خبر اقتصادی - "قائم مقام وزیر نیرو" با بیان اینکه ما مدعی العموم کیفیت آب هستیم، گفت: حاضریم سرزنش "کمبود آب" را به جان می خریم آب بی کیفیت به مردم تحویل نمی دهیم
به گزارش ایلنا، ستار محمودی ضمن تشریح مراحل تصفیه آب، در خصوص "کیفیت آب" در نقاط مختلف تهران گفت: در تهران 70 مخزن در مدار سرویس قرار دارد كه تمام آب ورودی به شبكه انتقال آب تهران ابتدا به این مخازن منتقل می شود و پس از تعدیل در كلرزنی، اطمینان از تاثیر کلر و همچنین تنظیم فشار بعد از مخازن، وارد شبكه می شود.
وی افزود: مجموعه آب ها با كیفیت متفاوت وارد این مخازن می شوند و آب های سطحی بعد از تصفیه و آب های زیرزمینی بصورت مستقیم وارد مخازن می شوند و بعد از كلرزنی مستقیما وارد شبكه می شوند و بعضی نیز دوباره رویشان پمپاژ انجام می شود.
قائم مقام وزیر نیرو تصریح كرد: بعد از خروج آب از مخزن؛ سنسورهای سنجش لحظه ای به لحاظ 5 پارامتر كیفیت را بصورت آنلاین بررسی می كنند و چكاپ اولیه و كلی انجام می شود و جایی كه لازم باشد كیفیت اولیه سنجیده شود آب به آزمایشگاه می رود.
آب تهران شبانه روزی نمونه برداری می شود
وی خاطرنشان كرد: آب تهران و قریب به اتفاق شهرهای كشور بصورت شبانه روزی بر اساس استاندارد و دستورالعمل خاص نمونه برداری می شوند و زمان توقف در آزمایشگاه هم تعریف شده و طبق نرم جهانی است بنابراین آبی كه در تهران مورد استفاده قرار می گیرد این مراحل را طی كرده است.
کیفیت آب تهران مطابق استاندارد WHO است
محمودی تاكید كرد: آب شرق، شمال، غرب، مركز و جنوب تهران بر اساس استاندارد بین المللی WHO و استاندارد ایران اندازه گیری می شود و اگر كیفیت آن تغییر كرده باشد از رده خارج می شود.
وی اظهار داشت: مثلا چند سال گذشته نمونه هایی وجود داشت كه نشان می داد بعضی شاخص ها در آب نزول كرده بلافاصله این آب برای اینكه تشخیص داده شود كه مشكل از كجاست از رده خارج می شد و در حال حاضر كه امكانات و قابلیت ها افزایش یافته امكان ردیابی نیز افزایش یافته است.
قائم مقام وزیر نیرو در مثالی دیگر بر اثبات حساسیت مسئولین در كیفیت آب گفت: 10 سال قبل در جایی آب پارك و شبكه آب شهری مخلوط شده و میزان كلر پایین آمده بود كه بعد از پیگیری ها حوزه را از رده خارج كرده و متوجه شدیم كه لوله ها اشتباه بهم متصل شده اند.
وی با بیان اینکه آبی كه با این کیفیت در اختیار مردم قرار می گیرد اتفاقی نیست، اظهار داشت: کشورهای پیشرفته نسبت به کیفیت آب خیلی حساسند اما سرمایه گذاری و هزینه ای که ایران برای کیفیت آب می کند، بسیار بالاست به طوری که فقط برای یک آزمایشگاه فاضلاب استان تهران 60 تا 70 متخصص وجود دارد در حالی که در کمترین جایی در دنیا چنین امکاناتی با مدرن ترین وبهترین تجهیزات سرمایه گذاری وجود دارد ضمن اینکه اگر تکنولوژی جدیدی هم بیاید لافاصله وارد کار می کنیم.
کیفیت آب خط قرمز وزازت نیرو/سرزنش کمبود آب را به جان می خریم
محمودی تاکید کرد: کیفیت آب برای وزرت نیرو خط قرمز است به طوری که اگر آب کم باشد و کیفیت آن پایین باشد حاضریم سرزنش کمبود آب را به جان بخریم ولی حاضر نیستیم اعتماد مردم را به خاطر تحویل آب بی کیفیت از دست بدهیم.
وی گفت: کیفیت آب را آزمایشگاه تشخیص می دهد مثلا ممکن است آبی که کدر باشد از دید مصرف کننده آلوده تلقی شود اما ودر واقع آب زلال و گوارا، آلودگی داشته باشد.
بعنوان مدعی العموم، آلودگی زدایی از آب به عهده ماست
قائم مقام وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ما بعنوان مدعی العموم آلودگی زدایی از آب را انجام می دهیم و وزارت بهداشت هم بعنوان ناظر اصلی کار نظارت می کند و نمونه ها را بطور کامل بصورت هفتگی و ماهانه کنترل می کند و اگر موردی بود اطلاع می دهند.