اقتصاد گردان -
دکتر علی عسگریان مدیر کارخانه تولید محصولات «الیت»، روز دوشنبه 4 تیرماه 1403، به هنگام بازدید خبرنگاران از سالن های جدید تولید محصول نودل در کارخانجات شرکت آماده لذیذیک با محصولات برند«الیت» در استان البرز، به پرسش های خبرنگار ما در ارتباط با راه اندازی سالن های جدید، رعایت استانداردها در ماشین آلات و روش تولید محصول «نودالیت»، پاسخ داد.
فیلم گفت و گو با دکتر علی عسگریان مدیر کارخانه تولید محصولات «الیت»
ضمن معرفی خودتان، بفرمایید که این سالن تولیدی که در آن قرار داریم سالن تولید چه محصولی است و علاوه بر آن، چه محصولات دیگری را در این کارخانه تولید می کنید؟
با سلام به مخاطبان گرامی، دکتر علی عسگریان مدیر کارخانه تولید محصولات «الیت» در کارخانجات آماده لذیذ یک هستم.
محصولات ما شامل «نودالیت»، نودلها، عصارهها، سوپهای نیمه آماده و آماده و یک سری محصولات دیگر از جمله چاشنیها و ادویهها و افزودنی های طبیعی است، سالنی که در آن قرار داریم پروژه جدید مجموعه آماده لذیذ است که شامل ۸ سالن خواهد بود که همه سالن ها شبیه این سالن است که در آن قرار داریم و مجموعه این سالن، در ۲۷ هزار متر مربع مجموعه تولیدی قرار دارد که ۱۸ هزار متر مربع آن به سالنهای تولیدی اختصاص دارد و بقیه فضا حدود 9 هزار متر مربع نیز به تجهیزات و بخشهای پشتیبانی مرتبط با تولید مرتبط است.
در این سالن، تولید نودل با ماشین آلات جدید انجام خواهد شد، دستگاههای جدید تولید نودل نصب شده و مراحل راهاندازی در ماههای آینده صورت خواهد گرفت وبا تکمیل آن، در آینده نزدیک، شاهد تولید محصول نودل در این سالن و عرضه محصولات آن به بازار خواهیم بود.
این مجموعه از کارخانجات، از چه زمانی تولید مواد غذایی را آغاز کرده است؟
حدود ۲۵ سال است که سایت کارخانجات سیمین دشت در استان البرز در زمینه صنایع غذایی فعالیت میکند و محصولات مختلفی را به بازار عرضه کرده است و اکنون در این کارخانه محصول «نودالیت» تولید و به بازار عرضه میشود.
آیا محصول نودل که ما در ایران استفاده میکنیم مشابه همان محصولی است که در کره، چین و ژاپن و کشورهای اروپایی تولید و مصرف میشود؟
نودل تقریباً مانند پیتزای ایتالیا است که قوت غالب مردم در گذشته بوده و به تدریج به کشورهای دیگر معرفی شده و اکنون در تمام کشورها محصول پیتزا را می بینیم. نودل نیز در شرق آسیا و از جمله در کره قوت غالب مردم بوده و به تدریج از کره و ژاپن و چین به کشورهای دیگر جهان معرفی شده و سهم آن در بازار و سبد مواد غذایی خانوارها افزایش یافته و مانند پیتزا، نودل نیز به یک غذای جهانی تبدیل شده و امروز به شکل های مختلف در حال تهیه و مصرف آن هستیم و مردم با چاشنی ها، غذاها و افزودنی های مختلف آن را مصرف می کنند.
در کشورهای چین، ژاپن، تایلند، تایوان، به نودل به عنوان یک غذای اصلی نگاه میکنند. یعنی مانند نان و برنج برای ایرانیان، در کشورهای شرق آسیا نودل جایگاه ویژه در سفره خانوار دارد و یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. یعنی علاوه بر آنکه یک وعده غذایی است میتواند کالری و ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین کند. خیلی از کشورهای جهان از محصول نودل برای وعده غذایی کامل استفاده میکنند و حدود ۲۵ تا ۳۰ سال است که در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی، محصول نودل به عنوان یک غذای چینی و کرهای معرفی شده است.
