خبر اقتصادی - به گزارش ایرنا، این میزان بارندگی نیز نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته با 236 میلیمتر بارندگی حدود هشت درصد کاهش نشان می دهد.
براساس آمارهای موجود شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره وضعیت بارندگی کشور حجم بارشها از اول مهر سال گذشته تا پایان 25 شهریور معادل 359.27 میلیارد مترمکعب می باشد.
میزان بارندگی ها در حوضه آبریز اصلی دریای خزر در سال آبی جاری 362 میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی دوره گذشته با 404 میلیمتر 10 درصد کاهش و نسبت به دوره درازمدت سال قبل با 419 میلیمتر بارندگی 14 درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان درسال آبی جاری با 328 میلیمتر نسبت به دوره گذشته با 345 میلیمتر بارندگی پنج درصد و نسبت به دوره درازمدت با 367 میلیمتر 11 درصد کاهش نشان می دهد.
براساس این گزارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال آبی جاری با 228 میلیمتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 298 میلیمتر بارندگی از 23 درصد کاهش و نسبت به درازمدت با 336 میلیمتر از 32 درصد کاهش بارندگی برخوردار شده است.
حوضه آبریز فلات مرکزی نیز با 148 میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه دوره قبل که برابر با 161 میلیمتر بوده، هشت درصد و نسبت به دوره درازمدت با 162 میلیمتر بارندگی 9 درصد کاهش داشته است.
همچنین در حوضه آبریز مرزی شرق در سال آبی جاری 104 میلیمتر بارندگی داشته ایم که این میزان با دو درصد رشد نسبت به مدت مشابه دوره گذشته به 181 میلیمتر رسیده که این رقم نسبت به دوره درازمدت قبل که برابر با 104 میلیمتر بوده، حکایت از بارش های سر به سر دارد.
این گزارش حاکیست حوزه آبریز سرخس نیز در سال آبی جاری از 160 میلیمتر بارندگی برخوردار بوده که نسبت به دوره مشابه گذشته با 181 میلیمتر بارندگی 12 درصد و نسبت به درازمدت با 218 میلیمتر، 27 درصد کاهش نشان می دهد.
بنابراین براساس آخرین گزارش ها، حجم بارش های کشور تا 25 شهریور ماه سال آبی جاری معادل 359.27 میلیارد متر مکعب بوده که در مقایسه با میزان سال آبی گذشته که برابر با 388.934 میلیارد مترمکعب بوده از هشت درصد کاهش برخوردار شده است.
براساس گزارش وضعیت بهره برداری از مخازن سدهای کشور، حجم ورودی آب در سال جاری به 152 سد حدود 31.19 میلیارد مترمربع بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از شش درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین حجم خروجی آب در سال جاری از 152 سد حدود 27.84 میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به 30.56 میلیارد متر مکعب سال گذشته با کاهش بیش از هشت درصدی مواجه شده است.
در حال حاضر حجم مخازن آبی در 152 سد کشور شامل هشت سد بین 90 تا 100 درصد حجم پرشدگی آب، 31 سد بین 70 تا 90 درصد حجم پرشدگی، 34 سد بین 50 تا 70 درصد، 19 سد بین 30 تا 50 درصد و 80 سد کمتر از 40 درصد پرشدگی حجم آب را دارا هستند.
براساس همین آمار، حجم آب سدهای تهران به ترتیب سد لار با 46 میلیون مترمکعب، لتیان با 47 میلیون مترمکعب، سد طالقان با 184 میلیون مترمکعب، سد ماملو با 100 میلیون مترمکعب و سد کرج با 124 میلیون مترمکعب و در مجموع 501 میلیون مترمکعب آب دارند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 15 درصد کاهش نشان می دهد.
بنابراین با توجه به پایان یافتن فصل تابستان و وضعیت بارندگی های این فصل در مقایسه با سال گذشته نشان از ادامه خشکسالی ها دارد که امیدواریم در فصل پاییز شاهد بارندگی ها باشیم.
به نظر می رسد با توجه به آمارهای ارائه شده و شرایط بحرانی برخی از کلانشهرهای کشور از جمله پایتخت تنها راه گذر از این شرایط رعایت الگوی مصرف و توجه به هشدارهای شرکت های متولی تامین انرژی است.