:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۱

اما و اگر حذف سهمیه بنزین خودروهای نوشماره

به نظر می رسد حذف سهمیه بنزین خودروهای نوشماره همچنان در مرحله بررسی قرار دارد. در حالی که براساس مصوبه اخیر، نرخ سوم بنزین و نحوه تخصیص سهمیه‌ها تغییر کرده است، وزیر نفت اعلام کرد تصمیم‌گیری درباره خودروهای نوشماره هنوز نهایی نیست و نیازمند جمع‌بندی نظرات دستگاه‌های مرتبط است.
کد خبر: ۲۲۷۶۸۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۲

اقتصادگردان- با مصوبه جدید دولت، نرخ سوم بنزین در جایگاه‌ها با کارت اضطراری برای مصرف مازاد بر ۱۶۰ لیتر سهمیه‌ای، از نیمه دوم آذرماه به ۵ هزار تومان افزایش یافت. طبق این تصمیم، استفاده از سهمیه‌های اول و دوم همچنان فقط با کارت سوخت شخصی امکان‌پذیر است و وزارت نفت موظف شده به‌صورت فصلی نرخ سوم را اعلام کند.

بر اساس این مصوبه، سهمیه خودروهای وارداتی و خودروهای مناطق آزاد حذف شده و این خودروها باید از نیمه آذر با نرخ ۵۰۰۰ تومانی سوخت‌گیری کنند. همچنین سهمیه دوم خودروهای دوگانه‌سوز CNG سوز از ابتدای بهمن نصف خواهد شد.

موضع وزیر نفت، حذف سهمیه خودروهای نوشماره هنوز نهایی نیست

در ادامه واکنش‌ها به این مصوبه، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت با بیان اینکه تعیین سازوکار و زمان حذف سهمیه ۶۰ و ۱۰۰ لیتری خودروهای نوشماره به کارگروهی متشکل از وزارت کشور، وزارت اطلاعات، وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان بهینه‌سازی و مدیریت انرژی سپرده شده، گفت: تصمیم‌گیری‌ها در این کارگروه بر پایه اجماع و متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی انجام می‌شود.

وی توضیح داد که این کارگروه علاوه‌بر خودروهای نوشماره، مدل اجرای مصوبه برای خودروهای مناطق ویژه و آزاد، خودروهای وارداتی و حتی خودروهای دولتی را نیز بررسی خواهد کرد.

او درباره تعریف نوشماره نیز گفت: منظور خودرویی است که برای نخستین‌بار شماره‌گذاری شده و تازه از کارخانه خارج می‌شود.

وزیر نفت با این توضیحات عملاً بر عدم قطعیت زمان اجرای حذف سهمیه نوشماره‌ها تأکید کرده و تصمیم را به جمع‌بندی نهادهای مسئول موکول کرده است.

انتقاد صریح درباره حذف سهمیه نوشماره‌ها

در همین رابطه،  مرتضی بهروزی‌فر، کارشناس ارشد انرژی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بحث عدم تخصیص سهمیه بنزین به خودروهای نوشماره نیز گفت: این اقدام هیچ توجیهی ندارد. چرا نباید به کسی که خودرو خریداری کرده، سهمیه سوخت تخصیص یابد؟ لازم است روی این موضوع بازنگری ویژه صورت گیرد.