به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

۲۰۶ بخرید پرشیا سوار شوید

گویا حاشیه‌های خودرو ۲۰۶ در ایران تمامی ندارد. کمی بیش از ۹ ماه از خروج رسمی پژو فرانسه از کشورمان می‌گذرد، اتفاقی که پیامدهای منفی و مثبتی را برای صنعت خودروسازی کشور به همراه داشت.
کد خبر: ۴۱۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۹

 بیش از۱۰ سال پیش که خط تولید این خودرو در کشور راه‌اندازی شد، تقاضای مردم برای خرید ۲۰۶ همواره روند رو به رشدی داشت، اما از ابتدای امسال که پژو همکاری خود را با ایران رسما قطع کرد باعث بروز خلأ بین عرضه و تقاضا و به تبع آن افزایش قیمت انواع مدل ۲۰۶ شد، به‌طوری‌که تفاوت قیمت درب کارخانه این خودرو تا بازار به ۱۰تا ۲۰ میلیون تومان نیز رسید. 
در این بین خبرهایی در‌خصوص تولید قریب‌الوقوع ۲۰۶ ایرانی تا حدودی باعث شد تب قیمت‌ این خودرو در بازار فروکش کند.
 اما در روزهایی که دستاورد صنعت خودرو در داخلی‌سازی این خودرو به بار نشسته و تمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای تولید ۲۰۶ بومی‌سازی شده است، موضوع دیگری به بحث داغ بازار خودرو کشور تبدیل شده که در آن نیز ۲۰۶ نقش اصلی را بازی می‌کند.

عدم توانایی ایران‌خودرو در تحویل ۲۰۶‌های پیش‌فروش شده ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیر امسال، حاشیه‌هایی را به دنبال داشته است. ماجرا از این قرار است که به خریداران اعلام شده به جای ۲۰۶، خودرو پرشیا یا ال‌۹۰ دریافت کنند. این موضوع واکنش‌های متعددی را به‌دنبال داشت. برخی از فعالان بازار خودرو بر این باورند که ایران‌خودرو حق ندارد این پیشنهاد را به خریداران بدهد، عده‌ای نیز بر این باورند که در شرایط کنونی استفاده از مکانیسم جایگزینی خودرو به‌ نفع مردم ‌(خریداران) است. برای چگونگی تحویل خودروهای پژو ۲۰۶ و حواشی مربوط به آن به سراغ مدیر معاون بازاریابی و فروش ایران‌خودرو رفتیم.
 اجباری در کار نیست

عبدالله بابایی در این‌باره گفت: هیچ اجباری در تحویل خودروهای پرشیا یا ال۹۰ به جای ۲۰۶ نیست، واقعیت این است که ایران‌خودرو در راستای احقاق حقوق مصرف‌کنندگان به آنها این پیشنهاد را داده است. وی با بیان این‌که خریداران می‌توانند منتظر بمانند تا ۲۰۶ تولید داخل وارد بازار شود، افزود: این پیشنهاد ما با استقبال مشتریان مواجه شده است، چراکه هم پرشیا و هم ال۹۰ جزو خودروهای باکیفیت کشور محسوب می‌شوند و حدود یک‌هزار نفر تمایل خود را برای استفاده از سیستم جایگزینی خودرو اعلام کرده‌اند.
وی با بیان این‌که آن دسته از خریداران که فقط ۲۰۶ می‌خواهند باید صبر داشته باشند، گفت: سال گذشته و در ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیر، ۲۰۶ پیش‌فروش شد که حدود پنج هزار نفر برای آن ثبت‌نام کردند و اکثر آنها خودرو خود را تحویل گرفته‌اند. وی با بیان این‌که حدود دو هزار نفر در انتظار دریافت خودرو ۲۰۶ هستند، افزود: تمام هم و غم ما رفع مشکلات مردم است و در این راستا اقدامات لازم را انجام می‌دهیم. 
بابایی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار نیست بابت تاخیرها جریمه‌ای به خریداران پرداخت شود، گفت: ما مدل‌های مختلفی برای پرداخت جریمه داریم، به عنوان نمونه پرداخت جریمه به پیش‌فروش‌های قبل از ۱۲ مهر امسال خودرو به یک شیوه و  جریمه پیش‌فروش‌های پس از این تاریخ نیز با یک روش دیگری محاسبه می‌شود.

معاون بازاریابی و فروش ایران‌خودرو با تاکید بر این‌که به هر صورت رضایت خریداران ۲۰۶ را جلب خواهیم کرد، افزود: اصل وجه خریدارانی هم که دیگر تمایلی به دریافت خودرو ندارند با سود آن به خریداران پرداخت خواهد شد.
بابایی با یادآوری پیش‌فروش ۲۰۶ در بهار و تابستان امسال گفت: این پیش‌فروش‌ها به این دلیل صورت گرفت که قرار بود ۴۰هزار پک این خودرو از فرانسه وارد شود.
وی با اشاره به این‌که اواخر تیر به ما اعلام شد که ۴۰هزار پک به ایران صادر نمی‌شود، تاکید کرد: اگر این موضوع را می‌دانستیم، اصلا ۲۰۶ را پیش‌فروش نمی‌کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که براساس مصوبه سازمان حمایت، خودروهای پیش‌فروش‌شده قبل از ۱۲مهر۹۱ باید به قیمت‌های قبلی واگذار شود، گفت: چنانچه زمان تحویل خودروها قبل از این تاریخ باشد، قیمت نیز براساس آن محاسبه خواهد شد، اما پس از این تاریخ، خودروها براساس قیمت روز تحویل خریداران می‌شود.
 وی ادامه داد: زمان تحویل خودروهای پیش‌فروش شده اردیبهشت و خرداد، آبان و آذر امسال بود که قیمت آنها براساس قیمت‌های جدید(روز) محاسبه می‌شود.
 مدیر بازاریابی و فروش ایران‌خودرو با تاکید بر این‌که تمام تلاش ما تولید انبوه ۲۰۶ ایرانی است، گفت: نمونه‌سازی‌های اولیه انجام شده و در حال حاضر روزانه ۵۰ تا ۶۰ خودرو ۲۰۶ داخلی تولید می‌شود. بابایی تاکید کرد: همه مدل‌های ۲۰۶ را با مدل‌ها و موتورهای مختلف تولید خواهیم کرد.

معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو در ادامه با تاکید بر این‌که کیفیت ۲۰۶ ایرانی در مقایسه با ۲۰۶ فرانسوی تغییری نخواهد کرد، افزود: همواره یکی از برنامه‌های ما داخلی‌سازی قطعات خودروها ازجمله ۲۰۶ بوده است و در این زمینه تا پایان سال گذشته بخش زیادی از قطعات آن داخلی‌سازی شد که به واسطه خروج پژو، این روند شدت گرفت و به تولید ۲۰۶ ایرانی منتج شد.
captcha