به‌روز شده در: ۰۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۵
عقب‌نشینی قیمت سکه به نیمه کانال ۱۵ میلیون تومان

عضو کانون صرافان: دلار ۱۲۰۰ تومان ارزان‌ شد / انتظار برای کاهش نرخ دلار در بازار ادامه دارد

طبق اعلام بانک مرکزی امروز صادرکنندگان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار وارد بازار کردند که تنها ۷۰۰ هزار دلار فروش رفت.به دنبال بخشنامه بانک مرکزی و همچنین جلسات این بانک با صرافی ها و صادرکنندگان پتروشیمی و همچنین آزادسازی نسبی فعالیت صرافی ها، قیمت دلار در بازار آزاد به 32210 تومان کاهش یافت و به دنبال اعلام قیمت هر اونس طلا به 1829 دلار، قیمت سکه نیز به 15 میلیون و 700 هزار تومان رسید
کد خبر: ۱۹۳۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۷
عضو کانون صرافان: دلار ۱۲۰۰ تومان ارزان‌ شد / انتظار برای کاهش نرخ دلار در بازار ادامه دارد
خبراقتصادی  – محسن شمشیری

به دنبال بخشنامه بانک مرکزی و همچنین جلسات این بانک با صرافی ها و صادرکنندگان پتروشیمی و همچنین آزادسازی نسبی فعالیت صرافی ها، قیمت دلار در بازار آزاد به 32210 تومان کاهش یافت و به دنبال اعلام قیمت هر اونس طلا به 1829 دلار، قیمت سکه نیز به 15 میلیون و 700 هزار تومان رسید.
طبق اعلام بانک مرکزی امروز صادرکنندگان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار وارد بازار کردند که تنها ۷۰۰ هزار دلار فروش رفت.
طبق اعلام مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی، از حدود یک میلیون و 800 هزار دلار ارز ‎صادرکنندگان که امروز ‎صرافی‌ها عرضه کردند، تنها برای 700 هزار دلار تقاضا وجود داشت؛ یعنی کمتر از 40 درصد.

