مراحل واگذاری پروژه بیدبلند٢ به عنوان بزرگترین پروژه گازی کشور از شرکت سپهر انرژی به هلدینگ خلیج فارس با موافقت اصولی وزارت نفت در دست اقدام است.

خبر اقتصادی - در پی اعلام آمادگی هلدینگ خلیج فارس برای مشارکت در پروژه ساخت پالایشگاه بید بلند 2 که خوراک واحدهای پتروشیمی متعلق به این هلدینگ را تامین می کند، مذاکرات نهایی در این زمینه انجام شده است.
به گزارش ایسنا، در این پروژه سهم شرکت ملی گاز ایران، ٢٠ درصد و سهم هلدینگ خلیج فارس نیز ٨٠ درصد خواهد بود.
در این راستا عبدالحسین ثمری، معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران با ابراز امیدواری نسبت به اینکه امیدواریم مذاکرات هرچه زودتر به نتایج خوبی برسد و این پروژه از وضعیت کنونی خارج شود و روی ریل اجرایی قرار گیرد،گفت: این شرکت با وزارت نفت نیز مذاکراتی انجام داده است.
وی همچنین از برآورد هزینه های انجام شده از سوی شرکت ملی گاز ایران و شرکت سپهر انرژی در این پروژه خبرداد.
به گزارش ایسنا پروژه پالایشگاه بیدبلند 2 در سال 1380 برای اجرا به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ شد اما عملیات اجرایی آن در سال 1386 شمسی آغاز شد و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته بنا بود این پروژه طی مدت 36 ماه تکمیل شده و در سال 1389 به بهره برداری برسد.
اما این پروژه در موعد مقرر به بهرهبرداری نرسید و در پی تاخیرهای متعدد در سال 1389 ، شرکت ملی گاز ایران و شرکت سپهر انرژی وابسته به بانک صادرات ایران امضا کردند که بر اساس آن ساخت پالایشگاه بید بلند ٢ با مشارکت 80 درصدی شرکت وابسته به بانک صادرات انجام شود اما این قرارداد نیز نتوانست گره اجرای این پروژه را باز کند.
بر این اساس تاخیرهای پی در پی شرکت سپهر انرژی در این پروژه باعث شد تا بر اساس تصمیم هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران، مفارقت نامه شرکت سپهر انرژی از توسعه این پالایشگاه تصویب شد.
به گزارش ایسنا در راستای تامین منابع مالی و تسریع در اجرای پروژه بزرگ پالایشگاه گاز بید بلند 2 توسط شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، کنسرسیومی متشکل از 6 بانک ایرانی شامل بانک های ملی، سپه، تجارت، ملت، پارسیان و صنعت و معدن تشکیل شده تا اجرای این پروژه بزرگ ملی از سر گرفته شود.