به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
33 تومان سود، 18 تومان نقدی و 15 تومان افزایش سرمایه

مجمع ایران خودرو، سود 338 ريالی و برنامه صادرات 50 هزار دستگاه در سال تولید ملی

طبق صورتهاي مالي سود هر سهم شرکت ایران خودرو 388 ریال و تلفيق گروه مبلغ 535 ريال و سود قابل تقسيم هر سهم شركت ايران خودرو 358 ريال و سود قابل تقسيم تلفيقي گروه 338 ريال بوده است.مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت ایران خودرو مبلغ 230 ريال به ازارء هر سهم تقسيم نمود.
کد خبر: ۲۲۴۵
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۷
خبراقتصادی: مجمع عمومی ایران خودرو بابت هر سهم این شرکت در سال 90 معادل 338 ریال سود در نظر گرفت که 23 تومان آن نقدی به سهامداران پرداخت می شود و بقیق به صورت انباشت و افزایش سرمایه باقی می ماند




مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام ایران خودرو منتهی به 29 اسفند ماه سال 90 با حضور اکثریت سهام داران (بیش از 73 درصد) روز شنبه 31 تیرماه سال جاری درمحل سالن اجتماعات ساپکو برگزار شد.در مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام  سال 90
68 درصد سود قابل تقسیم بین سهامداران توزیع شد
مجمع عمومی عادی سالانه  صاحبان سهام شرکت ایران خودرو مبلغ 230 ريال به ازارء هر سهم تقسيم نمود.
 به گزارش ایکو پرس ، همچنین در مجمع اعلام شد كه هيئت مديره در اجراي مرحله دوم افزايش سرمايه مصوب مجمع عمومي فوق العاده مورخ 29/04/1390 سهام جايزه خواهد داد.
نکته قابل توجه این که طبق صورتهاي مالي سود هر سهم شرکت ایران خودرو 388 ریال و تلفيق گروه مبلغ 535 ريال و سود قابل تقسيم هر سهم شركت ايران خودرو 358 ريال و سود قابل تقسيم تلفيقي گروه 338 ريال بوده است.
تحقق بیش از 104 درصدی سود در سال 90
در ابتدای این نشست محمدرضا نصرت نظامی مدیر سرمایه گذاری و اوراق بهادار ایران خودرو در گزارشی کوتاه اعلام کرد: ایران خودرو در سال 90 توانست بیش از 104 درصد از وعده خود را در کسب سود محقق کند و این موفقیت نشان می دهد که ایران خودرو به لحاظ مالی و سرمایه گذاری یک شرکت پیش بینی شونده است اين در حالي است كه نتايج در شرايط محدوديت هاي بيروني حاصل شده است.
او ادامه داد: در سال 1390 تغییرات مهمی در اساسنامه اتفاق افتاد که از جمله آن می توان به تطبیق اساس نامه این شرکت با اساس نامه نمونه سازمان بورس اشاره کرد.
 به گفته نصرت نظامی تغییرات انجام شده سهام داران را در موقعیت برتری به لحاظ نظارت بر نحوه عملکرد شرکت قرار می دهد.
او تاکید کرد: همچنین طبق مصوبه قبلی مجمع عمومی فوق العاده سرمایه شرکت درآبان ماه سال 1390 از رقم شش هزار و  300 میلیارد ریال با 40 درصد افزایش به هشت هزار و 820 میلیارد ریال رسید ضمن این که هیات مدیره کماکان اختیار افزایش سرمایه را دو مرحله دیگر تا سقف 15هزار و40میلیارد ریال دراختیار دارد.
انتخاب هیات رییسه مجمع
در ادامه این نشست هیات رییسه مجمع متشکل از علي شیخی به عنوان رییس مجمع ، محمد رضایی و علیرضا عسکری مارانی به عنوان ناظر و  دکتر علی مهری به عنوان دبیر مجمع تعيين شد. همچنین مهندس جواد نجم الدین مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، مهندس سلیمانی قائم مقام مدیرعامل شرکت ایران خودرو و نیکفر معاون مالی ایران خودرو نیز به دعوت هیات رییسه در جایگاه ویژه قرار گرفتند و در طول مجمع گزارش مبسوطی از عملکرد ایران خودرو ارائه دادند.
گزارش عملکرد ایران خودرو در سال 90 از زبان مدیر عامل
در ادامه این جلسه مهندس جواد نجم الدین مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گزارش کاملی از عملکرد سال 90 و  چشم انداز سال 91 ارائه داد.
