به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

عرضه 3نوع بنزين در ايران

شاهرخ خسرواني قائم‌مقام شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي درباره جزييات برنامه‌هاي جديد افزايش عرضه بنزين و گازوييل يورو چهار در جايگاه‌هاي سوخت كشور گفت: در حال حاضر به‌طور متوسط روزانه بين ۱۹ تا ۲۰ميليون ليتر بنزين و حدود ۲۴ ميليون ليتر گازوييل با استاندارد يورو چهار اتحاديه اروپا در پالايشگاه‌هاي نفت كشور توليد و عرضه مي‌شود.
کد خبر: ۶۴۸۷۹
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
خبر اقتصادی - قائم‌مقام شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي با اعلام اينكه در شرايط فعلي بنزين و گازوييل عرضه شده در كلان‌شهرهاي كشور به ويژه تهران، كرج، اراك، تبريز، اصفهان و مشهد مقدس مطابق با بالاترين استانداردهاي جهاني و اتحاديه اروپاست، تصريح كرد: بر اين اساس هم‌اكنون ميزان گوگرد بنزين و گازوييل عرضه شده كمتر از ۵۰ پي. پي.‌ام بوده؛ ضمن آنكه ميزان بنزن كمتر از يك درصد، آروماتيك‌ها كمتر از ۳۵ درصد و سهم اولفين‌ها كمتر از ۱۸ درصد است.

به گزارش مهر، اين عضو هيات‌مديره شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي درباره گزارش اخير سازمان كنترل كيفيت مبني بر بالا بودن ميزان گوگرد در برخي از نمونه‌هاي بنزين در جايگاه‌هاي سوخت تهران اظهار داشت: از اواسط تابستان سال جاري تعميرات اساسي و دوره‌يي در پالايشگاه نفت شازند اراك به ويژه واحد آر. اف. سي. سي آغاز شد.

اين مقام مسوول با يادآوري اينكه در شرايط فعلي بخش عمده‌يي از بنزين يورو چهار در پالايشگاه نفت شازند اراك توليد و عرضه مي‌شود، تبيين كرد: اين پالايشگاه از ظرفيت روزانه حدود ۱۶ميليون ليتر بنزين يورو چهار برخوردار بوده كه با آغاز تعميرات اساسي واحدهاي بنزين‌سازي اين پالايشگاه عملا ظرفيت توليد و ذخيره بنزين يورو چهار در برخي از ماه‌هاي فصل تابستان كاهش يافت.

خسرواني با تاييد نتايج آزمايش سازمان كنترل كيفيت هواي تهران تبيين كرد: در برخي از هفته‌هاي خرداد و تيرماه سال جاري ميزان گوگرد موجود در بنزين يورو چهار عرضه شده حدود ۷۰ پي. پي.‌ام بوده كه علت افزايش گوگرد، كاهش توليد بنزين يورو چهار در پالايشگاه شازند و استفاده از بنزين ذخيره شده يا ساير پالايشگاه‌ها بوده است.

وي با يادآوري اينكه از اول مرداد ماه سال جاري با به پايان رسيدن تعميرات اساسي پالايشگاه شازند، كيفيت بنزين يورو چهار عرضه شده در كلان‌شهرهاي كشور به ويژه تهران بار ديگر مطابق با استاندارد يورو ۴ و ميزان گوگرد آن به كمتر از از ۵۰ پي. پي.‌ام كاهش يافته است، تاكيد كرد: در شرايط فعلي تمامي بنزين يورو چهار عرضه شده در جايگاه‌هاي سوخت تهران، كرج، اراك، تبريز، مشهد، اصفهان و ساير كلان‌شهرهاي كشور مطابق با آخرين استاندارد اتحاديه اروپاست.

قائم‌مقام شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي همچنين از كاهش گوگرد موجود در گازوييل عرضه شده خبر داد و افزود: ميزان گوگرد گازوييل هم به كمتر از از ۵۰ پي. پي.‌ام كاهش يافته است و پيش‌بيني مي‌شود با توجه به پايان رسيدن تعميرات اساسي پالايشگاه شازند و تهران، مشكلي در عرضه بنزين و گازوييل با استاندارد بالا وجود نداشته باشد.

اين مقام مسوول با يادآوري اينكه كيفيت استاندارد بنزين يورو چهار عرضه شده توسط ايران هيچ‌گونه تفاوتي با عرضه اين فرآورده نفتي در كشورهاي اتحاديه اروپا ندارد، گفت: تنها تفاوت در عدد اكتان بنزين عرضه شده بوده؛ به‌طوري كه در برخي از كشورهاي اروپايي، بنزين يورو چهار با اكتان ۹۶ تا ۹۸ عرضه مي‌شود.

وي با يادآوري اينكه هم‌اكنون بنزين عرضه شده در ايران با سه عدد اكتان ۸۷، ۹۱ و ۹۵ عرضه مي‌شود، تاكيد كرد: بنزين يورو چهار داراي عدد اكتان ۹۱ بوده و بنزين سوپر هم از عدد اكتان ۹۵ برخوردار است.

captcha