به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
اثرپذيري صنعت فولاد از كاهش قيمت نفت

چالش‌هاي فولاد با سقوط بهاي طلاي سياه افزايش يافت

صنعت فولاد ايران در اين روزها با مشكلات متعددي دست و پنجه نرم مي‌كند ازسويي، كاهش بهاي نفت نرخ فولاد صادراتي را كاهش داده و از ديگر سو، واردات ارزان فولاد از چين به مشكلات قبلي توليد ازجمله كمبود منابع مالي اضافه شده است همزمان گزارش شده كه فعاليت‌هاي مشترك ايران و چين درخصوص طرح‌هاي فولاد استاني باتوجه به قراردادهايي كه طي هفت ماهه گذشته امضا شده، از سرعت لازم برخوردار نيستند
کد خبر: ۳۹۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵
خبر اقتصادی -جهاندار شكري، مديرعامل يكي از شركت‌هاي فولاد‌سازي غرب كشور دررابطه با اثرگذاري بهاي نفت بر صنعت فولاد به ايلنا گفت: تقاضا براي خريد فولاد به‌شدت پايين آمده و قيمت فولاد و نورد نيز با كاهش بهاي نفت جهاني رو به كاهش است.
وي با بيان اينكه فشار روي كارخانه‌هاي صادراتي نورد زياد است، اظهار كرد: درحال حاضر قدرت رقابت با كشورهاي اروپايي و تركيه را در عراق و افغانستان نداريم.
شكري افزود: نرخ فولاد صادراتي بين ۴۰ تا ۵۰دلار پايين آمده و از ۶۱۰دلار به ۵۷۰دلار رسيده و ميلگرد نيز با ۴۰دلار كاهش به ۵۰۰دلار رسيده است.
مديرعامل اين شركت فولاد‌سازي تصريح كرد: هم‌اكنون ۵۰درصد كارخانجات زيانده هستند و به تعطيلي كشيده شده‌اند و از ۵۰درصد ديگر نيز نيمي با ۳۰درصد ظرفيت و مابقي با ۵۰درصد ظرفيت خود كار مي‌كنند.
وي بااشاره به اينكه انبار‌ها خالي است، گفت: البته اين بازار ثبات ندارد و ممكن است در مقطعي از زمان با افزايش تقاضا در بازار نرخ‌ها هم رشد كنند.
شكري در پاسخ به اينكه آيا نرخ‌هاي داخلي نيز كاهش داشته يا خير؟ گفت: نرخ‌هاي داخلي فولاد ازسوي بخش خصوصي و توليدكنندگان اعلام مي‌شود كه در داخل نيز بين ۶ تا ۷توليدكننده مطرح ميلگرد و ۳شركت توليدكننده تيرآهن وجود دارد و قيمت‌ها ازسوي آنها تعيين مي‌شود.

  افزايش مشكلات با واردات از چين

در همين حال بهرام سبحاني، رييس انجمن توليد‌كنندگان فولاد با بيان اينكه واردات ارزان فولاد چين به مشكلات قبلي توليد ازجمله كمبود منابع مالي اضافه شد، گفت: سيستم بانكي پرداخت سرمايه در گردش را به توليدكنندگان وعده داده است.
سبحاني در گفت‌وگو با تسنيم بااشاره به اينكه افزايش حجم واردات ارزان فولاد چين به كشور نگراني زيادي را براي توليدكنندگان داخلي به‌وجود آورده است، اظهار كرد: قيمت سنگ‌آهن و هزينه‌هاي توليد در كشور چين بسيار پايين است به‌همين دليل با افزايش حجم صادرات محصولات خود به كشورهاي مختلف ازجمله ايران مشكلاتي را براي توليدكنندگان داخلي اين كشورها به‌وجود مي‌آورند.
 وي با بيان اينكه هزينه‌هاي توليد در ايران بسيار گران و درنتيجه قيمت نهايي فولاد گران‌تر از محصولات وارداتي است، افزود: براي رفع معضل افزايش هزينه‌هاي توليد درخواست‌هاي متعددي را به بخش‌هاي مختلف ارسال كرده‌ايم اما متاسفانه هنوز به نتايجي دست پيدا نكرده‌ايم.
رييس انجمن توليد‌كنندگان فولاد اضافه كرد: دولت حداقل مي‌تواند با وضع محدويت ورود واردات فولاد به كشور مديريت لازم را براي حمايت از توليدكننده داخلي داشته باشد.
سبحاني با بيان اينكه توليدكنندگان علاوه بر كاهش هزينه‌هاي توليد درصدد رفع مشكلات خود در پرداخت معوقات به سيستم بانكي هستند، تصريح كرد: براي حل اين مشكل جلسات مختلفي را با بانك مركزي برگزار كرديم، آنها نيز با درنظر گرفتن اين نكته كه معوقات بانكي باعث شده تا توليدكنندگان امكان فعاليت نداشته باشند، پرداخت سرمايه در گردش را به توليدكنندگان وعده داده‌اند.

