:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۸
حمیدرضا غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران مطرح کرد

ارائه بسته پیشنهادی مجمع کارآفرینان ایران برای اصلاحات موثر اقتصادی به دولت

از جمله این پیشنهادها، اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت، افزایش دوره بازپرداخت اقساط برای خرید کالاهای مصرفی بادوام و خدمات غیرضروری مانند گردشگری است؛ آن هم از طریق اصلاح طرح کارت اعتباری متصل به اوراق گام، که باید با سقف اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان اجرایی شود
کد خبر: ۲۲۵۵۷۶
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲

اقتصاد گردان - 
حمیدرضا غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با حضور در برنامه تلویزیونی «پایش»، ضمن تشریح فعالیت‌های شرکت‌های بخش خصوصی در دوران جنگ، بسته پیشنهادی اصلاحات مؤثر اقتصادی به دولت را ارائه کرد و سطوح مختلف آن را توضیح داد.
وی گفت: برنامه پیشنهادی مجمع کارآفرینان ایران در شش محور اصلی شامل سیاست‌های پولی و مالی، ارزی، انرژی، رفاهی، بین‌الملل و لجستیک به دولت ارائه می‌گردد.
غزنوی گفت: سیاست‌های پولی و مالی دو جنبه دارند؛ یک‌سو طرف تقاضا یعنی خانوار، و سوی دیگر طرف عرضه یعنی تولید. در هر دو سطح نیازمند اصلاحاتی جدی است.
وی برای اصلاح سیاست‌های پولی و مالی در بخش تقاضا، چند پیشنهاد مشخص ارائه داد و افزود: از جمله این پیشنهادها، اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت، افزایش دوره بازپرداخت اقساط برای خرید کالاهای مصرفی بادوام و خدمات غیرضروری مانند گردشگری است؛ آن هم از طریق اصلاح طرح کارت اعتباری متصل به اوراق گام، که باید با سقف اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان اجرایی شود.
غزنوی هدف این پیشنهادها را «حمایت از خانوار برای خرید کالاها و خدمات و نیز پشتیبانی از زنجیره ارزش» دانست و تصریح کرد: با کوتاه‌ کردن زمان سررسید اوراق گام و نقدپذیر کردن آن، می‌توان جریان نقدینگی را در اقتصاد تسهیل و مؤثرتر هدایت کرد.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران همچنین به اصلاحات بخش عرضه اشاره کرد و گفت: برای حمایت از تولید، باید حداقل نرخ رشد ترازنامه بانک‌ها به سطح ۴۰ درصد افزایش یابد و خط اعتباری ویژه‌ای برای سرمایه در گردش شرکت‌های بزرگ در نظر گرفته شود تا تزریق منابع به زنجیره تولید تسهیل گردد.
وی در ادامه، با تشریح محور دوم برنامه پیشنهادی مجمع کارآفرینان ایران، به ضرورت اصلاح سیاست‌های ارزی اشاره کرد و گفت: در حوزه سیاست‌های ارزی، رویکرد دولت باید از کنترل مستقیم به سمت تقویت صادرات و بهبود جریان ورود ارز به کشور تغییر کند.
غزنوی با اشاره به نتایج نامطلوب کنترل‌های مستقیم ارزی، افزود: در سه‌ماهه نخست امسال، میزان ارز عرضه‌شده در سامانه بانک مرکزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران، سپس سه محور اصلی برنامه اصلاح سیاست‌های ارزی را برشمرد و توضیح داد: محور اول، محدود کردن بازار ارز تجاری و کالای دولتی به ارزهای ناشی از فروش دارایی‌های دولت از جمله نفت است.