وی توضیح داد: ایران خودرو در سال 90 رکورد فروش ریالی را شکست و برای نخستین بار عدد درآمد حاصل از فروش این شرکت 15 رقمی شد و از مرز 100 هزار میلیارد ریال عبور کرد كه در مقايسه با عملكرد سال قبل 9 درصد افزايش را نشان مي دهد.
مهندس نجم الدین یادآور شد: در سال گذشته ایران خودرو در حوزه تعداد فروش محصول نیز رکوردشکنی کرد و برای نخستین بار 763هزار خودرو در ایران خودرو  تولید و به بازار عرضه شد.
مدیرعامل ایران خودرو اعلام کرد: ایران خودرو در تولید بیش تر محصولات خود به خودکفایی  و دست کم به خود تامینی رسیده است  و بر این اساس در حال حاضر خودروهای پژو پارس، پژو405و سمند صد درصد داخلی سازی شده اند  و در تولید 206نیز به رکورد 82.6درصد داخلی سازی دست یافته ایم كه اين موضوع در مديريت محدوديتهاي خارجي موجود مي تواند بسيار موثر باشد.
او تاکید کرد: با توجه به تحول صورت گرفته در  خودکفایی در تولید پلتفرم بخش الکترونیک 206 در آینده نزدیک رشد تولید مناسبی را در بازار این خودرو شاهد خواهیم بود. وي استراتژي ميان مدت ايران خودرو را طراحي دو پلت فرم جديد اعلام كرد كه ده محصول جديد بر پايه پلت فرم هاي مذكور بتدريج توليد و به بازار عرضه خواهد شد.
 نکات مهم عملكرد مالي ایران خودرو
در ادامه جلسه مجمع عمومی صاحبان سهام ایران خودرو نیکفر معاون مالی شرکت نکات مهم مالي  سال 90 را برای اطلاع سهام داران بیان کرد.
وی گفت: درآمد سال 90 ایران خودرو 10 هزار و 700 میلیارد تومان بود که بر این اساس نسبت سود ناخالص 15 درصد مي باشد.
نیکفر تاکید کرد: به دلیل شرایط خاص بازار در سال 90 معادل 55هزار میلیارد ريال از رقم فروش ایران خودرو به صورت فروش اقساطی بوده که به این ترتیب نسبت فروش اقساطی به کل فروش به 52درصد رسید.
وی خاطرنشان کرد: درسال 90 اتکا ایران خودرو به پیش فروش خودرو برای نخستین بار به هشت درصد کاهش یافت ضمن این که در سال گذشته سقف اتکا به تسهیلات بانکی ثابت ماند.
بازگشت به بازار اول بورس در نتیجه کاهش ریسک
در ادامه دکتر علی مهری معاون اقتصادی ایران خودرو در گزارش خود اعلام کرد: پارسال 95درصد برنامه تولید و فروش پیش بینی شده درایران خودرو محقق شد لكن تحقق سود هر سهم معادل 104 درصد بودجه مصوب بوده است.
او گفت: نماد ایران خودرو که درابتداي سال 1387 به دلیل عدم انطباق با شرايط بازار اول، به بازار دوم بورس اوراق بهادار منتقل شده بود با توجه به اقدامات انجام شده در خصوص اصلاح ساختار مالي و برنامه هاي در دست اقدام و نيز ارتقاء رتبه اطلاع رساني مجددا به بازار اول انتقال يافت كه اين موضوع بيانگر کاهش ریسک مالي سهام شركت مي باشد.
دکتر مهری اظهار داشت: واگذاری شرکت های زیر مجموعه از دو سال پیش به عنوان یکی از رویکردهای اصلی در دستور کار هيئت مديره ایران خودرو قرار گرفته است.
او افزود: هدف از این اقدام تبدیل دارایی های غیر مولد به مولد است در اين راستا تا كنون 13 شركت واگذار شده و در سه سال آینده نيز واگذاري 30 درصد سهام شرکتهاي زیر مجموعه ایران خودرو جزء برنامه هاي اصلي مي باشد.
تقدیر از هیات مدیره
در پایان این نشست علیرضا عسکری مارانی عضو هیات رییسه مجمع و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران به نیابت از سهام داران از تلاش های همه اعضای هیات مدیره به ویژه مهندس نجم الدین مدیرعامل ایران خودرو و مدیران و کارکنان شرکت های زیر مجموعه تشکر کرد .
سپس عسکری مارانی از مدیران ایران خودرو خواست با توجه به عدم تناسب بين افزايش قيمت تمام شده و قيمت فروش محصولات، اطلاعات مربوطه را به صورت منظم به اطلاع مسئولان ذيصلاح رسانده و پيگيري لازم جهت افزايش متناسب قيمت فروش محصولات جهت جبران آثار افزايش قيمت تمام شده معمول نمايند تا تلاش های صورت گرفته در مجموعه این گروه بزرگ خودرو سازی به نتایج بهتری منجر شود.

