده و آنها را با معضل مواجه مي‌كند.  به گزارش ايسنا اين فعال حوزه مسكن ادامه داد: حداقل رقمي كه مي‌تواند در بخش ساخت و ساز تحرك ايجاد كند 50 درصد قيمت يك واحد مسكوني و معادل 80 تا 100 ميليون تومان است.  دبير انجمن انبوه‌سازان اصفهان درباره سهام پروژه توضيح داد: در اين طرح پروژه‌هايي تعريف و سهام آن با طول مدت زمان مشخص به مردم فروخته مي‌شود. در اين صورت بعضي از مردم كه امكان خريد مسكن ندارند ولي پول‌هاي سرگرداني دارند كه صرف مخارج غيرضروري يا سپرده‌گذاري در بانك مي‌كنند مي‌توانند سهام پروژه‌هاي مسكن را خريد و فروش كنند و اين اقدامي است كه مي‌تواند به رونق بخش مسكن منجر شود.

  وام 80 ميليوني، كمك هزينه خريد مسكن

يك كارشناس مسكن با بيان اينكه بسته خروج از ركود بايد به بخش مسكن نگاه ويژه‌يي داشته باشد، پرداخت تسهيلات از سوي بانك‌ها به بخش مسكن را ضروري دانست.  هادي نظرپور اظهار كرد: نارسايي‌ها و كمبودها در بخش مسكن زياد است، لذا ارائه هر نوع تسهيلاتي در اين بخش مي‌تواند راهگشا باشد.

اين كارشناس مسكن به وام‌هاي 40، 60 و 80 ميليون توماني مسكن اشاره كرد و گفت: اين وام‌ها كمك هزينه خريد مسكن است و وام خريد مسكن نيست، اين تسهيلات شايد براي شهرهاي كوچك مناسب باشد اما در شهرهاي بزرگ، بخش اعظمي از هزينه خريد مسكن بر عهده متقاضي است.

نظرپور با اشاره به مكانيسم واگذاري مسكن به شهروندان در كشورهاي پيشرفته گفت: در اين كشورها روش‌هايي از جمله خريد مسكن توسط بانك و ارائه آن به افراد به شرط تمليك، اجاره به شرط تمليك و نيز پرداخت بيش از 80 درصد وام و... روش‌هاي موفقي هستند كه راه خانه‌دار كردن مردم را آسان مي‌كنند.  به گفته اين كارشناس مسكن، بانك‌ها بايد با ارائه تسهيلات با بهره پايين، بخش ساخت و ساز مسكن را بيشتر حمايت كنند.



 كاهش سود وام براي افزايش توليد مسكن

علاوه بر افزايش تسهيلات خريد مسكن، دولت براي افزايش وام ساخت به 100 ميليون تومان نيز طرحي را به شوراي پول و اعتبار ارائه داده است، البته اين پيشنهاد هنوز مورد بررسي اين شورا قرارنگرفته است اما به گفته وزير راه و شهرسازي در آينده نزديك شاهد تصويب اين طرح خواهيم بود. دبير كانون سراسري انبوه‌سازان درباره اختصاص وام ۱۰۰ ميليون توماني ساخت به انبوه‌سازان گفت: وام ۱۰۰ ميليون توماني ساخت در حال حاضر نيز به انبوه‌سازان پرداخت مي‌شود اما بهره اين وام ۲۴ درصد است كه در نهايت هم با هزينه بالاي ۳۰درصد به دست توليدكننده مي‌رسد.

فرشيد پورحاجت گفت: انتظار داشتيم در بسته خروج از ركود دولت، موضوع وام ۱۲۰ ميليون توماني ساخت مسكن هم مورد توجه قرار گيرد زيرا در بسته‌يي كه از سوي انبوه‌سازان به دولت پيشنهاد شده، وام ساخت براي كلان‌شهرها و شهر تهران ۱۲۰ ميليون تومان، براي ساير شهرها ۱۰۰ ميليون تومان و شهرهاي كوچك ۶۰ ميليون تومان در نظرگرفته شده است.


captcha