به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
معاون مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران:

رشد ۴۵ درصدی صادرات به کشورهای عربی و آفریقایی

نسبت به سال گذشته در زمینه واردات 1.3 درصد کاهش در خصوص صادرات 45.6درصد افزایش را در حوزه کشورهای عربی و آفریقایی تجربه کردیم.
کد خبر: ۳۸۲۷۳
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰

خبر اقتصادی - معاون مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی از افزایش ۴۵ درصدی صادرات به کشورهای عربی و آفریقایی خبر داد.

به گزارش ایلنا، مهرداد فلاح، معاون مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی در سازمان توسعه تجارت ایران، در خصوص حجم تجارت خارجی طی شش ماهه ابتدای سال ۹۳،اظهار داشت: در این مدت میزان صادرات به کشورهای عربی و آفریقایی رقمی به ارزش ۵ میلیارد و ۳۷۱ میلیون دلار و میزان واردات به این کشور‌ها حدود ۵ میلیارد و ۹۰۴ میلیون دلار بوده است.

وی افزود: نسبت به سال گذشته در زمینه واردات1.3درصد کاهش در خصوص صادرات 45.6درصد افزایش را تجربه کردیم.

فلاح با اشاره به مهم‌ترین کالاهای صادراتی در ۶ ماه گذشته، تصریح کرد: قیر، نفت، سیمان، محصولاتی نظیر آهن و فولاد، پلی اتیلن، کاشی و سرامیک و روغن نفت از جمله اقلام صادراتی در این مدت بوده است و واردات در ۶ ماه گذشته شامل وسایل نقلیه، موتور پیستونی، سنگ آهن، دانه گندم، شکر تصفیه شده و گوشی تلفن همراه بوده است.

وی با بیان اینکه کشورهای عربی و آفریقایی شامل ۶۴ کشور است،گفت: مهترین کشورهای این مجموعه که ارتباط تجاری بیشتری با ما دارند شامل عراق، امارات، مصر، عمان، کویت، سوریه، کنیا، لبنان و تانزانیا است و مهم‌ترین کشورهای واردکننده نیز شامل امارات، بحرین، عمان، عراق، آفریقای جنوبی، تونس و مصر هستند.

فلاح مهم‌ترین معضل مبادلات تجاری با کشورهای عربی و آفریقایی را عدم وجود کانتینرهای یخچال دار، حمل و نقل (مسافت طولانی با کشورهای آفریقایی) و داد و ستد‌های بانکی عنوان کرد و گفت: در بین کشورهای عربی و آفریقایی مناسبات سیاسی ما با مصر چندان خوب نیست اما این کشور مهم‌ترین شریک صادراتی ما محسوب می‌شود اما کلا کشورهای آفریقایی به تولیدات ما نیازمندند و از اکثر تولیدات ما استقبال می‌کنند.
captcha