به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
محمدباقر نوبخت مطرح كرد :

افزايش 5 ميليارد دلاري موجودي صندوق توسعه ملي

سازمان جهاني گردشگري در روز 27سپتامبر 1947 دراجلاس مادريد اين روز را به عنوان روز جهاني گردشگري اعلام كرد و از آن تاريخ به بعد هرساله دركشورهاي مختلف جهان، به‌ويژه كشورهاي پيشتاز درجذب توريسم مراسم و جشن‌هاي مناسب روز جهاني گردشگري در راستاي توسعه و ترويج آن برپا مي‌شود. دركشور ما نيز طي 50سال اخير روز جهاني گردشگري مورد توجه ويژه قرار گرفته و در اين روز اغلب ضمن اجراي مراسم‌ ويژه، اهميت و كمبودهاي صنعت گردشگري نيز بر زبان سخنرانان جاري مي‌شود كه در شرايط زماني پيش و پس از انقلاب اسلامي حاكي از اهميت اين صنعت بوده است. صبح ديروز درمحل همايش‌هاي برج ميلاد، همايش روزجهاني گردشگري با حضور جمعي از سران دولت و بخش خصوصي درحالي برگزار شد كه رييس‌جمهور به‌دليل حضور در نيويورك، نتوانست در اين مراسم حاضر شود.
کد خبر: ۶۲۸۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵

خبر اقتصادی - از آنجايي كه صنعت گردشگري، صنعتي پول‌ساز است و با توجه به صحبت‌هاي سخنگوي دولت درخصوص افزايش سرمايه صندوق توسعه ملي، دولت بايد برنامه‌هايي براي توسعه گردشگري بينديشد. همچنين شوراي برنامه‌ريزي ويژه‌يي در ستاد برنامه‌ ششم توسعه براي تعريف چگونگي سرمايه‌گذاري‌ها در اين بخش ايجاد كرده تا در شرايط پس ازتحريم، توجه به گردشگري از اولويت‌هاي مهم دولت قرار گيرد.



 توانايي رقابت گردشگري با اقتصاد نفتي

محمدباقر نوبخت معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي صبح ديروز (يك‌شنبه) در اين مراسم با گراميداشت اين روز و تسليت براي فاجعه منا اظهار كرد: از دو منظر بودجه و برنامه، جايگاه گردشگري در سال جاري و براي سال‌هاي آينده ممتاز و برجسته است. در سال جاري عمدتا در تبصره 5 قانون بودجه، برخورداري از 10درصد از منابع صندوق توسعه ملي وجود دارد كه براي امر صنعت گردشگري فرصتي را فراهم مي‌كند تا مسوولان اين عرصه بتوانند از اين مساعدت دولت برخوردار شوند. همچنين با توجه به پيش‌بيني‌هاي اين سازمان براي سال94، افزايش بيش از 5ميليارد دلار به صندوق توسعه ملي است كه اگر درمجموع ما با نرخ تسهيل همان 3هزارتومان، بخواهيم معادل رياضي ريالي را پيدا كنيم، بيش از 1500ميليارد تومان در سال جاري با احتساب قائل شدن 10درصد ديگر براي بخش كشاورزي، مجموعا مي‌توانيم 1500ميليارد تومان از صندوق توسعه ملي براي گردشگري تهيه كنيم.

نوبخت با بيان اين نكته كه شايد مقايسه برنامه‌ها، توانمندي و نوع نگرش دولت‌ها، اولويت‌هايي كه براي توسعه وجود دارد را نشان مي‌دهد، گفت: برنامه ششم توسعه از مسووليت‌هاي دولت‌ تدبير و اميد است، بنابراين بايد تفاوت و تمايز نگاه اين دولت با دولت‌هاي قبل درموضوعاتي كه به او متمركز مي‌شود را جست‌وجو كرد. همين‌طور به‌دليل همزماني برنامه ششم توسعه با آغاز دوره اجراي برجام، هدف اصلي اين برنامه سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري مبني بر رشد سالانه 8درصد همراه با ضريب جيني 0.34 مرتبط با توزيع درآمدها همراه با رشد و عدالت مشخص مي‌شود. هم‌اكنون برنامه‌ريزان در سازمان مديريت و برنامه‌ريزي مشخص كرده‌اند كه به چه ترتيب مي‌توان يك رشد 8درصدي را در اقتصاد و به‌طور سالانه ايجاد كرد، درحالي كه ما رشد منفي 6.8درصد در سال91 و رشد منفي 1.9درصد در سال92 و رشد مثبت 3درصد را در سال93 داشتيم؛ برهمين اساس رشد 8درصد كار قابل توجه و پراهميتي است و نيازمند به تطبيق در برنامه دارد.

رييس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي در ادامه بيان كرد: ما با چهار مدل اقتصادسنجي منابع مالي بين 800هزار تا 1063هزارميليارد تومان را سالانه براي برنامه ششم پيش‌بيني و برآورد كرديم. غير از اين منابع كه از چه محل‌هايي بايد تقسيم شوند، مهم اين است كه كجا اين منابع صرف شوند تا چنين رشدي را ايجاد كند؛ از اين جهت برنامه ششم برخلاف برنامه‌هاي گذشته يك برنامه جامع نيست، بلكه جامع‌نگر و مساله‌محور است.