ما نیز از ۱۵ سال پیش تولید نودل را در ایران در دستور کار قرار دادهایم. ما در ۱۵ سال گذشته اولین کارخانهای بودیم که این محصول را در بازار ایران معرفی و وارد کردیم و با برند «نودالیت» تولید و عرضه کردیم و در حال حاضر نیز با برند «نودلیت» در بازار شناخته میشود. خیلی از مردم محصول نودل را با برند «نودلیت» که نودل برند «الیت» است، میشناسند.
از نظر استانداردهای ساخت و تولید به چه استانداردهایی در ساخت ماشین آلات مجموعه تولید نودل توجه کردهاید و آیا استانداردهای بین المللی این محصول کاملاً تضمین شده است؟
کارخانه مواد غذایی آماده لذیذ مانند سایر کارخانههایی که در ایران فعالیت میکنند یک سری مجوزهای اولیه از سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد کسب میکند. همچنین محصول نودل مانند سایر مواد غذایی استاندارد اجباری دارد و انواع و اقسام پروانههای بهرهبرداری مانند پروانههای بهداشت برای آن کسب شده است. علاوه بر این موارد، صادرات محصولات ما به کشورهای چین و و قارههای اروپا و آمریکا نشان دهنده کسب تمام استانداردها و پاس کردن تمام ملاحظات و آزمایش های مورد نظر از کشورهای هدف صادراتی است. یعنی ما کیفیت و استاندارد لازم را داشته ایم که به ما اجازه داده اند به آن کشورها نودلیت را صادر کنیم. تمام آزمایشهای سختگیرانه آن کشورها را دریافت کرده ایم که مجموعه ای از استانداردهای بین المللی و داخلی آن کشورهاست. در نتیجه خیال ما کاملا راحت است که تمام استانداردهای حداکثری داخلی و بین المللی در رابطه با تولید محصول نودل را رعایت و دریافت کرده ایم و از نظر رعایت استانداردها در ماشین آلات و در تولید محصول نودل هیچ مشکلی نداریم.
در روی بسته محصول نودل که از فویلهای خاص در سه ردیف برای حفظ و نگهداری محصول استفاده میشود جدولی در رابطه با ارزش غذایی محصول درج شده است. در مورد نکاتی که در این جدول مطرح شده توضیح بفرمایید که شامل چه مواردی است و مصرف کننده چگونه میتواند از ارزش غذایی موجود در محصول نودل آگاه شود؟
جدول ارزش غذایی به دستور سازمان غذا و دارو باید روی بسته بندی درج شود ما نیز مانند سایر محصولات صنایع غذایی این جدول ارزش غذایی را در محصول نودل منتشر کردهایم که شامل آنالیز و اطلاعاتی در ارتباط با خود محصول است که مقدار پروتئین و چربی و سایر ارزشهای غذایی را به مصرف کننده اعلام کرده است.
پایه اصلی تولید محصول نودل شامل چه نوع مواد غذایی است؟
مواد پایهای محصول نودل شامل آرد گندم سبوسدار است یعنی مانند محصول نان و کاملتر از نان است. یعنی آردی که در محصول نودل استفاده میشود مانند آرد نان سنگک و نان بربری سبوسدار وبا کیفیت بالاست. مواد خارجی و نگهدارنده خاصی در محصول نودل وجود ندارد و از این جهت مصرف کننده با خیال راحت میتواند محصولی را استفاده کند که مواد نگهدارنده و مصنوعی ندارد. پروسه تولید محصول نودل با پخت بخار انجام میشود. یعنی متفاوت از تولید نان است که داخل تنور پخته میشود. در تولید نان به دلیل پخت سنتی ممکن است که تمام خمیر و آرد به طور کامل پخته نشود اما در تولید نودل با روش صنعتی از طریق پخت بخار، کل محصول به صورت کامل پخته و در پایان به صورت کامل خشک میشود و به همین دلیل ماندگاری یکساله دارد.
در مورد مواد افزودنی و بستهای که شامل چاشنیهای افزودنی محصول نودل است توضیح دهید که شامل چه مواردی است؟
مواد افزودنی محصول نودل شامل مواد معدنی و ویتامینهایی است که باعث غنیتر شدن محصول میشود. یعنی نودل مانند برنج و نان است با این تفاوت که ارزش غذایی بالاتری دارد. روش پخت نیز به گونهای است که باعث میشود ارزش غذایی آرد گندم حفظ شود زیرا به دلیل سبوس موجود در آرد نودل، ارزش غذایی بالاتری نسبت به آرد نان دارد. محصول نودل کامل پخته میشود و به صورت فوری آماده استفاده است و با گرم کردن میتواند مورد استفاده قرار گیرد. اما نان به صورت کامل پخته نمیشود. در نتیجه محصول نودل به هیچ وجه آلودگی ندارد و آلودگیهایی که ممکن است در محصولات پخته شده با آرد وجود داشته باشد به هیچ وجه در محصول نودل وجود ندارد. حتی نسبت به تولید محصول ماکارونی پخت کاملتری را در محصول نودل داریم، در نتیجه کاملترین و بهترین و تمیزترین محصول را از نظر حذف آلودگی نسبت به سایر محصولاتی که از آرد گندم تولید میشود در محصول نودل داریم.
