به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
همایش بررسی وضعیت خدمات پس از فروش صنعت خودرو

باید مشتریان را از حقوقشان آگاه کنیم

تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک تهران در سخنانی در جریان همایش بررسی وضعیت خدمات پس از فروش صنعت خودرو با اشاره به دریافت هزینه خدمات پس از فروش از مشتریان گفت:"در خدمات پس از فروش باید عیوبی را که غیرقابل پیش‌بینی هستند برطرف کنیم اما شاهد هستیم خودروها با عیوبی به مشتری تحویل می‌شوند که از خط تولید وجود داشته و بدون برطرف کردن آن‌ها خودرو را تحویل مشتریان می‌دهیم."
کد خبر: ۶۱۲۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۰

خبر اقتصادی - تشکری هاشمی که پیش از این قائم‌مقام معاون راهنمایی و رانندگی کشور نیز بوده در ابتدای سخنان خود با اشاره به آمار بالای تلفات جاده‌ای در ایران گفت:"همه ما در مقابل این تلفات جاده‌ای مسئول هستیم. آمار تصادف از 28هزار کشته در سال در میانه‌های دهه 80 به کمتر از 20هزار مورد در سال رسیده است اما همچنان آمار مرگ و میر در تصادفات رانندگی در ایران بالا است."

به گزارش عصر خودرو، وی تاکید کرد:"در هر حادثه ترافیکی سه عامل انسان، وسیله نقلیه و جاده درگیر هستند. از نقش هیچ‌کدام از این عوامل نمی‌توان غافل شد اما باید به سمتی برویم که خودرو بتواند بخشی از خطاهای راننده و مشکلات راه را هم پوشش دهند تا مانع از مرگ و میر شود. خودروهای امروزی ما چقدر به این هدف نزدیک هستند؟"

تشکری هاشمی در ادامه با تاکید بر هزینه‌ای که بابت خدمات پس از فروش از مشتریان صنعت خودرو دریافت می‌شود گفت:"در زمان فروش خودرو سه درصد از قیمت آن را به‌عنوان هزینه خدمات پس از فروش از مشتری اخذ می‌کنیم اما در عمل نمی‌بینیم خدمات پس از فروشی متناسب با این هزینه به مشتری ارائه شود. صنعت خودرو تنها صنعتی است که ابتدا هزینه کاری که شاید در آینده انجام دهد را از مشتری می‌گیرد و بعد به او خدمات می‌دهد."

وی افزود:"این سه درصد برای رفع عیوب حادث باید هزینه شود. عیوب حادث عیوبی است که غیرقابل پیش‌بینی هستند و در طی استفاده از خودرو ممکن است ایجاد شوند اما ما عملا شاهد هستیم عیوبی در خودرو بروز می‌کند که از آغاز و در خط تولید می‌توان آن‌ها را تشخیص داد اما حتی برای رفع آن‌ها هم اقدامی انجام نمی‌شود. با این حساب ما عملا چیزی به نام گارانتی به معنای تعویض قطعه در صنعت خودرو نداریم."

معاون حمل و نقل و ترافیک تهران با اشاره به لزوم آگاهی مصرف‌کنندگان از حقوقشان در بخش خدمات پس از فروش گفت:"مشتری اطلاع زیادی از خودروی خریداری شده و شرایط خدمات پس از فروش ندارد و این وظیفه ما است که مشتریان را در زمینه حقوقشان مطلع کنیم. به‌عنوان مثال زمان توقف خودرو در تعمیرگاه جزو حقوق مشتریان است و به همین دلیل باید تلاش شود این زمان به حداقل ممکن برسد."
تشکری هاشمی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای شهرهای بزرگ گفت:"یکی از موضوعاتی که در این زمینه کمتر به آن پرداخته شده آلودگی محیط زیست است. بر اساس ارزیابی‌ها، 88درصد آلودگی هوای تهران حاصل از وسایل نقلیه است. در این زمینه دو عامل تاثیر دارند که شامل کیفیت خودروها و کیفیت سوخت می‌شود. خوشبختانه کیفیت سوخت در کلان‌شهرها بهبود پیدا کرده و با توزیع سوخت یورو4 وضعیت بهتر است اما آیا وسایل نقلیه هم توانسته‌اند به همین ترتیب بهتر شوند؟"

تشکری هاشمی با اشاره به وضعیت تاکسی‌های شهر تهران و دیگر کلان‌شهرهای کشور گفت:"ما در شهرداری یک فصل اشتراک با شما داریم و آن تاکسی‌های شهری است. ما تا به حال هر آنچه از سوی خودروسازان تولید شده است را پذیرفته‌ایم و در تاکسیرانی به کار گرفته‌ایم. این در حالی است که یک خودروی تاکسی شرایط ویژه‌ای دارد و باید میان مشتریان عادی و خریداران تاکسی تفاوت قائل شد و به نظرات مشتری توجه کرد. درب تاکسی در روز به‌طور متوسط 250 مرتبه باز و بسته می‌شود. آیا خودروهای ما برای تحمل این فشار ساخته شده‌اند؟"

وی در پایان با اشاره به لزوم توجه به خودروهای حمل و نقل عمومی در بخش خدمات پس از فروش گفت:"به‌عنوان نمونه کاتالیست خودروها باید پس از مدتی تعویض شود اما شاهد هستیم این اتفاق نی افتاده است. همین مسئله را در مورد کنیستر یا فیلتر دوده هم داریم. این مسایلی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد."
captcha