به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵

جزييات مصوبه وام 50 ميليون توماني ساخت مسكن

هيات وزيران در جلسه 23/7/1393 به پيشنهاد مشترك شماره 02/100/38246 مورخ 20/7/1393 معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور و وزارت راه و شهرسازي و به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران وام‌هاي مربوط به احيا، بهسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري ـ مصوب 1389ـ و براي احيا، نوسازي و بهسازي مسكن در بافت‌هاي فرسوده، ناكارآمد و سكونتگاه‌هاي غيررسمي و تامين مسكن گروه‌هاي كم‌درآمد و زوج‌هاي جوان را تصويب كرد:
کد خبر: ۳۳۸۸۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۰

خبر اقتصادی - در اجراي مواد (171) و (172) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه‌ـ مصوب 1389ـ و در راستاي تحقق قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن ـ مصوب 1387ـ و قانون حمايت از احيا، بهسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري ـ مصوب 1389ـ و براي احيا، نوسازي و بهسازي مسكن در بافت‌هاي فرسوده، ناكارآمد و سكونتگاه‌هاي غيررسمي و تامين مسكن گروه‌هاي كم‌درآمد و زوج‌هاي جوان تا سقف يك ميليون و 800هزار واحد مسكوني تا پايان برنامه ششم توسعه اقدامات زير انجام مي‌شود:

1ـ ميزان سـقف تسهيلات تامين مسـكن در كلان‌شهرها، پانصـد ميليون (500.000.000) ريال، مراكز استان‌ها و شهرهاي بالاي 200 هزار نفر جمعيت، چهارصد ميليون (400.000.000) ريال و ساير شهرها سيصد ميليون (300.000.000) ريال است.

2ـ متن زير جايگزين ماده (6) تصويب‌نامه شماره 122174/ت48637هـ مورخ1392/7/2مي‌شود و دو تبصره به عنوان تبصره‌هاي (3) و (4) به ماده مذكور الحاق مي‌شود:

ماده6 ـ ميزان سقف تسهيلات وديعه اسكان موقت ساكنين در بافت‌هاي فرسوده و سكونتگاه‌هاي غيررسمي در كلان‌شهرها، دويست ميليون (200.000.000) ريال، مراكز استان‌ها و شهرهاي بالاي دويست هزار نفر، يكصد و پنجاه ميليون (150.000.000) ريال و ساير شهرها، يكصد ميليون (100.000.000) ريال تعيين مي‌شود.

تبصره3ـ 10درصد از سود تسهيلات موضوع اين بند برعهده متقاضي است.

تبصره4ـ تعداد تسهيلات موردنياز در هر سال 60هزار واحد و در مجموع تا پايان برنامه ششم توسعه، 360هزار واحد تعيين مي‌شود.

3- معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور موظف است به ميزان 9درصد سود تسهيلات مسكن موضوع بند (1) و مابه‌التفاوت سود 10درصد سهم متقاضي در وديـعه اسكان موقت موضوع بند (2) تا سقف سود مصوب تسهيلات بخش مسكن در سال 1393 را از محل اعتبارات قانون هدفمندكردن يارانه‌ها و در سال 1394 پس از پيش‌بيني در لايحه بودجه سنواتي و تصويب نهايي آن براي پرداخت به بانك‌هاي عامل منظور و تضمين‌نامه موردقبول بانك مركزي را صادر كند. يارانه سود تسهيلات سهم دولت براي سال‌هاي بعد توسط هيات وزيران تعيين خواهد شد.

4ـ بانك مركزي مكلف است براي پرداخت تسهيلات موضوع اين تصويب‌نامه نسبت به تعيين بانك‌هاي عامل و سهميه هر يك در هر سال به تعداد 300هزار واحد و در مجموع يك ميليون و 800 هزار واحد مسكوني تا پايان برنامه ششم توسعه اقدام كند.

5ـ وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي مكلف است در قالب تفاهم‌نامه با وزارت راه و شهرسازي نسبت به شناسايي گروه‌هاي هدف موضوع اين تصويب‌نامه از طريق سازمان تامين اجتماعي، صندوق بازنشستگي كشوري، كميته امداد امام خميني (ره) و سازمان بهزيستي كشور و ساير نهادهاي حمايتي مردم نهاد اقدام كند.

تبصره ـ پرداخت تسهيلات و يارانه نوسازي و بهسازي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري با اولويت زوج‌هاي جوان، گروه‌هاي كم‌درآمد و زنان سرپرست خانوار است كه تاكنون از تسهيلات مسكن استفاده نكرده‌اند.

6ـ وزارت راه و شهرسازي (شركت مادرتخصصي عمران و بهسازي شهري ايران) مكلف است براسـاس سهميه ابلاغ شده بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران نسبت به توزيع استاني تسهيلات با هماهنگي معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور (به تفكيك بانك‌هاي عامل تعيين شده) و شناسايي متقاضيان واجد شرايط و معرفي آنها جهت دريافت تسهيلات و نظارت بر ساخت و ساز در چارچوب قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان اقدام كند.

captcha