در مورد بسته کوچکی که در محصول نودل وجود دارد و شامل ادویه است توضیح بفرمایید که شامل چه نوع موادیست و چقدر ماندگاری دارد و مردم هنگام استفاده از آن چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
تاریخ مصرف افزودنیها و بستههای موجود در محصولات کارخانجات ما حدود یک سال است اما آزمایش های ما نشان می دهد که حتی تا دو سه سال ماندگاری دارد و ما دوسه سال بعد از تاریخ تولید نیز مشکلی در چاشنیها و مواد افزودنی پیدا نکردیم و لذا یک سال تاریخ مصرف بهترین زمان مصرف چاشنیهاست. چاشنی موجود در بستهبندی نودل شامل چاشنیهای طبیعی مانند نمک، ادویهجات، سبزیجات و اسانسهای طبیعی است که به عنوان طعم دهنده برای مصرف نودل استفاده میشود. طعمهای مختلف مانند مرغ، گوشت، سبزی، باربیکیو، دودی همگی طبیعی هستند که باعث طعم و خوشمزهتر شدن مصرف نودل میشود. به هیچ وجه مواد نگهدارنده و مصنوعی در چاشنیهای نودل استفاده نمیشود. استانداردهای داخلی ایران تاکید دارد که هیچگونه مواد نگهدارنده و مصنوعی در مصرف مواد غذایی استفاده نشود.
علاوه بر استاندارد ایران که در بستهبندی نودل وجود دارد چه نوع استانداردهای دیگری را رعایت میکنید که احیاناً در بستهبندی ذکر نشده است؟
انواع و اقسام استانداردها و ایزوهای رعایت استاندارد در تولید نودل به کار گرفته شده است که همه آنها را پاس کرده ایم. همچنین استاندارد و نشان حلال بین المللی را نیز در تولید محصول نودل کسب کردهایم که استاندارد بین المللی برای صادرات محصول به کشورهای اسلامی محسوب میشود و رعایت آن نشانه سطح بالای استاندارد تولید محصول است که برای صادرات لازم است.
همچنین استاندارد حلال داخلی اداره استاندارد را نیز کسب کردهایم. آرم استاندارد ایران و استاندارد سازمان غذا و دارو و ارگان های داخلی دیگر نیز وجود دارد. نکته مهم این است که وقتی محصولی به کشورهای دیگر صادر میشود باید تمام الزامات و استانداردها و آزمایشهای مربوط به آن کشورها رعایت شود و موفقیت ما در صادرات محصول نودل به کشورهای مختلف، نشان دهنده پاس کردن استانداردهای صادراتی و تولیدی و غذایی محسوب میشود.
به کشورهای مختلف که از نظر فنی و ارتباط تجاری امکان صادرات داشتهایم محصول نودل را صادر کرده و در نتیجه استانداردهای تمام آن کشورها را دریافت کرده ایم. حتی به خود کشور چین محصول نودل ایران صادر شده و از نظر طعم و مواد شیمیایی و غذایی، استانداردهای کشور چین رعایت شده و همچنین با استقبال خیلی خوبی از سوی بازرگانان و مصرف کنندگان چینی مواجه شده است.
ماندگاری محصول نودل در بستهبندی موجود تا چه تاریخی است و در چه دوره زمانی مصرف آن توصیه میشود؟
اگر محصول نودل با این بستهبندی در شرایط خشک و نسبتا خنک تا درجه حرارت زیر ۳۵ درجه و و بدون تابش مستقیم نور خورشید نگهداری شود ماندگاری مناسبی دارد و تا یک سال هیچ مشکلی برای محصول ایجاد نخواهد شد و کیفیت آن مانند هر محصول غذایی دیگری به خوبی حفظ میشود.