رییس سازمان ملی استاندارد بر لزوم حملونقل و انبارداری بهداشتی و مناسب علاوه بر تولید مناسب محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در سازمان ملی استاندارد آماده استقرار نظام یکپارچه استانداردسازی هستیم.
خبر اقتصادی - نیره پیروزبخت در مراسم بزرگداشت هفته ملی سلامت با اشاره به شعار ایمنی غذا؛ از مزرعه تا سفره گفت: مسوولان دستگاههای مختلف نه به شعار، بلکه به واقع باید اثبات کنند که در راستای سلامت مردم و برای رسیدن به هدف نهایی یعنی ایمنی غذا و سلامت مردم همدل و همزبان هستند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه سلامت مردم را باید مانند یک زنجیره در نظر بگیریم، ادامه داد: توجه به مولفههای تاثیرگذار به زنجیره ایمنی غذا از مزرعه تا دهان بسیار مهم است. در این مسیر مباحثی مانند نظارت و همچنین فعالیت سازمانهایی نظیر سازمان حفاظت از محیط زیست، وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد، وزارت بهداشت و ... بسیار اهمیت دارد.تمرکز ما در سازمان ملی استاندارد بر آن است که الزام از طریق حاکمیت و دستگاههای نظارتی به تدریج به این امر برسد که مصرفکننده به سرنوشت خود حساس شود و از این طریق به تولیدکننده جهت تولید محصولات سلامتمحور فشار وارد شود.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به طرح تحول استانداردسازی گفت: در این زمینه بر دو نکته تاکید میکنیم؛ دستگاههای نظارتی از رویکرد محصولمحوری باید به فرآیندمحوری حرکت کنند از طرف دیگر فراتر از استاندارد، بحث کیفیت مطرح است در این زمینه نیز از ظرفیت قانون حمایت از مصرفکننده کمک میگیریم تا بتوانیم بحث کیفیت را نهادینه کنیم.
پیروزبخت در ادامهی صحبتهایش مقوله مقررات فنی در استانداردسازی را مورد اشاره قرار داد و گفت: سبد غذایی مردم باید کنترل شود. همه کشورهای طرف تجاری ملزم به رعایت مقررات فنی هستند، چرا که در این صورت است که در بازارهای بینالمللی میتوان حضور یافت. باید جهت حضور در بازارهای بینالمللی بعد از حل مساله تحریمها خود را آماده کنیم.
رییس سازمان ملی استاندارد همچنین سموم، آلایندهها و کودهای شیمیایی در محصولات شیمیایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: دراین زمینه نیز باید آموزش مراجع ذیربط جهت استفاه از این محصولات صورت گیرد. در این زنجیره باید مراقب این مباحث نیز باشیم. لازم است به تضمین کیفیت دست یابیم تا به این ترتیب مصرفکننده از کیفیت کالایی که استفاده میکند راضی باشد.
وی همچنین به بحث اصالت در مواد غذایی پرداخت و با اشاره به کالاهای تقلبی گفت: به عنوان مثال آبلیمویی ساخته میشود که در تولید آن از اسید و مواد دیگر استفاده میشود و هنگام مراجعه به واحد تولیدکننده حتی یک کیلو لیمو هم در آن مشاهده نمیکنیم. برخی گوشتهای سوسیس و کالباسها نیز در این زمینه مطرح هستند بهطوری که قبل از عید تنها در یک استان با 10 واحد تولیدی برخورد کردیم، چرا که به عنوان مثال در کالباس گوشت از مرغ هم استفاده کرده بودند؛ این امر تقلب است و تقلب در جاهایی به ضرر انسان است.
پیروزبخت افزود: همچنین پیش از این اعلام کرده بودیم در هشت فرآورده لبنی، استفاده از چربی گیاهی اشکالی ندارد، اما در استانداردهایمان تجدید نظر کردیم به طوری که استفاده از چربی گیاهی تنها در یک فرآورده لبنی مجاز است.