این جلسه به ریاست دکتر شیخی  و به نطارت عسگری مارانی، محمد رضایی  و دبیری دکتر مهری برگزار شد و در ترکیب هیات رییسه مجمع مهندس نجم الدین مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو و مهندس سلیمانی قائم مقام مدیر عامل،  نیکفر معاون مالی  شرکت و نمایندگان سازمان بورس و سازمان حساب رسی نیز حضور داشتند.
درجلسه مذکور مهندس نجم الدین مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو طي گزارشي از عملکرد هیات مدیره شرکت در زمینه رشد تیراژ تولید، سودآوری، افزایش کیفیت، عرضه محصولات جدید، صادرات، افزایش فروش، اصلاح ساختار مالی و نیز پیشبرد اهداف و سیاست های اعلام شده شرکت در سال مالي منتهي به 29 اسفندماه سال 90 و نقشه راه 91  توضيحاتي به سهام داران ارائه كرد.
عملکرد سال 90

رونق در شرایط بحران اقتصادی  بین المللی
 مهندس نجم الدین مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به این که صنعت خودروی جهان به عنوان ششمین تجارت عمده دنیا با بحران های بزرگی دست به گربیان بوده، افزود: ایران خودرو در سایه تدابیر و راهبردهای اتخاذ شده برای مقابله با تحریم ها موفق شد ضمن ارتقای بهره وری و شکستن رکورد تولید و فروش سالانه و دست یابی به مرز فروش 15 رقمی، تولید 777 هزارو 772 دستگاه خودرو را رقم بزند.

دستاوردهای سال 90

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو مهم ترین دستاوردهای گروه صنعتی ایران خودرو سال 90 را کسب رتبه اول بین 100 شرکت برتر برای دومین سال پیاپی، کسب رتبه اول درخدمات پس از فروش دربین خودروسازان داخلی، تحقق نزدیک به 95 درصد از برنامه سهام داری سال 90، ارتقای کیفیت محصولات ایران خودرو به رده خوب و خیلی خوب، خودکفایی در تولید موتورهای کم مصرف ، جهش در تولید محصولات مدرن و کم مصرف و کسب 47 درصد بازار خودروهای سواری عنوان کرد.

نقشه راه 91

مهندس نجم الدین اعلام کرد: گروه صنعتی ایران خودرو برای تحقق شعار سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، نقشه راه 91 را، براساس عرضه محصولات جدید با نشان ایرانی، تولید صادرات محور و گسترش بازارهای بین المللی و جلب رضایت مشتریان ترسیم کرده است.

تولید و عرضه محصولات جدید

وی افزود:  تولید انبوه دومین برند ملی به نام رانا از خرداد ماه سال جاری  با 70 درصد ساخت داخل  آغازشده و وانت جدید یو 90 درشهریور ماه به تولید انبوه می رسد.  همچنین  تولید آزمایشی سومین خودرو با برند ملی به نام دنا از بهمن ماه امسال آغاز می شود.

مهندس نجم الدین خاطر نشان ساخت: تولید موتور ایکس یو ام و طراحی و توسعه موتور دیزل ملی ایران خودرو و تولید آن درسال آتی از برنامه های دیگر امسال این شرکت است.

وی از دیگر برنامه های سال 91 درحوزه محصول را تولید انبوه تندر90 با گیربکس اتوماتیک عنوان کرد.

 

طراحی پلتفرم های ملی

وی با اشاره به تعمیق طراحی محصول به واسطه طراحی پلتفرم های ملی و خودروساز شدن به معنی واقعی که از مهم ترین اهداف راهبردی ایران خودرو است، خاطر نشان ساخت: براین اساس 10 محصول جدید تا سال 1400 برروی پلتفرم درکلاس بی و دی طراحی و تولید خواهد شد  و هردو سال سه محصول جدید توسط این شرکت عرضه می شود. همچنین طراحی و توسعه فناوری های جدید کاهش وزن، مصرف سوخت، آلودگی و فناوری نانو از ارکان اصلی راهبرد طراحی و توسعه محصول درایران خودرو است.





ارتقای ایمنی و تنوع سبد سوختی

مهندس نجم الدین افزود: افزایش تولید خودروهای کم مصرف و دست یابی به استاندارد زیست محیطی یورو 4 از دیگر برنامه های راه 91 ایران خودرو است و دراین سال تمامی محصولات با کیسه هوا و سیستم ترمز ضد قفل و استاندارد آلایندگی یورو 4 عرضه خواهند شد.