کانون صرافان نیز اعلام کرده که قیمت دلار طی دو روز گذشته 1200 تومان ارزان‌ شده است و روند نزولی قیمت ‎ارز در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.
با اجرای سیاست‌های جدید ارزی بانک مرکزی در بازار ارز طی دو روز گذشته قیمت دلار حدود 1300 تومان کاهش یافته است. البته آنطور که صرافی‌ها می گویند: اگر بازار با همین روند پیش برود و عرضه همچنان بالا باشد، در روزهای آینده قیمت دلار کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.
با مجوز بانک مرکزی، صادرکنندگان می توانند با قیمت توافقی ارز خود را در بازار بفروشند و صرافی ها نیز می توانند تمام نیازهای واقعی متقاضیان ارز را در بازار پاسخگو باشند؛ این مجوز ارزی موجب شده تا بدون استفاده از منابع بانک مرکزی و بازار متشکل ارزی و تنها با استفاده از ارزهای حاصل از صادرات، بازار شاهد افزایش عرضه و کاهش نوسانات قیمتی باشد.
عضو شورای‌عالی کانون صرافان گفت: پس از مصوبه بانک مرکزی در خصوص اصلاح مقررات خریدوفروش ارز یک هزار و ۲۰۰ تومان کم شد و پیش‌بینی می‌شود این روند نزولی ادامه خواهد داشت.
قیمت‌ها در بازار ارز در چند روز گذشته با تلاطم و رشد قیمت همراه شد؛ البته فعالان بازار عنوان کردند که این افزایش به دلیل فضای روانی است و اتفاق خاصی رخ نداده است.
کارشناس پیش‌بینی کرده بودند که با فروکش کردن این فضای روانی قیمت ارز روند کاهشی خواهد داشت. هم‌زمان با افزایش قیمت ارز در بازار، بانک مرکزی برای ایجاد ثبات و بازگشت تعادل به بازار تصمیماتی را گرفت.
بانک مرکزی پس از برگزاری جلسه با صرافی‌ها در ابلاغیه جدید به صرافی‌ها اجازه داد که  ارز اسکناس صادرکنندگان را با نرخ توافقی، خریداری و به متقاضیان ارز بدون محدودیت بفروشند.
رییس‌کل بانک مرکزی هم از افزایش عرضه ارز در صرافی‌ها خبر داده بود و گفته بود:  با صرافان توافق کردیم که در زمینه اسکناس میزان عرضه را افزایش دهیم و مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را هم تسهیل کنیم.به اعتقاد کارشناسان و فعالان بازار ارز با اجرایی‌شدن تصمیمات بانک مرکزی انگیزه صادرکنندگان و دارندگان ارز برای عرضه آن در بازار افزایش یافت و باعث تعدیل قیمت‌ها شد.
هم‌زمان با افزایش عرضه ارز در بازار  فعالان بازار ارز از کاهش ۱۲۰۰ تومانی قیمت دلار خبر می‌دهند و می‌گویند هم اکنون در بازار مازاد عرضه وجود دارد و خریداری در بازار نیست.
فعالان بازار ارز و صرافی‌ها از تداوم کاهش قیمت خبر می‌دهند و معتقدند که در روزهای آینده باید منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها باشیم.
قیمت فروش دلار  سه‌شنبه، ۲۴ خردادماه در صرافی‌های بانکی با ۹۷ تومان افزایش نسبت به روز گذشته ۲۷ هزار و ۳۱۴ تومان معامله شد.نرخ فروش یورو  در صرافی‌های بانکی با ۹۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته  ۲۸ هزار و ۶۵۲ تومان معامله شد.
قیمت خرید هر دلار توسط صرافی‌های بانکی  ۲۷ هزار و ۴۲ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۳۶۷ تومان اعلام شد.
علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۶ هزار و ۶۲۴ تومان و نرخ فروش آن ۲۶ هزار و ۸۶۶ تومان بود.
این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۷ هزار و ۷۷۶ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۲۹ تومان اعلام شد.همچنین، در سامانه نیما در معاملات ، حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۳۸۴ تومان فروخته و حواله دلار به بهای ۲۵ هزار و ۲۸۹ تومان معامله شد.
افزایش قیمت دلار در صرافی‌های بانکی از ابتدای سال ۱۴۰۰ شروع شد و خردادماه وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد و نوسان قیمت دلار در صرافی‌های بانکی ادامه یافت.قیمت دلار به طور مشخص ۲۴ آذرماه در کانال ۲۷ هزار تومان ثابت ماند. در روزهای سرد زمستانی نرخ ارز سیر نزولی را شروع کرد و پس از ۶ ماه دوباره به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشت و در آخرین روزهای دی‌ماه دوباره به کانال ۲۵ هزار تومان بازگشت. سیر نزولی قیمت‌ها ادامه داشت تا اینکه در ۱۷ بهمن‌ماه در کانال ۲۴ هزار تومان نوسان داشت.
با شروع سال جدید قیمت دلار در صرافی‌های بانکی در قیمت ۲۵ هزار تومان و سپس از  ۱۱ خرداد ماه در کانال ۲۶ هزار تومان نوسان داشت و حالا چند روزی است که در محدوده قیمتی ۲۷ هزار تومان در نوسان است.
پیش‌بینی تداوم روند نزولی نرخ ارز

«کامران سلطانی زاده» در خصوص وضعیت بازار در دومین روز پس از مصوبه بانک مرکزی مبنی بر فروش ارز صادرکنندگان، گفت:  با توجه به مصوبه جدید بانک مرکزی، صادرکنندگان با شدت خوبی به بازار ورود و ارز خود را عرضه می‌کنند.
قبل از تصمیمات و مصوبه بانک مرکزی، قیمت دلار در بازار ۳۳ هزار و ۶۰۰ تومان بود و بعد از مصوبه به ۳۲ هزار و ۹۰۰ تومان رسید و  هم با نرخ ۳۲ هزار و ۴۰۰ تومان معامله می‌شود و پیش‌بینی می‌شود این روند نزولی ادامه یابد.