  همكاري كم‌شتاب ايران و چين

از‌سوي ديگر، محمد خانداداش‌پور، مديرعامل شركت ملي فولاد ايران گفت: فعاليت‌هاي مشترك ايران و چين درخصوص طرح‌هاي فولاد استاني باتوجه به قراردادهايي كه طي هفت ماهه گذشته امضا شده، از سرعت لازم برخوردار نيست.
به گزارش ايرنا، خانداداش‌پور در ديدار «شورشيانگ چون» نايب‌ رييس گروه ‌ام‌سي‌سي (MCC) چين و هيات همراه وي، اظهار كرد: كارها در چارچوب قراردادهايي كه هفت ماه پيش بين دو طرف به امضا رسيد، از سرعت لازم برخوردار نيست و ايران تاكنون هيچ مبلغي از طرف چيني دريافت نكرده و اين تاخير‌ها قابل‌قبول نيست.
 وي يادآور شد: نسبت به صنعت فولاد چين و توانمندي شركت «ام‌سي‌سي» در ايجاد كارخانه‌هاي فولادي در اين كشور و درمورد سوابق آن آگاهي كاملي وجود دارد و طرح‌هاي فولادي را با سرعت مناسبي اجرا و به بهره‌برداري مي‌رسانند.
خانداداش‌پور در اين نشست انتظارات شركت ملي فولاد ايران را از طرف چيني براي سرعت بخشيدن به روند همكاري در اجراي طرح‌هاي فولاد استاني مطرح كرد.
وي اظهار كرد: نقش فعلي شركت ملي فولاد ايران به‌عنوان شركت عملياتي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) در حوزه صنعت فولاد كشور است. خانداداش‌پور گفت: جديت در اجراي طرح‌هاي مزبور و حل به‌موقع مسايل ازسوي طرف چيني موجب مي‌شود تا كارنامه و سابقه‌يي براي ‌ام‌سي‌سي چين براي ورود در طرح‌ها و زمينه‌هاي ديگر همكاري، فراهم كند.
در اين نشست، شورشيانگ چون نايب‌ رييس گروه «ام‌سي‌سي» درباره همكاري با صنعت فولاد ايران گفت: اجراي هفت پروژه فولاد‌سازي كاري منحصربه‌فرد محسوب مي‌شود كه به‌طور همزمان در حال اجرا و براي اين گروه همكاري با ايران از اهميت بالايي برخوردار است.
وي يادآور شد: «ام‌سي‌سي» در ايران پروژه‌هاي ديگري را اجرا و به پايان رسانده و تخصص لازم براي همكاري در اجراي اين طرح‌ها را دارد. شورشيانگ چون تصريح كرد: تمام سعي اين گروه، حل مسايل و فعال‌تر‌سازي هفت پروژه فولاد استاني ايران است.
بنا بر اين گزارش، دو طرف در اين جلسه با تاكيد بر ارتباط و تعامل بيشتر اظهار كردند: در مسايل اساسي و بنيادي درخصوص تفاهم امضا شده، اختلافي وجود ندارد و باتوجه به شرايط جديد و ورود شركاي جديد بايد هرچه سريع‌تر مسايل فرعي را برطرف و زمينه را براي فعال‌سازي بيشتر طرح‌ها فراهم ساخت.
فولاد سپيددشت (چهارمحال‌وبختياري)، شادگان (خوزستان)، بافت (كرمان)، سبزوار (خراسان‌رضوي)، ني‌ريز (فارس)، قائنات (خراسان‌جنوبي) و ميانه (آذربايجان‌شرقي) هفت طرح فولادي محسوب مي‌شوند كه از سال 1385 به مورد اجرا گذاشته شدند.
طرح‌هاي فولادي ياد شده ظرفيت 800هزار تني دارند كه قابليت افزايش تا يك ميليون تن نيز براي آنها پيش‌بيني شده است.
ايران رتبه پانزدهمين توليد‌كننده فولاد را در جهان دارد و مجموع توليد فولاد خام كشور در سال گذشته به 15.6ميليون تن رسيد.
captcha