به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

تپه‌های اکوک و آغوزدین بجا مانده از هزاره قبل از میلاد کجاست؟ + عکس

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران گفت: نشانه‌های بر جا مانده از صفویه و وجود تپه‌های بجا مانده از هزاره اول قبل از میلاد هم‌چون تپه اکوک و آغوزدین هم‌چنین وجود قلعه‌ای قدیمی در یکی از دهکده‌های کیاکلا نشان می‌دهد سیمرغ مرکز حکومتی بوده است و تدابیر سخت نظامی برای آن وضع شده بود.
کد خبر: ۴۹۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
1427605822159_222.jpg

خبر اقتصادی - مهران حسنی درباره‌ی موقعیت شهرستان سیمرغ گفت: یکی از شهرستان‌های جدیدالتأسیس استان مازندران با مرکزیت شهر کیاکلا سیمرغ است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: این شهرستان که در آذرماه ۱۳۹۱ ایجاد شد، از شمال به شهرستان بابلسر و شهر بهنمیر، از شرق به شهرستان جویبار، از غرب به شهرستان بابل و از جنوب به شهرستان قائم‌شهر محدود است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران با بیان این‌که این شهرستان دارای یک شهر، دو بخش و 4 دهستان است، افزود: در این شهرستان مراتع سرسبزی برای چراگاه‌های دامداران وجود دارد و آنها در فصل زمستان به این منطقه کوچ می‌کنند.

وی افزود: کشت محصولاتی مانند برنج، گندم، جو، لوبیا، ذرت، گوجه‌فرنگی، خیار، کاهو، توت‌فرنگی و صیفی‌جات از اقلام کشاورزی این منطقه است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی شهرستان سیمرغ گفت: نشانه‌های بر جا مانده از صفویه هم‌چون امامزاده عبدالله و حتی پیشتر از آن تپه‌های بجا مانده از هزاره اول قبل از میلاد هم‌چون تپه اکوک و آغوزدین هم‌چنین وجود قلعه‌ای قدیمی در یکی از دهکده‌های کیاکلا نشان می‌دهد سیمرغ مرکز حکومتی بوده است و تدابیر سخت نظامی همانند دژی استوار برای آن وضع شده بود.

وی افزود: وجود نشان‌های فرهنگی دیگر همانند مقابر مشاهیر و بزرگانی هم‌چون ابویعقوب بن یوسف بن الحکم بن یعقوب تنبلایی و آیت الله سید ابراهیم ثاقبی نجارکلایی و آیت الله سید حسن بهشتی سمناکلایی ... و تپه‌های باستانی که به نام «دین» در جای جای این منطقه می‌باشد نیز گواه این مطلب است.

حسنی اظهار کرد: منابع تاریخی موجود در بعد از ظهور اسلام تا حکومت قاجاریه، مطلب روشن و خاصی را درباره «کیاکلا» بیان نمی‌کنند. چون در قرون گذشته، شهرهای مازندران یا طبرستان به تعداد شهرهای فعلی نبوده است. اما آنچه به اختصار نقل می‌شود حاکی از آن است که کیاکلا از سال 250 هجری قمری و شاید پیش از آن به‌صورت دهستان و بلوک بوده است.

وی افزود: امامزاده محمد در جاده کیاکلا به قائم‌شهر، مزار سید ابوالحسن انوری معروف به غریب آقا در قسمت یور، بقعه سلطان محمد طاهر در کیاکلا از جاذبه‌های این شهرستان است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران خاطرنشان کرد: از دیگر جاذبه‌های شهرستان سیمرغ می‌توان به امامزاده عبدالله کاظم(ع) در دهستان تالارپی در روستای مری، امامزاده حمزه(ع) آقا در دهستان تالارپی در روستای آهنگرکلا، امامزاده سیدمحمد(ع) در دهستان تالارپی در روستای سمناکلا، امامزاده سیدطاهرین(ع) در دهستان تالارپی در روستای گوشتی‌کلا، امامزاده سیدسرزیارمحله (ع) در دهستان تالارپی روستای زیارکلا، امامزاده عباسعلی(ع) در دهستان تالارپی روستای صلحدارکلا، امامزاده شمس الدین(ع) در شهر کیاکلا، امامزاده پیرتکیه(ع) در روستای برجی خیل، امامزاده سیده خدیجه(س) شهر کیاکلا در روستای ملاکلا را نام برد.
captcha