به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
نخست‌وزیر پاکستان: هیات های دو طرف روز جمعه ۱۰ آوریل ۲۰۲۶ در اسلام‌آباد حاضر می شوند

آتش بس دو هفته ای و مذاکرات ۲۱ فروردین در اسلام آباد

 ایران و آمریکا در ساعات اولیه روز چهارشنبه پس از ۴۰ روز جنگ با میانجی گری پاکستان بر سر یک آتش بس دو هفته ای و از سرگیری مذاکرات بر اساس پیشنهاد ۱۰ بندی ایران موافقت کردند.
کد خبر: ۲۲۹۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۳
آتش بس دو هفته ای و مذاکرات  ۲۱ فروردین در اسلام آباد

اقتصاد گردان - هیات های مذاکره کننده ایران و آمریکا از روز جمعه ٢١ فروردین در اسلام آباد گفتگوها را آغاز می کنند. 

 ایران و آمریکا در ساعات اولیه روز چهارشنبه پس از ۴۰ روز جنگ با میانجی گری پاکستان بر سر یک آتش بس دو هفته ای و از سرگیری مذاکرات بر اساس پیشنهاد ۱۰ بندی ایران موافقت کردند. 

توافق بر سر این آتش بس از سوی رییس جمهور آمریکا و شورای عالی امنیت ملی ایران مورد تایید قرار گرفت.  

این آتش‌بس در همه مناطق، از جمله لبنان و سایر نقاط از ساعت ۳:۳۰ بامداد چهارشنبه ۸ آوریل ۲۰۲۶ به وقت رسمی ایران و ساعت ۸:۰۰ شب سه‌شنبه ۷ آوریل به وقت شرق آمریکا اجرایی شد.

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اطلاعیه خود اعلام کرد که مذاکرات میان هیات های ایران و آمریکا از ۲۱ فروردین در اسلام آباد آغاز می شود. 

ایران دو هفته برای این مذاکرات زمان اختصاص داده است در عین حال که این زمان با توافق طرفین قابل تمدید است.

نخست وزیر پاکستان که میانجی گری میان ایران و آمریکا را بر به طور ویژه برعهده دارد در پیامی اعلام کرد که صمیمانه امیدوارم «گفت‌وگوهای اسلام‌آباد» به تحقق صلحی پایدار بینجامد و در روزهای آینده، اخبار خوش بیشتری با شما در میان بگذاریم.

وی‌همجنین از هیأت‌های دو طرف دعوت کرد تا روز جمعه ۱۰ آوریل ۲۰۲۶ در اسلام‌آباد گرد هم آیند و مذاکرات برای دستیابی به توافقی نهایی به‌منظور حل‌وفصل تمامی اختلافات را آغاز  کنند.

نخست‌وزیر پاکستان:

«با نهایت فروتنی، خرسندم اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به همراه متحدانشان، بر سر آتش‌بسی فوری در همه جا از جمله لبنان و سایر نقاط، توافق کرده‌اند که از همین الان لازم‌الاجراست.

من صمیمانه از این اقدام حکیمانه استقبال می‌کنم و عمیق‌ترین سپاس‌گزاری خود را از رهبری هر دو کشور ابراز می‌دارم و از هیئت‌های آن‌ها دعوت می‌کنم روز جمعه ۱۰ آوریل ۲۰۲۶ در اسلام‌آباد حاضر شوند تا برای توافقی نهایی جهت حل و فصل تمام اختلافات، مذاکرات بیشتری انجام دهند.

هر دو طرف خرد و درک قابل توجهی از خود نشان داده‌اند و به طور سازنده برای پیشبرد آرمان صلح و ثبات درگیر بوده‌اند. ما صمیمانه امیدواریم که «مذاکرات اسلام‌آباد» در دستیابی به صلح پایدار موفق شود و مشتاقیم در روزهای آینده اخبار خوب بیشتری را به اشتراک بگذاریم»

تحلیل بن رودز، دستیار سابق اوباما:

در بهترین سناریو، ترامپ توافقی کرد برای بازگشایی تنگه‌ای که قبل از جنگی بی‌هدف که خودش شروع کرد، باز بود، با این نتیجه که سپاه پاسداران کنترل خود بر تنگه را نشان می‌دهد و احتمالاً عوارض دریافت می‌کند و همچنین تحریم‌ها لغو می‌شود.

سفارت‌ها و پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه به شدت آسیب دیده‌اند. جایگاه آمریکا در جهان نابود شده است. مهمات آمریکایی به شدت کاهش یافته است. صدها میلیارد دلار هزینه شده است. قیمت‌ها در همه جا بالا رفته است. پیامدهای اقتصادی جهانی بیشتری در راه است. پوتین قدرتمندتر و ثروتمندتر شده است. حتی در بهترین شرایط هم یک وضعیت فاجعه‌بار است. یک دوره عمیقاً شرم‌آور در تاریخ آمریکا، مهم نیست که بعد از این، چه اتفاقی بیفتد

captcha