مدیریت حیدر مستخدمین حسینی که از سال ۸۷ با هدف ارتقاء نخستین مؤسسه اعتباری ایران(توسعه) به بانک، سمت مدیرعاملی این موسسه را پذیرفته بود، پس از چهار سال فعالیت خاتمه یافت.
به گزارش بینا، موسسه اعتباری توسعه تا سال 87 یکی از موسسات ورشکسته و داری فساد اقتصادی بسیاری بود که فقط ۱۰ شعبه داشت که پس از آمدن مستخدمین حسینی تعداد شعب این موسسه به ۵۰ شعبه سودآور افزایش یافت تا جایی که امروزه بدون بدهی پیشتاز بانکداری مدرن است.
دکترحیدر مستخدمین حسینی ضمن تأیید این خبر به خبرنگار ما، گفت: دراسفندماه سال گذشته موضوع عدم تمایل خود برای حضور در موسسه، به اعضای هیات مدیره و بانک مرکزی اطلاع داده شد که حتی این مساله در رسانه ها نیز بازتاب یافت.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا پس از آنکه اعلام شد شما از موسسه توسعه خواهید رفت ولی تاکنون این موسسه را ترک نکرده اید اظهار داشت: با مخالفت هیات مدیره وقت و هماهنگی های به عمل آمده با بانک مرکزی، مقرر شد این ماموریت تا به امروز ادامه داشته باشد چرا که مقام ناظر(بانک مرکزی) اعتقاد داشت تا زمان برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده و انتخاب هیات مدیره جدید این سمت را بر عهده داشته باشم.
به گفته وی از آنجا که مجمع نیز برگزار شد و اعضا اصلی هیات مدیره نیز انتخاب شده است دیگر این ماموریت خاتمه یافته تلقی می شود.
داستان حضور موفق حیدر مستخدمین حسینی در این موسسه از تصمیمات مورد قبول بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر موسسات پولی و مالی بود، چرا که تجربه تلخی از تاسیس نخستین مؤسسه اعتباری را در کارنامه بانکداری ایران برجای نگذاشت.
گفتنی است: تشکیل امور طرح و برنامه ریزی ، تشکیل امور بین الملل ،راه اندازی واحد بازاریابی ،راه اندازی واحد سهام ،تأسیس اداره آموزش ،تشکیل اداره رفاه ، کارگروه کفایت سرمایه ، کارگروه اصلاح ساختار مالی ،کارگروه اصلاح ساختار اداری ، کارگروه اصلاح ساختار اعتباری و وصول مطالبات ،کارگروه ساختار بین الملل ،کارگروه ساختار برنامه جامع بانکداری الکترونیکی ،راه اندازی بخش مبارزه با پولشویی ، تشکیل کمیته ریسک و اعتبار سنجی، تشکیل کمیته تأمین مالی و سرمایه گذاری ،تشکیل کارگروه تحقیقات و برنامه ریزی ،تشکیل کارگروه توسعه شعب ، راه اندازی کتابخانه توسعه فردا ، تشکیل نظام پیشنهادات کارکنان و مشتریان ،راه اندازی مرکز مشاوره تخصصی ،کسب گواهینامه ایزو 9001:2008 ،راه اندازی واحد بهبود کیفیت ،درجه بندی و حوزه شعب ، تشکیل شرکت های کارگزاری و صرافی ،نصب نرم افزار اعتبار سنجی مشتریان و شکل گیری شرکت ارزیابی و سنجش اعتبار مشتریان مهر خاورمیانه از جمله اقدامات صورت گرفته در سال های حضور وی در این موسسه است .
علاوه بر اینکه در مدت مذکور کل منابع بالغ بر 217 درصد رشد ، حساب جاری نزد بانک مرکزی بالغ بر 107 درصد رشد و مانده تسهیلات به 138 درصد رشد را نشان می دهد، سپرده قانونی نیز با 136 درصد ، نقدینگی با 1249 درصد ، سرمایه با 3900 درصد و تعداد سهامداران با 338 درصد و کفایت سرمایه نیز با 475رشد همراه بوده است .
اینکه مستخدمین حسینی موسسه اعتباری توسعه را از یک بنگاه اقتصادی زیان ده و ورشکسته نجات داده است، بر هیچکس پوشیده نیست اما چرا او رفت و ادامه نداد را باید در کارکرد و رویکرد او و دیگران در بانکداری فعلی جستجو کرد.