این فعال در حوزه ارز با بیان اینکه صادرکننده برای ادامه فعالیت خود نیاز دارد که ارز را به ریال و ریال را به ارز تبدیل کند، گفت: این چرخه برای صادرکنندگان که ارز با قیمت واقعی معامله می‌شود، جذابیت دارد و بنابراین صادرکنندگان برای ادامه فعالیت خود به فروش ارز روی آوردند.صادرکنندگان از فرصتی که مصوبه جدید بانک مرکزی برای آنها فراهم کرده استفاده می‌کنند تا ارز خود را از طریق سامانه سنا به صرافی‌ها بفروشند.

خریداری در بازار نیست

وی تاکید کرد: در بازار وقتی عرضه ارز صادرکنندگان افزایش می‌یابد با این افزایش عرضه نرخ به تعادل می‌رسد بنابراین بسیاری از خریداران دست نگه می‌دارند و خرید می‌کنند و عرضه بر تقاضا پیشی می‌گیرد و روند بازار به این ترتیب متعادل می‌شود.
اکثر خریدارانی که در روزهای گذشته برای خرید به صرافی‌های مراجعه می‌کردند، فعلاً برای خرید دست نگه داشتند، برای اینکه مطمئن هستند در روزهای آینده روند با افزایش ارز حاصل از صادرات متعادل می‌شود.
نوسان قیمت سکه در روزهای گذشته به اوج خود رسید و طی یک روز یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان افزایش یافت و به میانه کانال ۱۶ میلیون تومان رسید، اما این روند خیلی دوام نداشت و دوباره به کانال ۱۵ میلیون تومان عقب‌نشینی کرد.
قیمت سکه از ابتدای سال جاری با افزایش بهای انس جهانی طلا و بیش‌تر تحت تاثیر ثبات قیمت دلار در بازار ارز در کانال ۱۴ میلیون تومان نوسان داشت و آرامش و سکون همواره بر بازار حاکم و دادوستدها در بازار طلا متعادل بود.
البته طی ماه‌های گذشته بهای انس جهانی طلا به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و اتفاقات منطقه روند صعودی داشت، اما با این حال این روند صعودی نیز نتوانست قیمت انواع سکه و طلا را تحت تاثیر قرار دهد، زیرا بانک مرکزی در این ایام تلاش خود را برای کنترل بازار ارز به کار بسته بود و در این زمینه کارنامه خوبی نیز داشت.
در هفته‌های گذشته با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و فضای روانی حاصل از این اتفاق، التهاب در بازار و افزایش نرخ دلار را به همراه داشت که متعاقب این امر تقاضا برای خرید سکه و طلا نیز بیشتر شد. با افزایش تقاضا قیمت‌ نیز روند صعودی را طی کرد و حباب سکه در این ایام به گفته نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به رقم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم رسید.
روند صعودی قیمت سکه در روز یکشنبه به اوج خود رسید و در این روز سکه طرح جدید کانال ۱۵ میلیون تومان را پشت سر گذاشت و وارد ۱۶ میلیون تومان شد، اما این رشد قیمت‌ها تنها یک روز دوام یافت و از روز گذشته قیمت سکه سیر نزولی را در پیش گرفت و  با قیمت ۱۵ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان رسید.
پیش‌بینی می‌شود با کاهش ۱۲۰۰ تومانی نرخ دلار در شبانه‌روز گذشته و ادامه روند مذکور، قیمت انواع سکه و طلا در روزهای آینده کاهشی شود.

سکه ۲۲۰ هزار تومان ارزان شد
قیمت سکه طرح جدید  سه‌شنبه، ۲۴ خردادماه با ۲۲۰ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به روز گذشته به ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با قیمت ۱۵ میلیون تومان معامله شد.
همچنین  نیم‌سکه هشت میلیون و ۷۸۰ هزار تومان، ربع‌سکه پنج میلیون و ۷۸۰ هزار تومان و سکه یک گرمی سه میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۴۶۴ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا ۶ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان شد.قیمت اُنس جهانی طلا نیز  به یک‌هزار و ۸۲۳ دلار و ۳۳ سنت رسید.