 تاكيد برنامه ششم بر توسعه گردشگري

حسن روحاني رييس‌جمهوري، پيامي را به‌مناسبت روز جهاني گردشگري ارائه كرد، اما از آنجايي كه در اين مراسم حضور نداشت، سلطاني‌فر اين متن را قرائت كرد كه به شرح زير است: پنجم مهرماه هر سال يادآور جايگاه مهم گردشگري در جهان است. سهم عظيم گردشگري در گردش مالي جهان، مشاركت اين صنعت در تعاملات بين‌فرهنگي، نقش گردشگران در توسعه گفت‌وگوي اجتماعي ميان فرهنگ‌ها و كشورها و پيامدهاي گردشگري براي توسعه اقتصادي و بسط فرهنگ صلح و آشتي، همه كشورها را به توسعه اين صنعت و بهره‌مندي از مواهب آن راغب و نيازمند ساخته است. امروز اسناد بالادستي ناظر بر توسعه ازجمله سياست‌هاي كلان برنامه ششم، رهبر معظم انقلاب و مسوولان ارشد نظام در هر سه قوه، بر ضرورت توسعه گردشگري و متنوع‌سازي اقتصاد ايران تاكيد دارند. كاهش وابستگي به نفت، توزيع جغرافيايي ثروت و تضمين استفاده پايدار از منابع فرهنگي، اكوسيستمي و زيرساخت‌هاي ايجاد شده در كشور، به‌علاوه فراهم آوردن امكان اشتغال گسترده، ضرورت‌هايي است كه برنامه‌ريزي براي توسعه گردشگري را حياتي مي‌سازد.  آشنايي جهانيان با فرهنگ، تاريخ، مردم و فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در ايران، كاركردهاي آشكار توسعه صنعت گردشگري است و درپي آن امنيت ملي ايران نيز در چارچوب تعامل سازنده با جهان تقويت و پايدار خواهد شد. گردشگري ظرفيت دارد تا به يكي از مولفه‌هاي مهم قدرت نرم ايران بدل شده و در خدمت تحقق «اهداف توسعه پايدار» باشد كه از سال2015 در دستور كار كشورهاي جهان قرار مي‌گيرد. پايداري گردشگري مولفه‌يي راهبردي است. گردشگري به همان اندازه كه فرصتي براي توسعه است، مي‌تواند با فشار بر منابع اكولوژيك، فرسايش ميراث فرهنگي، فشار بر فرهنگ‌هاي بومي و سنتي و وابسته ساختن ساير بخش‌هاي اقتصادي به خود، عوارض ناخواسته و ناخوشايندي براي فرهنگ، اقتصاد و جامعه داشته باشد. خسارات وارد شده بر بخش‌هايي از كشور به‌ويژه در شمال و سواحل درياي مازندران شاهدي از آسيب‌هاي گردشگري بدون برنامه و فاقد هوشمندي است، بنابراين تاكيد بر توسعه گردشگري بايد توأم با تاكيد فزاينده بر پايداري اجتماعي، اقتصادي و محيط‌زيستي باشد و هرگونه برآوردي از تاثير مثبت اقتصاد گردشگري بر شاخص‌هاي توسعه، با لحاظ كردن تاثيرات منفي آن بر محيط‌زيست صورت گيرد.





 توسعه گردشگري و كاهش فقر

علي ربيعي در مراسم روز جهاني گردشگري، گفت: توجه به اشتغالزايي از اولويت‌هاي دولت يازدهم است و بدون‌شك با افزايش اشتغالزايي زندگي بهتر و مناسب براي همه شهروندان مهيا خواهد شد. هرگونه تلاش در توسعه صنعت گردشگري در نقاط مختلف كشور، فقر و محروميت‌زدايي را كمتر خواهد كرد. همچنين بايد در توزيع سرمايه‌گذاري و ثروت در كشور الگوهاي جديدي مدنظر قرار گيرد تا زندگي بهتر براي مردم در تمام نقاط كشور فراهم شود. تخريب محيط‌زيست و مهاجرت‌ها مشكلات زيادي به بار مي‌آورد و بايد از ظرفيت‌هاي گردشگري براي ايجاد شغل پايدار در كشور بيش از پيش بهره‌گيري شود. گردشگري به فروش خدمات متكي است و در اقتصاد جديد بيشترين ميزان اشتغالزايي را دارد و به‌ازاي هر 4.8نفر گردشگر يك نفر در كشور به شغل پايدار مي‌رسد. درآمدزايي از دستاوردهاي توسعه صنعت گردشگري است و وابستگي‌هاي ما را به صنعت نفت كاهش مي‌دهد، لذا با توليد ثروت از اين صنعت بايد به فقرزدايي بيش از پيش توجه شود.  وحيد صدوقي مديرعامل شركت همراه اول در اين رابطه اظهار كرد: درحال حاضر اين سيم‌كارت به زبان‌هاي فارسي و آذري سرويس ارائه مي‌دهد و به‌زودي اين سيم‌كارت به زبان‌هاي انگيسي و عربي نيز پاسخگوي گردشگران خواهد بود.


منبع: مهشید خیزان - تعادل
captcha