به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
محمدباقر نوبخت پس از جلسه هيات‌دولت:

دولت براي بهبود اقتصاد زمان را از دست نمي‌دهد

محمدباقر نوبخت شخصيتي است كه گاهي در نقش معاونت «نظارت راهبردي» رييس‌جمهور و زماني ديگر در نقش «سخنگوي دولت» به ميان خبرنگاران مي‌آيد تا مهم‌ترين برنامه‌هاي اقتصادي دولت تدبير و اميد در بخش‌هاي گوناگون را تشريح كند.
کد خبر: ۲۸۳۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۲

خبر اقتصادی - روز گذشته نوبخت پس از پايان جلسه هيات‌دولت اعلام كرد: «فرآيند تهيه و تدوين برنامه ششم توسعه از سال95 آغاز خواهد شد اما امروز، هيات‌دولت با ارايه نسخه كوتاه‌مدت دوساله به‌عنوان پيش‌برنامه برنامه ششم توسعه، درصدد برطرف كردن بسياري از مشكلات ابتدايي بر سرراه توليد كشور است.»



  مقابله با «ركود» بلندمدت است

سخنگوي دولت بلافاصله پس از پايان جلسه هيات‌دولت درخصوص ظرفيت‌هاي اقتصادي كشور در سال93 و سال‌هاي آينده اظهاركرد: «براي اينكه بتوانيم رويكرد سال93 و سال‌هاي آتي را تماما با سياست‌هاي اقتصادي خروج از ركود تنظيم كنيم بايد از تمامي ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي موجود در اقتصاد كشور بهره ببريم.»

سخنگوي دولت با اشاره به طولاني‌بودن دوره مقابله و مبارزه با ركود، افزود: «اساسا براي مقابله با مقوله ركود مدت‌زماني طولاني نياز است و ناگزيرم تصريح كنم كه براي مبارزه با ركود و تورم يك دوره بلندمدت را مورد توجه قرار داده‌ايم.» محمدباقر نوبخت درخصوص برنامه ششم توسعه گفت: «تهيه و تدوين اين برنامه از سال95 آغاز خواهد شد ولي از الان با ارايه اين نسخه اقتصادي يك برنامه اقتصادي كوتاه‌مدت دوساله را به‌عنوان پيش‌برنامه، برنامه ششم توسعه ارايه شد تا نيازها و مشكلات ابتدايي بر سرراه اين برنامه رفع شود.»

  اختصاص 10 ميليارد دلار براي كشاورزان

سخنگوي دولت درباره كمبود زمان در اقتصاد اشاره داشت و تاكيد كرد: «روزها و فرصت‌هاي طلايي براي اقتصاد كشور گذشته است و ديگر فرصت تلف‌كردن موقعيت‌هاي خوب را نداريم؛ امروز دوره عسرت در اقتصاد كشور است و بايد به فكر چاره‌جويي براي برون‌رفت از مشكلات باشيم.» نوبخت ادامه داد: پس بايد اين حق را به دولت داد تا از هر مدت زمان كوتاهي نهايت استفاده را ببرد و تا زمان تهيه برنامه ششم، حداقل يك برنامه كوتاه‌مدت اقتصادي براي برون‌رفت از مشكلات امروز اقتصاد ارايه مي‌داد.

سخنگوي دولت درباره وضعيت كشاورزان در اين بسته اقتصادي نيز اشاره داشت و اظهاركرد: «براي كشاورزان بيش از 10ميليارد دلار براي كل بخش كشاورزي در سال جاري اختصاص داده شده است؛ از اين ميزان حداقل چهارميليارد دلار يعني 12هزارميليارد تومان به بخش كشاورزي كشور تخصيص داده شد كه اين مبلغ كمي نيست و البته پرداخت تخصيص‌ها نيز آغاز شده است.»

نوبخت با اشاره به برنامه‌هاي دولت براي بهبود شرايط كشاورزان گفت: «بهسازي بيش از پنج‌هزارو500 هكتار نيز از اراضي كشاورزي استان خوزستان شروع شده است و براي 500هزار هكتار استان سيستان‌وبلوچستان نيز اعتبار مبالغ تخصيص‌يافته، اختصاص داده شده است.» سخنگوي دولت در پايان اظهاركرد: «دولت براي جمع‌آوري آب‌هاي مرزي برنامه‌هاي وسيعي دارد تا اين آب‌ها سخاوتمندانه از سوي ايران به‌سمت كشورهاي ديگر نرود.»



  كارگروه توسعه و تعميق زيارت و ترويج فرهنگ رضوي تشكيل مي‌شود

روز گذشته هيات‌دولت تصويب كرد، كارگروه توسعه و تعميق زيارت و ترويج فرهنگ رضوي با مسووليت معاون اجرايي رييس‌جمهوري تشكيل شود. به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دولت، هيات‌وزيران در راستاي توسعه و تعميق زيارت و ترويج فرهنگ رضوي و اتخاذ تصميمات هماهنگ درخصوص امور فرهنگي، عمراني، زيربنايي و زيرساخت‌ها در امور زايران در مقياس ملي و بين‌المللي، با تشكيل كارگروهي با مسووليت معاون اجرايي رييس‌جمهوري موافقت كرد.

براساس اين مصوبه، ديگر اعضاي اين كارگروه را معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهوري، وزراي فرهنگ و ارشاد اسلامي، كشور، راه وشهرسازي، معاون رييس‌جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي،‌صنايع‌دستي وگردشگري، رييس‌كل بانك مركزي و استاندار خراسان‌رضوي تشكيل مي‌دهند. همچنين تصميمات اين كارگروه درصورت لزوم براي تصميم‌گيري نهايي به هيات‌وزيران ارسال مي‌شود.
captcha