۵ هزار حساب بانکی در برخورد با معاملات فردایی مسدود شد

معاون دادستان تهران از انسداد بیش از ۵ هزار حساب بانکی و دستگیری حدود ۵۰ نفر در جریان برخورد با معاملات فردایی طلا و ارز خبر داد.
رضا نجفی سرپرست دادسرای مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی با تشریح علل بروز اطاله در فرایند رسیدگی‌های قضائی و در پرونده‌های مطروحه گفت: زمانی که یک پرونده اقتصادی از صفر شروع می‌شود در قریب به اتفاق این موارد نیاز به ردیابی مالی است که این امر، بسیار زمان‌بر خواهد بود.
نکته دوم؛ فقدان ضابط ویژه مستقر و در اختیار است و همین امر سبب می‌شود که مستندسازی پرونده‌ها به سختی صورت گیرد.
نجفی در ادامه از انسداد بیش از پنج هزار حساب بانکی در حوزه برخورد با معاملات فردایی ارز و طلا و با ورود دستگاه قضائی در چند روز اخیر خبر داد و گفت: همچنین حدود ۵۰ نفر در جریان طرح برخورد با معاملات فردایی ارز و طلا دستگیر شده‌اند.
وی با اشاره به اقدامات دادستانی در جهت برخورد با کانال‌ها و سامانه‌هایی که در حوزه معاملات فردایی ارز و طلا فعالیت می‌کنند، افزود: برخی از لیدرها و ادمین‌های این کانال‌ها که اقدام به قیمت‌سازی می‌کنند، شناسایی و اقدامات لازم در حال انجام است.
سرپرست دادسرای مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی گفت: در سال جاری قریب به هزار و ۳۲۸ میلیارد تومان رد مال انجام شده‌است.

انتظار برای کاهش نرخ دلار در بازار ادامه دارد

روند نزولی قیمت‌ها در بازار ارز به گونه‌ای است که اغلب معامله گران تنها نظاره گر وضعیت موجود هستند و از خرید اسکناس تا حد محسوسی کاسته شده است.

پس از مصوبه بانک مرکزی در خصوص اصلاح مقررات خریدوفروش ارز و اقبال تجار و صادرکنندگان برای عرضه ارز در صرافی‌ها از دیروز شاهد عقبگرد قیمت هر اسکناس دلار و تداوم ریزش تدریجی آن هستیم.مصوبه‌ای که بر اساس آن از این پس تجار و صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را در صرافی‌ها به قیمت توافقی به فروش برسانند و تنها در سامانه سنا آن را ثبت کنند.

روند نزولی قیمت‌ها در بازار ارز به گونه‌ای است که اغلب معامله گران تنها نظاره گر وضعیت موجود هستند و از خرید اسکناس تا حد محسوسی کاسته شده است.

دیروز نرخ هر اسکناس دلار آمریکا در بازار ارز به قیمت ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان از سوی صرافی‌ها خریداری می‌شد که با اجرای مصوبه ارزی بانک مرکزی به کانال ۳۲ هزار تومانی سقوط کرد و هم اکنون نرخ خرید هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌ها مبلغ ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان عنوان می‌شود.

در همین حال رئیس‌کل بانک مرکزی نیز با اعلام افزایش عرضه ارز در صرافی‌ها گفت: با صرافان توافق کردیم که در زمینه اسکناس میزان عرضه را افزایش دهیم و مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را هم تسهیل کنیم.

در این زمینه رئیس کانون صرافان کشور نیز از عقبگرد نرخ هر اسکناس دلار در بازار ارز خبر داد و گفت: با توجه به انتظار برای کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار ارز، از تعداد خریداران نیز کاسته شده و معامله گران از خرید ارز امتناع می‌کنند.

به گفته وی به دنبال افزایش انگیزه فروش ارز در بازار، از شب گذشته تماس تلفنی تجار و صادرکنندگان ارز با صرافی نسبت به روزهای قبل با افزایش ۴ برابر مواجه شده و توصیه می‌شود عموم معامله گران و مردم عادی با هدف سرمایه گذاری در بازار ارز، از خرید در مقطع فعلی صرفه نظر کنند چراکه ریزش قیمت‌ها ادامه دار خواهد بود.

به نظر می‌رسد تصمیمات عاجل بانک مرکزی در بازار ارز باعث شده تا انگیزه صادرکنندگان و دارندگان ارز برای عرضه آن در بازار افزایش یابد و انتظار برای کاهش بیشتر قیمت‌ها همچنان ادامه داشته باشد.
captcha