به‌روز شده در: ۰۶ آبان ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۸
در پنجمين جلسه مشترك دولت و مجلس مطرح شد

اقتصاد كشور با رهايي از دولتي و نفتي بودن سامان مي‌يابد

حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني رييس‌جمهوري شامگاه يك‌شنبه در پنجمين نشست مشترك دولت و مجلس ضمن خوش‌آمدگويي به رييس مجلس شوراي اسلامي، اعضاي هيات رييسه و نمايندگان مردم، گفت: دولت در شرايط بسيار حساسي كار را تحويل گرفت اما توانستيم با همكاري مجلس و همه مردم و با رهنمودهاي مقام معظم رهبري از مشكلات بسياري در ۲۰ ماه گذشته عبور كنيم.
کد خبر: ۵۰۸۲۶
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰


خبراقتصادی – به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دولت، رييس‌جمهوري با اشاره به رقم ۱۸۰هزار ميليارد تومان درآمد و مصارف بودجه‌يي در سال۹۳، تخصيص ۳۲هزار ميليارد تومان بودجه عمراني در اين سال را قابل ملاحظه توصيف كرد و افزود: سال۹۳ را كه سال سختي بود با نفت بشكه‌يي بالاي ۱۰۰دلار آغاز كرديم و با قيمت حدود ۵۰دلار براي هر بشكه به پايان برديم. در حالي كه امسال از ابتدا، كار را با نفت حدود ۵۰ دلار آغاز كرده‌ايم و نمي‌دانيم تا پايان سال نيز چه وضعيتي بر بازار نفت حاكم خواهد بود.  رييس‌جمهوري در ادامه با بيان اينكه اگر در مذاكرات هسته‌يي طرف مقابل زياده‌خواهي نكند و گفت‌وگوها در چارچوبي كه مدنظر داريم به پيش برود، باز هم آثار اقتصادي آن در كوتاه‌مدت نمود چنداني نخواهد داشت، تصريح كرد: هم دولت و هم مجلس بايد كاملا تمركز كنيم كه بار جديدي بر دوش دستگاه اجرايي قرار ندهيم تا كشور آنگونه كه مورد نظر مردم و رضايت خداوند است، اداره شود.  دكتر روحاني بخشي از مشكلات اقتصادي كشور را به طور طبيعي ناشي از تحريم‌هاي ظالمانه دانست و خاطرنشان ساخت: اگرچه تقريبا از ركود عبور كرده‌ايم اما اگر بخواهيم كشور رونق بيابد، نياز به جذب سرمايه‌هاي خارجي و داخلي داريم، از سوي ديگر بايد به انتقال تكنولوژي هم توجه كنيم و روي افزايش صادرات غيرنفتي متمركز شويم.

رييس‌جمهوري ادامه داد: از سوي ديگر علاوه‌بر سايه تحريم بر اقتصاد كشور، مشكلات ديگري نيز داريم. از جمله اينكه هر موقع درآمد نفت خوب بوده، اقتصاد كشور به واردات بي‌رويه مبتلا شده و بعد كه در دوره‌يي مثل اين روزها با كاهش درآمدهاي نفتي مواجه شده‌ايم، مشكلات مضاعف شده است. از طرف ديگر مشكلاتي اساسي نيز در ساختار اداري و اقتصادي كشور داريم كه در كوتاه‌مدت قابل حل و فصل نيست.

دكتر روحاني با بيان اينكه اقتصاد كشور دولتي و نفتي است و اگر نتوانيم اين معضلات را حل كنيم، نخواهيم توانست بر مشكلات اقتصادي فائق آييم، گفت: در مدت حدود ۲۰ ماهه سپري شده از دولت يازدهم موفقيت‌هاي خوبي در عرصه اقتصادي داشته‌ايم و توانسته‌ايم تورم را به شكل چشم‌گيري كاهش دهيم.  رييس‌جمهوري با اشاره به اينكه تك‌رقمي شدن نرخ تورم تا پايان دولت يازدهم از اهداف مهم ما است، اضافه كرد: البته از اين به بعد روند كاهش تورم كندتر خواهد بود، چراكه به هسته اصلي آن رسيده‌ايم و براي تداوم اين روند بيش از گذشته به نزديك شدن دل‌ها، دست‌ها و زبان‌ها نياز داريم.  دكتر روحاني با تاكيد دوباره بر اينكه رفع معضلات به تنهايي از عهده دولت و مجلس برنمي‌آيد، اظهار داشت: در حالي كه در چند سال گذشته گرفتار يك ركود عميق بوديم، با تلاش‌هاي صورت‌گرفته رشد منفي مستمر به رشد مثبت رسيده است.  رييس‌جمهوري با اشاره به اينكه بعد از اين ارتقاي نرخ رشد نيز نسبت به سال۹۳ متعادل‌تر مي‌شود، تصريح كرد: دولت تمايل داشت لايحه خروج از ركود كه مردادماه۹۳ تقديم مجلس شد، سريع‌تر در اختيار قرار مي‌گرفت تا با اجراي آن در رفع مشكلات تسريع شود، اما به هر حال روال قانوني كار بايد طي شود. دولت همچنان به كمك مجلس براي خروج از شرايط فعلي نياز دارد.  علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي در اين نشست با تبريك سال جديد و ميلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا (س)، از رييس‌جمهوري، وزير خارجه و رييس سازمان انرژي اتمي كه در هفته‌هاي اخير تلاش وافري براي هدايت مذاكرات هسته‌يي در مسير صحيح داشتند، قدرداني كرد و گفت: اين مذاكرات سخت و پيچيده بود و عبور از آن وقت و دقت بسيار مي‌طلبيد.  رييس مجلس، مساله هسته‌يي را يك موضوع مهم در صحنه بين‌المللي براي ايران دانست و با اشاره به سنگ‌اندازي برخي كشورها در سطح منطقه‌يي و جهاني براي جلوگيري از نهايي شدن توافق در مذاكرات هسته‌اي، اظهار داشت: ايران در بحث‌هاي منطقه‌يي و بين‌المللي مستقل است و با وجود عدم همراهي برخي دولت‌ها، ملت‌ها به دليل ماهيت انقلاب، همواره از ما حمايت كرده‌اند. بنابراين ما بايد در همه مسائل روي پاي خود بايستيم و نبايد چشم اميد به ديگران داشته باشيم.   رييس‌مجلس بر انسجام دروني در كشور براي مقابله با چالش‌هاي بيرون تاكيد كرد و نامگذاري امسال به نام دولت و ملت، همدلي و همزباني از سوي رهبر معظم انقلاب را دقيق و مناسب دانست و گفت: در صحنه بين‌المللي و منطقه‌يي، عده‌يي دغل‌كاري مي‌كنند تا ميان ايران با كشورهاي اسلامي و همسايه اختلاف بيندازند و هاله دروغين ايجاد كنند كه اجماع جهاني عليه ايران وجود دارد.

وي گفت: يكي از دستاوردهاي مذاكرات هسته‌يي از بين رفتن هاله دروغين اجماع جهاني عليه ايران است و با توانمندي و توفيق در مذاكرات، منافع كشور بيشتر تامين خواهد شد.

رييس مجلس با تاكيد بر لغو قطعنامه‌هاي تحريم اقتصادي عليه ايران همزمان با توافق، اظهارات رييس‌جمهوري امريكا در اين خصوص را نقد كرد و گفت: مذاكره‌كنندگان كشور متوجه نگراني منتقدان مذاكرات هسته‌يي بوده و هستند و خط قرمزهاي تعيين شده را مدنظر دارند.
captcha