خبر اقتصادی - پایگاه اینترنتی آذرنیوز طی گزارشی نوشت: طبیعتا ایران جذابیت های گردشگری متعددی دارد. در مناطق مختلف این کشور می توان چشم اندازهای زیبا، آثار هنری اسلامی، مقبره های تاریخی را دید و از طعم لذیذ غذاهای ایرانی لذت برد. به علاوه، کاروانسراهای تاریخی واقع در مسیر مارکوپولو، مساجد زیبا، بنای تخت جمشید و بناهای باشکوه از جذابیت های بی بدیل ایران به شمار می روند.
به گزارش تسنیم، هرچند ایران تاریخ غنی ای دارد و از نظر مذهبی و طبیعی دارای جذابیت های فراوانی است، اما این کشور به دلیل عدم توجه کافی به موضوع گردشگری، هنوز نتوانسته است به یک بازار گردشگری موفق در سطح جهان تبدیل شود. همچنین مشکلات اقتصادی و اجتماعی ای نیز وجود دارند که باید در کنار مسئله توسعه گردشگری حل شوند.
ایران باید برخی مشکلات خود در زمینه توسعه گردشگری را حل کند. یکی از عواملی که مانع از توسعه صنعت گردشگری است، ناکافی بودن تعداد هتل ها، مهمانسراها و رستوران هایی است که دارای استانداردهای بین المللی هستند.
در حال حاضر، ایران دارای 1100 هتل می باشد که از بین آنها تنها 130 مورد 4 ستاره و پنج ستاره هستند. تا سال 2025 تعداد هتل های ایران 3 برابر خواهد شد.
کارشناسان معتقدند تا سال 2025، تعداد ورود گردشگران خارجی به ایران از 5 میلیون نفر فعلی به 20 میلیون نفر خواهد رسید.
یک برنامه توسعه در بخش گردشگری 2 سال قبل تصویب شده است. ایران کارهایی را در این حوزه آغاز کرده است، اما روند انجام امور به کندی پیش می رود و در برخی موارد ساخت هتل های جدید به دلایل نامشخص به تاخیر می افتد.
عامل دیگری که مانع از توسعه گردشگری در ایران است، نبود برنامه های صحیح و کامل گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی است. در دیگر کشورها آموزش هایی برای سازمان
دهندگان تورهای گردشگری در زمینه برنامه ریزی، پیشنهاد دهی، اسکان و گرداندن گردشگران ارائه می شود، در حالی که در ایران این دوره های ضروری برگزار نمی شود.
ایران بدون شک گام های مثبتی را در این حوزه برداشته است، اما این گام ها کافی نیستند.
هرچند ایرانی ها مردمان مهمان نوازی هستند و با روی گشاده از گردشگران خارجی استقبال می کنند، و آنها را به خانه های خود دعوت می کنند، اما شهروندان ایرانی از اهمیت صنعت گردشگری اطلاع کافی ندارند. بسیاری از مردم ایران چیزی در مورد مناطق گردشگری کشورشان نمی دانند. آنها همچنین توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی ندارند.
دیگر عامل موثر در عدم توسعه صنعت گردشگری ایران، دیدگاه های منفی ای است که رسانه های خارجی در مورد ایران، مسائل حقوق بشری آن و خطرات احتمالی متوجه گردشگران در این کشور ترویج می کنند. من که یکبار به ایران سفر کرده ام می توانم به دیگران در مورد برقراری امنیت و ثبات در این کشور اطمینان بدهم.
روزنامه گاردین اخیرا در مطلبی نام 20 کشور امن جهان را اعلام کرده و نام ایران را در رده هفدهم این جدول جای داده است.
بر اساس آمارهای رسمی، اکثر گردشگران با هدف درمان، دیدن مناظر زیبا، اماکن تاریخی و بیش از همه تجارت به ایران سفر می کنند. گردشگران بیش از همه از استان های خراسان رضوی (مشهد)، ایلام؛ آذربایجان غربی؛ اردبیل؛ آذربایجان شرقی، تهران؛ خوزستان؛ سیستان و بلوچستان و گیلان بازدید می کنند. اکثر گردشگران از کشورهای عراق، آذربایجان، ترکیه، افغانستان؛ پاکستان، ترکمنستان، عربستان، کویت، هند و بحرین به ایران سفر می کنند.