وی در ادامه گفت: محور دوم، عرضه ارز صادرکنندگان در سه قالب مشخص است؛ نخست از طریق سامانه نیما که باید به نرخ آزاد و واقعی نزدیک شود، دوم بازار توافقی، و سوم خرید ارز توسط بانک مرکزی انجام شود.
غزنوی محور سوم را «محدود کردن واردات کالاهای لوکس در شرایط جنگ اقتصادی و اضطرار» عنوان کرد و افزود: در چنین شرایطی، منابع ارزی کشور باید به‌صورت هدفمند و در راستای تقویت تولید و تأمین نیازهای اساسی مصرف شود.
غزنوی در ادامه به تشریح محور سوم برنامه پیشنهادی مجمع کارآفرینان ایران، یعنی اصلاح سیاست‌های حوزه انرژی پرداخت و تأکید کرد: اصلاحات در حوزه انرژی باید بر پایه دو ملاحظه اساسی انجام شود؛ نخست، پرهیز از شوک‌درمانی و حرکت به سمت اصلاحات تدریجی و حاشیه‌ای، و دوم به محدودیت‌های مالی دولت و سطح واقعی توانمندی آن توجه شود.
وی اجزای سیاست‌های اصلاحی حوزه انرژی را در چند بخش تشریح کرد و گفت: در گام نخست، باید برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر یا اصلاح نیروگاه‌ها، قیمت پایه‌ای تضمین‌شده تعیین شود. این قیمت پایه، سپس در ترکیب با مکانیزم بورس انرژی به کار گرفته می‌شود، به نحوی که دولت عملاً نیازی به پرداخت مستقیم بودجه برای تأمین این قیمت نداشته باشد.
غزنوی ادامه داد: بازار بورس انرژی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که طی بازه زمانی سه تا پنج سال، سهم آن از عرضه کل برق کشور به ۳۰ درصد برسد.
وی افزود: در این مدل، طراحی بازار به نحوی است که سرمایه‌گذاران پیشگام بیشترین بازدهی را خواهند داشت و با این منطق سرعت سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در پایان تشریح این محور گفت: باید تنها بخشی از برق مصرفی خانوار و صنعت، مشمول نرخ آزاد شود. در این صورت، میانگین قیمت‌ها دستخوش تغییر عمده‌ای نمی‌شود و از بروز شوک قیمتی در جامعه جلوگیری خواهد شد.
وی در ادامه، با تشریح محور چهارم برنامه پیشنهادی مجمع کارآفرینان ایران، به اصلاح سیاست‌های رفاهی پرداخت و گفت: در صورتی که بخشی از رانت‌های غیرمولد به‌تدریج حذف شود، این اقدام به شکل مستقیم منجر به حمایت از خانوارها خواهد شد.
غزنوی در ادامه، و در تشریح اجزای این سیاست‌ها، بر ضرورت شفاف‌سازی برنامه‌های رفاهی تأکید کرد و افزود: سیاست‌های پیشنهادی ما به‌هیچ‌وجه مزیت محیطی اقتصاد ایران در دسترسی به انرژی ارزان را از بین نمی‌برد و زمینه‌ساز جهش‌های قیمتی در حوزه انرژی نخواهد شد.
وی تصریح کرد: با انجام اصلاحات حاشیه‌ای در حوزه انرژی و اصلاحات مشابه در مدیریت منابع ارزی، می‌توان زمینه را برای تعریف یک سبد حمایتی واقعی از خانوارها فراهم کرد.
غزنوی در پایان، پس از تشریح کلی رئوس برنامه پیشنهادی مجمع کارآفرینان ایران، به وضعیت کارخانه‌ها در دوران دفاع 12 روزه پرداخت و گفت: برخی کارخانه‌ها نه‌تنها در دوران جنگ عقب‌نشینی نکردند، بلکه با افزایش شیفت‌های کاری، تولید خود را چندبرابر کردند و حتی حقوق کارکنان را زودتر از موعد پرداختند.
وی افزود: مردم نیز با درک شرایط پیش‌آمده، از خریدهای غیرمنطقی و هیجانی پرهیز کردند. فروشگاه‌ها از کالاهای اساسی خالی نشدند و افراد جامعه، در اوج دشواری‌ها، پشتیبان یکدیگر بود.