به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
بخش صنعت و تولید چگونه وام می گیرند

حرکت نظام بانکی شتاب می گیرد

رییس‌کل بانک‌مرکزی گفت:یکی از مهمترین مقوله هایی که اکنون در بانک مرکزی با آن مواجهیم اینست که نظام بانکی چگونه می‌خواهد به صنعت و تولید تسهیلات بدهد تا بتواند به خروج از رکود کمک کند
کد خبر: ۳۶۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸


خبر اقتصادی - سیف با اشاره به اینکه دولت یازدهم هدف را بر خروج از رکود توام با کنترل تورم تعیین کرده است، تصریح کرد: از این جهت قرار است سال 95 سالی باشد که تورم تک‌رقمی شود و با اطمینان کامل نیز می‌گوییم همه برنامه‌ها در این مسیر است؛ اما باید توجه کنیم که با حفظ این دستاورد خروج از رکود بحث دیگری است و سیاست مجزا و متفاوتی را می‌طلبد که باید با ظرافت کامل اجرا شود تا لطمه‌ای به کنترل تورم وارد نسازد و اخلالی در اهداف برنامه‌های تورمی دولت ایجاد نکند. به همین دلیل، سعی می‌کنیم امکانات موجود به‌جا و در مسیر هدف مصرف شود تا از آن نتیجه‌ مثبت به دست آید
سیف در ادامه سخنان خویش با اشاره به مکانیزم جدید تسهیلات در بخش سرمایه‌گذاری عنوان کرد: در روش جدید  دریافت‌کننده تسهیلات ملزم است حداقل 25 درصد از حجم سرمایه‌گذاری لازم را شخصاً تامین کند چرا که سرمایه‌گذاران خرد که رقم سرمایه آنها ناچیز است، تعلق خاطری به پروژه ندارند و به محض بروز کمترین نوسان، آن را رها می‌کنند.  
رییس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه قصد داریم اقدام و حرکت در نظام بانکی را  شتاب دهیم، افزود: می‌خواهیم این شتاب را افزایش دهیم لذا باید منابع محدود تسهیلات نظام بانکی در مسیری که اثربخشی بیشتری دارد مورد استفاده قرار ‌گیرد. رشد اقتصادی 6/4 درصد سه ماه اول امسال نسبت به  سه ماهه اول سال گذشته تحت تاثیر جهت‌گیری درست نظام بانکی کاملاً منطقی است و با ادامه این سیاست امیدواریم بتوانیم تحقق مجدد آن در آینده  را تضمین کنیم.
رییس شورای پول و اعتبار ضمن تاکید بر این نکته که منابع بانک، سرمایه‌گذار و دولت متعلق به کشور است و باید به صورت مطلوب از آن استفاده شود افزود: با اتخاذ تدابیر صحیح و کارشناسانه سعی می‌شود در مسیر درست حرکت شود و همانطور که اشاره شد سال 93 و 94 اولویت اول تامین سرمایه در گردش خواهد بود و  در مرحله بعد تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری قرار دارد.
 رییس‌کل بانک‌مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید با دقت و وسواس تلاش کنیم تا سرمایه‌گذار بتواند پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهد و اقتصاد قابل پیش‌بینی شود، خاطرنشان کرد: هیچ سرمایه‌گذاری نمی‌تواند بدون ابزار لازم، برنامه‌ریزی کند. ما ابزار لازم را در اختیار سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی قرار می‌دهیم تا به حرکت مثبت خویش ادامه دهد.
captcha