وی تصریح کرد: گروه صنعتی ایران خودرو درسال جاری تولید 900 هزار دستگاه موتور کم مصرف را در برنامه دارد که با توسعه موتورهای کم مصرف میانگین مصرف سوخت سبد محصولات شرکت ایران خودرو به 5. 7 لیتر در 100 کیلومتر در سیکل ترکیبی کاهش خواهد یافت.

 

افزایش صادرات

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به عبور صادرات ایران خودرو از مرز200 هزار دستگاه گفت: این شرکت تاکنون به 30 بازار دنیا عمدتا درکشور های مشترک المنافع، منطقه خاورمیانه، اروپا، آمریکای جنوبی و آفریقا صادرات داشته است.

وی استراتژی صادرات ایران خودرو را ایجاد پایگاه های تولید خودرو از طریق سرمایه گذاری مشترک و اعطای امتیاز لیسانس تولید و صادرات خودروی کامل برند سمند و سورن و تولیدات مشترک سایر برند ها عنوان کرد و اظهارداشت: برنامه ایران خودرو درسال جاری  صادرات 50 هزار دستگاه خودرو است که از این میزان 39 هزار و 500 دستگاه آن معادل 79 درصد از صادرات متعلق به برند ملی خواهد بود.   

مهندس نجم الدین خاطرنشان ساخت: این شرکت طی سه ماهه اول سال جاری چهار هزارو 572 دستگاه خودرو صادر کرد که از نظر مقداری 45 درصد و از نظر ارزشی 9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نشان می دهد.

 

دست یابی به مقیاس اقتصادی تولید

مهندس نجم الدین تصریح کرد: گروه صنعتی ایران خودرو با تداوم بخشی به روند صعودی تولید دریک دهه گذشته و همچنین تحقق اهداف سهم بازار خودرو، دست یابی به مقیاس اقتصادی تولید را سرلوحه کار خود قرار داده است و رشد تیراژ تولید به میزان حداقل 10 درصد نسبت به سال گذشته، تحقق سهم51 درصدی بازار و ارتقای سهم صادرات از اهداف این نتیجه راهبری است.

 

دست یابی به کیفیت رقابتی درخدمات خودرو و افزایش رضایت مشتریان

وی تاکید کرد: خدمات خودرو نقش اساسی در افزایش رضایت مشتریان و ارتقای نام تجاری گروه صنعتی ایران خودرو برای مشتریان دارد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو خاطر نشان ساخت: دست یابی به یک کیفیت رقابتی درحوزه خدمات خودرو در بازار داخلی و خارجی تعهد کلیه کارکنان ایران خودرو است و حصول70 درصدی رضایت مشتری از کیفیت خدمات از اهداف مهم این بخش درسال جاری است.

وی تاکید کرد: درحال حاضر کلیه محصولات ایران خودرو به رده کیفی خوب و خیلی خوب ارتقاء یافته اند.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تاکید کرد: میانگین رضایتمندی مشتریان از کیفیت محصولات سواری تولیدی ایران خودرو در انتهای سال 90 به 83. 68 درصد رسیده است.

مهندس نجم الدین تصریح کرد: درسال جاری تعداد نمایندگی های خدمات پس از فروش ایران خودرو به 865 نمایندگی و تعداد جایگاه های تعمیراتی به هفت هزارو 789 جایگاه افزایش خواهد یافت.

کسب دانش طراحی و توسعه محصول

مهندس نجم الدین یاد آورشد: ایران خودرو برای حرکت به سوی جهانی شدن و ورود به بازارهای جهانی نیازمند کسب دانش طراحی و توسعه محصول به عنوان یکی از اصلی ترین مزیت های رقابتی است.

وی خاطر نشان ساخت: تخصیص سالانه حداقل سه درصد از میزان فروش به تحقیق و توسعه و ارتقای سهم برند ملی محصولات به میزان 25 تا 30 دصد در سبد تولید محصولات شرکت ایران خودرو از اهداف این بخش در سال 91 است.

 



بهبود ساختار مالی  و اقتصادی

مهندس نجم الدین مهم ترین اقدامات انجام شده در این حوزه را ، بهبود فرآیندهای تامین نقدینگی ازطریق تنوع در روش های تامین مالی و مدیریت بهینه توزیع منابع مالی،  افزایش 40 درصدی سرمایه شرکت از 300 . 6 میلیارد ریال به 820 . 8 میلیارد ریال در آبان ماهه سال 90 از محل سود انباشته شده و بازاریابی و فروش اثر بخش محصولات جدید و افزایش سهم بازار در تامین قطعات یدکی و خدمات عنوان کرد.

گفتنی است، خبر تکمیلی مجمع عمومی و عادی سالانه حقوقی صاحبان سهام ایران خودرو متعاقبا اطلاع رسانی می شود.



 
captcha