:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ تير ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۹
در گفت‌وگوی اقتصادگردان با یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد:

ریشه گرانی‌ها در سیاست‌های ارزی بانک مرکزی است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه امروز نیز در میانه شرایط حساس کشور، بانک مرکزی همچنان همان مسیر غلط تضعیف پول ملی و افزایش نرخ ارز رسمی را ادامه می‌دهد؛ گفت: آثار این سیاست به‌ زودی در قیمت مواد اولیه، بورس کالا و کالاهای نمایان و فشار آن بر دوش مردم و تولید کنندگان خواهد افتاد.
کد خبر: ۲۲۹۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۷

ریشه گرانی‌ها در سیاست‌های ارزی بانک مرکزی است

اقتصادگردان - حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ...، با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی و سیاست‌های ارزی دولت، اظهار کرد: مسئولان محترم لطفاً شعار ندهند. مردمی که طی سال‌های گذشته آثار سیاست‌های غلط اقتصادی را بر سفره خود دیده‌اند، امروز به‌خوبی می‌دانند که ریشه اصلی گرانی‌ها در کجاست و با چند مصاحبه نمایشی و برخورد تبلیغاتی با گرانفروشی، مسئله حل نخواهد شد.


وی افزود: واقعیت این است که در سه دهه گذشته، عامل اصلی جهش قیمت‌ها، افزایش نرخ ارز رسمی توسط دولت‌های مختلف بوده است؛ سیاستی که همواره به نفع اقلیت دارنده ارز و به زیان اکثریت مردم تمام شده است.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: حذف و گران‌سازی ارز ۴۲۰۰ و ۲۸۵۰۰ تومانی و همچنین افزایش دیگر نرخ‌های رسمی ارز تحت عناوینی چون حذف رانت، عدم اصابت و یکسان‌سازی، نه‌تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه مستقیماً معیشت مردم را هدف قرار داد و موج‌های جدید تورمی ایجاد کرد.


صمصامی با انتقاد از عملکرد فعلی بانک مرکزی تصریح کرد: امروز نیز در میانه شرایط حساس کشور، بانک مرکزی همچنان همان مسیر غلط تضعیف پول ملی و افزایش نرخ ارز رسمی را ادامه می‌دهد؛ سیاستی که آثار آن به‌زودی در قیمت مواد اولیه، بورس کالا و کالاهای وارداتی نمایان خواهد شد و بار دیگر فشار آن بر دوش مردم و تولیدکنندگان قرار می‌گیرد.


وی تأکید کرد: سپس همان مسئولانی که بانی این وضعیت هستند، در جایگاه منجی ظاهر می‌شوند و فریاد مقابله با گرانفروشی سر می‌دهند؛ در حالی که منشأ اصلی گرانی، تصمیمات ارزی خود دولت‌هاست.
نماینده مجلس با اشاره به آثار مخرب سیاست‌های ارزی گفت: در چنین شرایطی، هرگونه افزایش نرخ ارز رسمی، اثری به‌مراتب مخرب‌تر از آسیب به زیرساخت‌های تولید دارد؛ زیرا مستقیماً بنیان معیشت مردم را هدف قرار می‌دهد و نااطمینانی اقتصادی را تشدید می‌کند.


صمصامی خاطرنشان کرد: اگر در سال‌های گذشته به هشدارها و راهکارهای کارشناسی توجه می‌شد، امروز اقتصاد کشور با چنین فشار سنگینی مواجه نبود.
وی افزود: بر همین اساس، بسته اصلاح سیاست‌های ارزی با امضای ۱۳۰ نماینده و همچنین پیشنهاد اصلاح ارقام کلان بودجه برای حذف آثار تورمی آن، پیش‌تر ارائه شد تا از رسیدن کشور به این وضعیت جلوگیری شود.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: طرح «تقویت پول ملی» نیز با هدف مهار تورم، اصلاح نظام ارزی کشور و جلوگیری از دلاری‌سازی فروش منابع ملی تدوین و در سامانه مجلس بارگذاری شده است و اصلاح این مسیر غلط همچنان ممکن است، اما شرط آن کنار گذاشتن شعار و بازگشت به سیاست‌های واقعی در حمایت از پول ملی و معیشت مردم است.