به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
کمیجانی:

هدف گذاری تورم سال94 در سطح 14-13 درصد است

دکتر کمیجانی، قائم‌مقام بانک‌مرکزی با اشاره به تعداد زیاد متقاضیان دریافت وام ازدواج از شبکه بانکی گفت: در سال جاری انتقادات بسیاری از عدم پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در رسانه‌ها مطرح بود ولی با تلاش بخش اعتبارات بانک مرکزی و بانکها و اضافه شدن چند بانک و موسسه اعتباری جدید به خط پرداختکنندگان وام ازدواج، عملکرد بهتری در این حوزه داشته‌ایم و امیدواریم پاسخگوی متقاضیان بیشتری در شبکه بانکی باشیم
کد خبر: ۳۷۲۹۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۹


خبر اقتصادی - قائم مقام بانک مرکزی تامین سرمایه در گردش واحدهاي توليدي را براي خروج از رکود مهم دانست و گفت: عملکرد نظام بانکی در این حوزه نسبت به سال گذشته بهبود نسبی داشته است و نسبت تسهیلات سرمایه در گردش از کل تسهيلات پرداختي شبکه بانکي در سال جاری به 60 درصد رسیده که در مقایسه با 53 درصد سال گذشته 7 واحد درصد افزایش داشته است. بنابراین، عملکرد اعتباری شبکه بانکی کشور با الزامات خروج از رکود اقتصادی همخوانی دارد.
دکتر کمیجانی در بخش دیگر سخنان خود وضعیت رشد نقدینگی را این‌گونه تشریح کرد: رشد نقدینگی در مهر ماه سال جاري نسبت به مهر سال گذشته به 28.7 درصد رسیده است که از سطح 23 تا 25 درصد پیش‌بینی ما کمی فراتر رفته است. البته 3.9 از این رشد مربوط به توسعه پوشش آمارهاي پولي بانک مرکزي و لحاظ اطلاعات بانکها و موسسات جدیدالتاسیس مي‌باشد؛ ولی با تمام این اوصاف، براي حصول به اهداف تورمي بايد تلاش‌های بیشتری در زمينه کنترل نقدینگی صورت پذيرد.
قائم مقام بانک مرکزی هدف‌گذاری کنترل تورم برای سال آینده را 13 تا 14 درصد اعلام کرد و افزود: حصول به اهداف تورمی یاد شده، مستلزم رعایت الزاماتی در حوزه سیاست پولی و کنترل رشد نقدینگی می‌باشد. بدیهی است در صورت عدم توجه به این الزامات و افزایش رشد نقدینگی از حدود تعیین شده، عملکرد نرخ تورم نیز از اهداف تعیین شده فراتر خواهند رفت.
دکتر کمیجانی در پایان از مدیران عامل بانکها درخواست نمود در ماههای پایانی سال با رعايت انضباط مالی و  کنترل اضافه برداشت خود از منابع بانک مرکزي ، دولت و بانک مرکزی را در دستیابی به اهداف اقتصادی تعيين شده یاری رسانند. در ادامه اعضاي هيئت عامل بانک مرکزي و مديران عامل بانکها در خصوص موضوعات و تحولات نظام بانکي به بحث و تبادل نظر پرداختند.
captcha