به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
پس از نشت نفتی سال 2010

2میلیون بشکه نفت بریتیش پترولیوم روی آب ماند

بررسی‌ها حاکی از این است که حدود دو میلیون بشکه نفت بریتیش پترولیوم که در جریان نشت نفتی سال 2010 در سواحل خلیج مکزیک رها شد، در اقیانوس باقی مانده است.
کد خبر: ۳۲۸۰۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۹
80-60.jpg

خبر اقتصادی - آکادمی ملی علوم آمریکا اعلام کرد: سرنوشت دو میلیون بشکه از پنج میلیون بشکه نفت شرکت بریتیش پترلیوم که در سال 2010 به دریا نشت کرد، هنوز مشخص نشده است.

به گزارش ایسنا، محققان نمونه‌هایی را از بیش از 500 نقطه حوالی چاه نفتی ماکوندو(محل بروز نشت نفتی) جمع آوری کرده و متوجه شده اند که این نشت بسیار گسترده بوده است.

براساس این تحقیق مشخص شده که نفت در منطقه ای به وسعت 3200 کیلومتر مربع و حتی شاید بیشتر نشت کرده است.

از سوی دیگر بررسی‌های دانشگاه کالیفورنیا و موسسه اقیانوس شناسی ماساچوست نشان می‌دهد نفت ابتدا به آب‌های عمیق نشت کرده و سپس به لایه زیرین کف دریا رفته است.

محققان با بررسی رسوبات کف دریا و پیدا کردن ماده هوپان که یک نوع هیدروکربن حاصل از نفت خام است، به این نتیجه رسیده اند.

فدراسیون ملی حیات وحش آمریکا پیشتر اعلام کرده که مطالعات علمی روی 14 گونه جانوری تحت تاثیر نشت نفتی نشان می‌دهد، آسیب‌های طولانی مدت به دلفین‌ها، لاکپشت‌های دریایی، ماهیهای تن، پنگوئن‌ها و دیگر جانوران منطقه وارد شده است.

شرکت بریتیش پترولیوم ضمن اذعان به این نشت نفتی با پرداخت چهار میلیارد و 500 میلیون دلار به دولت برای حل اتهامات پرونده موافقت کرده است.

بریتیش پترولیوم به علاوه در سال 2012 با پرداخت هفت میلیارد و 800 میلیون دلار خسارت به مشاغل و افراد محلی تحت تاثیر نشت نفتی موافقت کرد.

قاضی یک دادگاه فدرال در نیو اورلآن ماه گذشته اعلام کرد: بریتیش پترولیوم قبل از نشت نفتی سال 2010 "اشتباه فاحشی" مرتکب شده است. این به معنی اینست که امکان دارد این شرکت مجبور به پرداخت چند میلیارد دلار دیگر جریمه شود.

در 20 آوریل 2010 ترکیدگی سکوی حفاری عمیق بریتیش پترولیوم بر اثر فشار 11 کشته برجای گذاشت.

در پی این حادثه دادگاه اعلام کرد، این نشت نفتی به دلیل عدم احتیاط کافی شرکت تابعه زیرمجموعه بریتیش پترولیوم، شرکت خدمات نفتی هالیبرتون و ترانس اوشن(مالک سکو) در حفاری چاه پرخطر رخ داده است.
captcha