مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی گفت: تا اوایل زمستان امسال در مجموع از فاز 12 پارس جنویی 60 تا 65 میلیون متر مکعب گاز روزانه به خطوط سراسری کشور تزریق می شود.

خبر اقتصادی - علی اکبر شعبان پور افزود: هم اکنون روزانه ٢٨ میلیون متر مکعب گاز ترش از سکوی ١٢ A این فاز در دو واحد شیرین سازی پالایشگاه فراورش می شود.
به گزارش ایرنا، وی از بهره برداری سومین و چهارمین واحد شیرین سازی پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی با استفاده از گاز ترش و خشک خط لوله پنجم سراسری تا پایان آبان امسال خبر داد و اضافه کرد: سکوهای B و C فاز ١٢ پارس جنوبی تا اواخر آذر ماه امسال راه اندازی می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: با بهره برداری کامل از فاز ١٢ میدان مشترک پارس جنوبی روزانه ٨١ میلیون متر مکعب گاز شیرین، ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٧٥٠ هزار تن گوگرد در سال به تولید کشور افزوده می شود.
شعبان پور با اشاره به آغاز طراحی واحد اتان زدایی در نزدیکی پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی بیان کرد: تلاش می شود در چند سال آینده از اتان و LPG این فاز برای استفاده در واحدهای پتروشیمی برداشت شود.
وی از آغاز تولید گوگرد در نخستین واحد گوگرد زدایی فاز ١٢ خبر داد و گفت: تا اواخر آذر امسال واحد دوم گوگرد زدایی این پالایشگاه به بهره برداری می رسد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی تا پایان امسال پنج واحد شیرین سازی این فاز به بهره برداری خواهد رسید.
وی به عملیات انشعاب گیری از خط لوله سراسری گاز برای استفاده در پالایشگاه فاز ١٢ با همکاری متخصصان منطقه ١٠ عملیات انتقال گاز کشور اشاره کرد و گفت: واحدهای شیرین سازی این پالایشگاه با استفاده از این خط لوله تا پیش از راه اندازی سکوهای دریایی تست و بهره برداری می شوند.
شعبان پور یاداورشد: از اسفند سال گذشته تاکنون بیش از ٣,٥ میلیون بشکه میعانات گازی فاز ١٢ پارس جنوبی به خارج از کشور صادر شده و بزودی با هماهنگی های انجام شده با امور بین الملل شرکت ملی نفت، ١.٢ میلیون بشکه میعانات گازی دیگر این فاز صادر خواهد شد.