به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

هیئت انگلیسي 10 مهر به تهران مي آيد، لندن سهم ایران از میدان گازي رام را پرداخت مي كند

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت از سفر هیئت اقتصادی انگلیس به ایران در ١٠ مهرماه خبر داد گفت: انگلیس اعلام آمادگی کرد سهم ایران از میدان مشترک گازی رهوم را بعد از لغو تحریمها بپردازد.
کد خبر: ۶۲۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
خبراقتصادي - معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت از سفر هیئت اقتصادی انگلیس به ایران در ١٠ مهرماه خبر داد گفت: انگلیس اعلام آمادگی کرد سهم ایران از میدان مشترک گازی رهوم را بعد از لغو تحریمها بپردازد.
امیرحسین زمانی نیا پس از دیدار  (شنبه، ٢٨ شهریورماه) با آجای شارما، کاردار انگلیس که در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد، در گفتگو با خبرنگار شانا درباره مهمترین محور این دیدار گفت: در این دیدار درباره اولویت همکاری بین دو کشور پس از لغو تحریمها مذاکراتی انجام شد.

وی با بیان این که برداشت نفت از میادین قدیمی، توسعه مخازن مشترک و ازدیاد برداشت، محورهای مورد مذاکره امروز بوده درباره این که آیا به موضوع میدان رهوم و پرداخت سهم ایران از این میدان نیز پرداخته شده است، گفت: انگلیسیها اعلام آمادگی کردند پس از لغو تحریمها سهم ایران را از این میدان بپردازند.

زمانی نیا با اشاره به این که اگر شرکتهای خارجی بخواهند با ایران همکاری کنند باید مشارکت معناداری با بخش خصوصی ایران داشته باشند، تاکید کرد: بخش خصوصی ایران با ١٠ سال گذشته تفاوتهای زیادی کرده است از این رو هر شرکت خارجی که بخواهد در ایران فعالیت کند باید به این موضوع توجه کند.

رام یک میدان گازی کوچک فراساحلی است که توسعه مشترک آن با سرمایه گذاری مشترک ایران و بریتانیا پیش از انقلاب ایران انجام شد. این میدان در ۴۰۰ کیلومتری شهر ابردین در آب های ساحلی اسکاتلند در دریای شمال قرار دارد. قرارداد اکتشاف این میدان در سال ۱۹۷۳ منعقد و در سال ۱۹۷۷ به کشف میدان انجامید.

بنا بر توافقی که در دوره محمدرضا پهلوی میان ایران و بریتانیا امضا شد، شرکت بی‌پی و شرکت ملی نفت ایران هر یک صاحب نیمی از عایدات بهره‌برداری از این میدان گازی هستند.

استخراج گاز این میدان از سال ٢٠١٠ به دلیل اعمال‌ تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت ایران متوقف شد اما در اکتبر ۲۰۱۴ بی پی اعلام کرد که بهره‌برداری از میدان گازی رام از سر گرفته می‌شود.

پس از آغاز برداشت مجدد از رام، این میدان تحت یک مدیریت موقت قرار گرفته و از آن زمان تاکنون سهم ایران از درآمدهای حاصل از فروش گاز این میدان در حسابی جداگانه نگهداری می شود. رام در حدود ۵ درصد از گاز مورد نیاز بریتانیا را تامین می‌کند.
captcha